Jag håller med Svenska Dagbladet!


Jag tillhör dem som läser Svenska Dagbladets ledarsida dagligen någon gång mellan 05 – 06.

De flesta av er vet också att jag normalt är i behov av akut terapi direkt efteråt, men

underligt nog så räcker det oftast med en kopp nybryggt kaffe och ett par mackor.

Grejen är egentligen inte att skribenterna är usla. I alla fall inte som skribenter.. Nej, det jag ogillar är deras politiska åsikter. En eller annan gång blir jag också bestört över att PJ länkar till Memri, den ökända Israeliska propagandaorganisationen. Just, den vars uppdragsgivare är mycket mystiska..

Per Ericsson på SvD skriver idag i ”Spalten” en artikel som är underbart bra och tydlig. Artikeln har inspirerats av att han, liksom många med honom, kunnat konstatera att några kriminella hackers lyckats komma över hundratusentals kontokortsnummer. Enligt kvällspressen många miljoner..

Det är givetvis en första klassens skandal, men det är också ett tydligt argument för varför vi inte ska låta samhället lagra alltför många elektroniska fotspår. Kan folk med ont uppsåt komma över sådan information så är det en fara både för samhället och individen.

Man kan givetvis också fundera på om samhället i sig självt är tillräckligt gott för att vi utan vidare ska tillhandahålla obegränsat med elektronisk information som går att samköra i olika datasystem.

Vem vet hur samhället ser ut på sikt?


Ett svar till “Jag håller med Svenska Dagbladet!”

  1. Även en blind höna hittar ett guldkorn ibland. Men är inte både vänstern och högern rent allmänt av samma åsikt om Orwellska idéer? Jag tycker att det verkar så. S-KD och de mellan dessa tycks inte bry sig.