Jag – släkt med George W Bush?


Nä, risken är inte särskilt stor men jag lär nog få reda på saken snart i så fall. Tidningarna har nappat rejält på denna skandal nämligen.

Bilden ovan är en del av den släktforskning som en av mina kusiner gjort. Den går bakåt till 1600-talet och det finns en del lustigheter i släkten. Erik Gustav Olsson Flygt, är sonson till indelte soldaten Mats Flygt. På den tiden fick inte barnen ärva soldatnamnen varför han fick tillägget Olsson.

Hans son, min farfars far tyckte att det lät tjusigt med ett tyskt namn så han bytte till Flücht, en ren förtyskning av namnet således. Som framgår av utdraget ur kyrkoböckerna så bodde han i Sillerud, och är dessutom född där. Och är Sillerud en håla idag så kan ni lätt lista ut hur det var förr.

Men om den tok-kristna buskens anfader utvandrat på 1600-talet så är chanserna goda att vi inte är släkt alls. Men med tanke på att bygdens folk gifte sig med varandra så finns det en icke obetydlig risk för att Erik Gustaf på ett eller annat sätt var släkt med den utvandrande mannen.

Men det är faktiskt inte det som är mest spännande. Läs sista raden får ni se! Obefintliga.. Han flyttade till Arvidsjaur och fick ett par söner. Det sägs att han blev osams med ”lapparna” och att han och den yngsta sonen försvann en vinter för att aldrig återfinnas. Min farfar hävdade alltid att samerna hade tagit kål på hans bror och far..

SvD: ”Han tror att George Bush kan ha fått med sig en del egenskaper från Sillerud. – Att köra med raka rör är typiskt för den här bygden, och så är han väldigt egensinnig, eller störig som vi säger här, fast i en positiv bemärkelse.”

Hmm, påminner inte det om en viss bloggare..?

Andra bloggar om: , , ,

[tags]bush, historia, sillerud, värmland[/tags]


5 svar till “Jag – släkt med George W Bush?”

  1. Inte för att jag vill spä på din förtvivlan över ett eventuellt mindre smickrande släktskap, men jag läste någonstans att ”busken” också hade några droppar samiskt blod :-)

  2. Bush ursprung förklarar möjligen det faktum att han omger sig med skjutgalna idioter, men hur passar Jinge in i den teorien???