Jag tyckte synd om Kristina Axén Olin


Jag lyssnade nyss på Ekots lördagsintervju med Kristina Axén Olin och tyckte synd om henne.

Hon verkade ytterst förvirrad och gav sig in på en del rätt lustiga resonemang om olika saker. Bland annat försökte hon förklara att Socialdemokratiska Arbetarepartiet hade fel namn eftersom de inte var tillräckligt snälla mot företagen.

Det var så pass förvirrat att det är svårt att återge hennes olika uttalanden på ett rättvist sätt, man måste lyssna på programmet vilket går att göra på ekots hemsida.

Jag har läst i tidningarna att hennes mor avled för snart en månad sedan. Det är klart att sådant kanske spelar in när man, som hon, pratat med lilla mamma upp till tio gånger om dagen per telefon. Det kan ju inte vara så lätt..

Har du funderat på att rösta borgerligt och bor i Stockholm? Lyssna då på denna intervju, den är viktig för dig!

[i] Lyssna på Axén Olin


16 svar till “Jag tyckte synd om Kristina Axén Olin”

 1. Jinge, lyssnade också på Axén-Olin och det var inte det minsta synd om henne. Bara lite motvind pga. oväntat utfall av trängselskatterna. Det var samma gamla farliga moderater som kan tänkas sitta i stadshusets ledning om mindre än ett år. Burr!
  Nu är det fan i mig upp till vänsterns folk att vara både smarta, sakliga och lite finkänsliga, bara för rösternas skull…

 2. Lite motvind?

  Du är ju tusan så mycket mer vältalig kan jag tycka. Sedan måste du tänka på att jag är gammal socialarbetare. Jag har lätt att känna empati vettu..

  Men visst är det samma gamla unkna höger, det håller jag med dig om.

  En annan sak. Hur moget är det att prata med mamma 10 ggr om dagen?

 3. Tack för tipset! Hon var ju inte så bra på att svara, får man säga. Men samtidigt tycker jag att en del saker i tonen är väldigt obehagliga. En slags högerpopulism som är beklämmande och ganska skrämmande. Men kul att moderaterna vill spola våra gator som alternativ till trängselavgifter. Herregud.

 4. Ptja, man får väl ta grillorna då vid den här årstiden.. :)

  Och det blir väl enda möjligheten om Högern kommer till makten i alla fall..

 5. Hahaha.. :) Men FAKTISKT! Jag tyckte synd om damen. Är hon 2:e vice ordförande i högerpartiet så kan man sova lugnt framöver..

 6. Oavsett vad jag tycker om Olin och hennes politik så var din kommentar om hennes mor och hennes förhållande till henne osannolikt smaklös.

  Varför skrev du den?

  Micke

 7. Jag har talat med trogna gamla arbetare som tycker att Axén-Olin är så vanlig. Gammal ordentlig knegarmoral. Hårda tag mot lata utslagna och gå till jobbet fast man känner sig lite hängig. Inte ngt. ölande hela natten och sen sjukskriva sig. (Som de borgerliga borde göra, särskilt kd)
  Den gruppen är på utdöende men ändå inte obetydlig. Sossarnas hästväljare låter sig förstås inte förföras, men deras barn kanske?
  Som utbildat sig till arbetslöshet och är mittemellan allt. En fot kvar i det gamla folkhemmet, men lurade på utlovad trygghet av både vänstern och mitten. När det nu ändå är så att man ska sköta sig själv och skita i andra kan man lika gärna rösta på de som ärligt och uppriktigt deklarerar just den egoismen. Inget hymlande där inte. Skötsam och egenkär och ingen falsk och hycklande retorik. Man ska inte underskatta moderaterna!
  När jag lyssnade på ekots intervju visste jag inget om mammans bortgång. Sånt kan väcka sympati. Jag kan förstås också tycka synd om den som förlorat sin mamma. Att ringa 10 ggr om dan kanske inte är moget, men vittnar om familjekänsla och band. Om en alldeles vanlig människa…

 8. ”Hur moget är det att prata med mamma 10 ggr om dagen?” Är det OMOGET att tala med sin mamma flera gånger om dagen? Jag fattar inte hur du menar och vad du är ute efter! Hennes mamma kanske var ängslig och behövde stöd? Är det för borgerligt på nå’t sätt att bry sig om sin mamma eller pappa?

  För övrigt tycker jag att de flesta lokala politiker i Stockholm verkar förvirrade oavsett sett politisk hemvist… Jag vet inte – det kanske har med sättet att prata att göra. Det kan inte hjälpas att det där typiskt släpiga stadstugget ger ett rättså mesigt intryck. Man låter inte speciellt alert och pigg!

 9. ”Intelektell” ???

  Tycker du att de var smaklösa? Jag som tycker att jag visade upp en klädsam empati..

  Marie: Jag kan nog tro på din analys. Tyvärr..

  Eva: Jag vet inte. Svårt att säga. Men det verkar vääldigt mycket, så långt är du nog med.

 10. Jaha..du väljer att svara med en sarkasm istället för att ta det faktum att du på samma gång som du konstaterar att hennes mor dog för en månad sedan så raljerar du samtidigtr över hennes relation till henne.

  Ja..det är fult och du har som repåresentant för vänstern inte mitt stöd.

  D.v.s va

 11. Mja, man kan inte få allas stöd. Om ens någons.. :) Och sarkasmer vräker jag ur mig ibland. Kan inte ta allt så förbannat allvarligt nämligen..

 12. Min post gick iväg innan jag hunnit korrigera den för jag slant på tangentbordet.

  Det enda jag vill ha sagt är att det är synnerligen svårt att kritisera högern för att bygga sin politik på icke empati om man inte själv åtminstone håller färgen.
  På den måttan har du rätt.Man måste inte känna empati för Olin men det kan vara en fördel att vara korrekt.

  Allvarligt….det är mer frågan om vänsterns trovärdighet.
  Jag gapar och skriker själv mellan varven och det är inte speciellt kontruktivt.

  Skitsamma.
  Sköt om dig

  Micke

 13. Verkar som om högern klarar bra själva att bråka sig bort från regeringschanserna…

  Senaste dagarna har Federley och Forssell bråkat om vilket parti som är mest höger. Hysteriskt kul.

 14. Axén-Olin liknar de amerkanska högerkvinnorna fast utan deras religiositet. Hon har en förvånande osympatisk framtoning. Det verkar som om hon inte ens bryr sig.