Jag har skänkt 500.- till en palestinsk terrorgrupp!Jag tror mig veta att de betraktas som terrorister av Israel, hur det är med EU vet jag inte men det brukar tyvärr inte vara någon skillnad.

Under alla omständigheter beskrivs organisationen som ”Militant” i tidningarna i Sverige därför väljer jag att låta bli att berätta vilken grupp det rör sig om och hur jag skänkt pengarna.

Saken är den att jag fått in lite oväntade slantar de senaste dagarna. Inte så mycket men det blev några tusenlappar som definitivt inte fanns med i den månatliga budgeten. Och när jag läst Svenska Dagbladets artikel som jag citerar ur nedan så var det aldrig någon tvekan. 500.- är inte så mycket men det är i alla fall något..


SvD:
”Läkarna i Gaza är vana vid krigsskador. Men under sommarens israeliska offensiv fick de se patienter drabbas av ett tidigare okänt sjukdomsförlopp med skador som snabbt kunde bli dödliga. Misstanken växte om att skadorna orsakats av ett nytt vapen, som sprider giftig tungmetall i splitter som är så mikroskopiskt att det inte syns på röntgen.

Ulf Arborelius, docent i experimentell traumatologi vid FOI, har tagit del av det amerikanska flygvapnets egen beskrivning av den nya vapentypen Dime. Han uppfattar det som en vidareutveckling av så kallade ”termobariska laddningar”, där vapentillverkarna eftersträvar ökat tryck och värme under längre tid för att kunna rensa hus, grottor och tunnlar från liv.

Han noterar att det i medierapporter om de svårförklarliga skadorna i Gaza talats om spår av koppar, aluminium och wolframpartiklar hos angripna kroppsdelar.

– Man kan tänka sig en röra av explosivämne, aluminium – som ökar energiinnehållet och brännverkan – och wolfram som sprids som ett rörelseenergilikt moln.

– Skadorna torde vara mycket svåra att ”städa upp” kirurgiskt om det finns wolframpartiklar som man inte vet hur långt de har gått in. Cancerrisken torde också vara avsevärd, säger Ulf Arborelius till SvD.

Läkarna på Shifa-sjukhuset i Gaza blev förbluffade när de i somras fick patienter som hade

relativt små yttre skador men som plötsligt ut-
vecklade svåra skador på inre organ, ett sjukdomsförlopp som i många fall blev dödligt ifall inte läkarna snabbt amputerade angripna kroppsdelar.”

Jag tycker att du ska läsa Bitte Hammargrens artikel och bestämma dig för om du kan avvara några kronor till stöd för Palestinas befrielse. De utsätts ständigt för folkrättsbrott, brott mot Genèvekonventionen och brott mot de mänskliga rättigheterna från israelernas sida. Dessutom ockuperas de olagligt och Israel bryter mot *samtliga* resolutioner utfärdade av FN. Kan vi stödja palestinierna ekonomiskt så bör vi absolut göra det.

Israelerna förnekade de olagliga cluster- och fosforbomberna, men hur var det med dessa? De förnekar nu också…

Det finns flera länkar till andra mediers beskrivning av dessa nya israeliska brott i SvD:s artikel. Läs och ta ställning!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanöstern, Palestina, Folkrätten, Mänskliga rättigheter, Genèvekonventionen, Giftbomber, Fosforbomber, Clusterbomber, Politik[/tags]


10 svar till “Jag har skänkt 500.- till en palestinsk terrorgrupp!”

 1. Lite utanför denna,men jag tyckte artiklarna passade så bra.
  Vår utrikesminister ”glömde” viktiga _Ståndpungter_när han var och hälsade på i Vitahuset nyligen:
  att det amerikanska militära angreppet mot Irak i mars 2003 var en mycket allvarlig kränkning av folkrätten, en överträdelse av den kanske viktigaste bestämmelsen i FN-stadgan,
  att de anförda motiven för angreppet enligt vårt bedömande var alla missvisande eller helt lögnaktiga,
  att USA var medskyldigt till Libanons förstörelse under kriget i somras eftersom Washington med lätthet hade kunnat stoppa kriget på ett tidigt stadium,
  att USA till vår sorg levererat så kallade klusterbomber till Israel för användning mot civila i Libanon,
  att koncentrationslägret Guantánamo på Kuba måste stängas,
  att hela den amerikanska globala strategin så som den formulerats i ett officiellt dokument från september 2002 och senast bekräftats för några månader sedan dia-metralt strider mot svenska värderingar och åsikter om hur en rättvis och hållbar världsordning bör se ut.
  Skulle Bildt under samtalen slira på dessa punkter riskerar han att förlora sin trovärdighet som talesman för svensk utrikespolitik.
  Sverker Åström.

  Men nu när Rainfelt snart skall besöka farbror Buch,så kanske han kan framföra dessa Ståndpungter själv,(som Bilt glömde).

  http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_13937127.asp

 2. Viktigt att inte dra alla israeliter över en kam
  Jag har vänner som bor i Jerusalem och de vill inte heller det här.

  Men Jerusalem är uppdelat i tre delar, en arabisk del, en fundamental judisk del (som mina vänner inte tål) och så en tredjedel vänliga och fredliga judar.

  Jag har också en vän som precis som sin bror valt att flytta från Jerusalem för att det är för oroligt och för att de inte tycker om den förda politiken

  Mina judiska vänner vill inget hellre än fred och samexistens med den arabiska befolkningen

 3. Israel beter sig som en fashiststat. De är för djävliga och jag undrar vad det beror på.

 4. Till Britta:

  Jag håller med dig helt och fullt när du säger att det är viktigt att inte dra alla israeler över en kam.

  Det perspektivet är lika viktigt som att inte förneka de brott som faktiskt begås av vissa av de inblandade i konflikterna i mellanöstern.

  mvh /Jan Garefelt

 5. Det som förvånar mig är att ingen har kommenterat din handling.
  Själv är jag förvånad över att du vågar skriva om den öppet.
  Vilka kan konsekvenserna ur polisiär synvinkel bli?

 6. Jag har fått mail om jag kan tipsa om kontonummer, thats it. Polisiör? Jag vet bara att slanten går till palestinier, inte om det är ”förbjudet” att skicka pengar dit, – faktiskt.

  Skulle jag få en fråga från polisen om kontonumret ska du veta att gubben är gammal och glömsk.

  Sedan är det nog så att polisen har viktigare saker för sig än att jaga en gammal gubbe.

 7. Jag tänker mer på den antiterrorism paranoia
  som råder. Det finns ju roligare killar än polisen som håller koll.
  Vet man att organisationen man donerar till inte är stämplad så är det ju grönt.
  Är den stämplad så kan man väl bli placerad på någon rolig lista. Fast det är klart.
  Du är inte en neger som skickar pengar till afrika så då är det nog ingen fara.