Jag tror att Aftonbladet behövs


Nyss satt jag och surfade runt och kollade in vad som hänt i den stora världen under natten.

Konstaterade att den största nyheten är att en professionell fotbollspelare, Zlatan Ibrahimovic, skadats under arbetet. Inte så konstigt med tanke på att han har ett yrke som i stort sett går ut på att 22 vuxna män kutar runt och sparkar efter varandras ben.

Som ni vet så är jag tämligen kritisk mot kvällstidningarna. Men idag måste jag ge Aftonbladet med beröm godkänt. De har nämligen anlitat en spågumma för att hjälpa sina läsare att få rätt på bortsprungna hundar, förlorade ringar och möjligen tappade sugar.

Jag skrattade så tårarna sprutade ur ögonen.. :-)

Jag har ju länge misstänkt att Aftonbladets läsare är lika obegåvade som deras journalister, men nu konstaterar jag glatt att det är fullständigt omöjligt. Den nivån är svår att nå.

Att Aftonbladet håller sig med några vettiga kolumnister och krönikörer är visserligen

trösterikt, men ska de kompensera för alla korkade medarbetare så måste de snabbt få tag i ytterligare ett antal Helle Klein, Jan Guillou och Åsa Linderborg. 50-60 till stycken sådär..

En indikation om hur det står till med läsarnas kognitiva färdigheter visas av den webbundersökning som de gör ständigt, och om praktiskt taget allting. Den visar föga överraskande att 60% av läsarna tror på övernaturliga saker som siare..

Sierskan ställer också upp och svarar på diverse mer eller mindre mystiska frågor på mailadressen siaren@aftonbladet.se

Vem blir först att maila och fråga hur länge Aftonbladet kommer att finnas kvar?


9 svar till “Jag tror att Aftonbladet behövs”

 1. Jinge hon kan sia?
  Jag mailade och frågade hur länge Jinge skulla blogga till?
  Det dröjde inte länge förrän svaret kom. Hon hade nyss blivit bjuden på tårta av jobbarkompisarna då hon fått en fråga från någon Anders, varpå hon svarat att Aftonbladet skulle finnas kvar till 2199. Chefredaktören hade meddelat ägarna i Norge som genast höjt hans lön och infört ett bonusprogram varvid allmänt tårtkalas utbröt. Enligt svarsmajlet från Saidas dotter skulle Jinge bli erbjuden tjänsten som politisk chefredaktör på aftonbladet inom en vecka.

  /KAS

 2. Jag tycker det är intressant när journalister bedöms! (Inte kvällstidningsjournalister av den kaliber som du här skriver om , men i alla fall; för övrigt blir tyvärr svenskarna allt vidskepligare – beror knappast på att svensk utbildning är bättre än någonsin, om man lite ironiskt säger typ…)

  Är det bara Aftonbladet-journalister som är undermåliga?

  Jag läste precis en GT en vecka efter orkanen Katrina. Där stod det från journalister på plats att utan tvivel så var ”minst 10000” döda. Alltså efter att vi fått veta att Superdom var en helvetesförgård med skottlossning och massvåldtäkter. Det var i samma nummer av GT som Roland P Martinsson anklagade journalistkåren för ohederlighet.

  Nu visade det sig alltså att 14 personer dött i och i omgivningarna av både Superdom och Convention Center. De flesta (cirka något 10-tal) naturligtvis gamla människor av de 10000-tals av påfrestningarna och en dog genom självmord under drogning.

  På det hela taget var det inte så hemskt som fantiserande journalister påstod, men jag funderar på att blogga journalisters berättelser och illustrera med afficher för filmen ”From Dusk to Dawn”. Den där några skurkar tar in vid ett glädjehus som är något annat; den miljön gav vissa USA-journalisters rapporter intrycket av.

  Naturligtvis är det en stor olycka att kanske över 600 dog i New Orleans! (En olycka för den amerikanska delstaten kanske i paritet med Estonia för Estland plus stora ekonomiska samt sociala implikationer?)

  För övrigt så har förtroendet för president Bush ökat sedan båda orkanerna. TV4 anger det som att förtroendet för Bush är lågt eller katastrofalt, men en klar ökning har skett. Nu anser 41 procent att Bush gör ett bra jobb. 31 procent har förtroende för Göran Persson (Hur många anser att regeringen gör ett bra jobb?). Jag har nog aldrig sett en positiv nyhet om Bush. Eller beskrev man Bushs omval som positivt? Tror inte det. Man beskrev honom som chanslös, trots att det inte var så att opinionssiffrorna tydde på det. Man presenterade i Sverige bara de för Bush dåliga undersökningarna. När han vann sa man i stort sett att amerikanarna var knäppa, och aldrig lyftes fram de även för svenskar positiva delarna i Bushs politik.

  Är det bara Aftonbladet-journalister som är undermåliga? Nej, journalisten är i det stora hela vänstervänlig och förmedlandes en vänsterdiskurs. Sverige presenteras t ex aldrig som minst företagsvänligt i skatter och arbetsrätt, trots att undersökningar gång på gång gjort det under senare år. Däremot presenteras skattesänkningar i Sverige som sstora hot – ständigt och jämt! Vänsterdiskurs.

  Så är det bara Aftonbladet-journalister som är undermåliga?

  Är det inte journalister i gemen? (PS. Dock gillar jag, som du,m inte Sofia Nerbrand; hon skriver i SvD i dag om att riksbankens Villy Bergström på 60-talet hyllade Nordkorea… Tjaha, samtidigt som folkpartisten och DN-chefredaktör Hans Bergström, relativiserades Kuba, hyllade höga skatter och statssocialism, kanske…? Ung-fjuna går på som de värsta McCarthy-trollen…! du håller väl iaf med här va?! ;-)

  /Magnus, ogillar dagens journalistvänsterdiskurs OCH McCarthy

 3. (Att jag läste en så sk-tgammal GT berodde f ö på att jag städade… om någon mot förmodan noterade mitt otidsenliga läsval. GT:n nu i sin pappersåtervinnings-nirvana-cykel.)

 4. Kul post förresten! Skriv på en lapp ”Hur länge finns Aftonbladet kvar?”, säg att du glömde vad du skrev och be Saidas dotter att svara på frågan! :-)

  Hur klarar du (ditt hjärta…) annars av Anna Ekelunds krönikor. Följande gillade jag!
  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,706363,00.html

  Slutkläm:
  ”I skolan lär man sig att Sovjet var en diktatur. Där gick man till val men hade bara ett parti att rösta på. I Sverige har vi sju nästintill likvärdiga, åtta med förvirrade fi.
  … Jag vill ha en helt ny gubbe. Eller tant. En som vill mitt lands bästa, inte bara ha min röst. Och det snarast.”

  Du lika missnöjd på vänsterkant som jag och Anna på högerflank, va?

 5. Peronligen hoppar jag över tramset för att läsa det som jag tycker är väsentligt i Aftonbladet.

  Och den trista sanningen är väl den att utan diverse skit i Aftonbladet (som du mycket riktigt raljerar mot, Jinge) utan dessa sidor skulle vi inte ha kulturen och krönikorna med Linderborg, Guillou mm. Lösnummerförsäljning talks, bullshit walks!