Israels ständiga folkrättsbrott


Nu har den fångade soldaten Gilad Shalit låtit höra av sig med ett ljudband där han kritiserar sitt hemlands regering för att han fortfarande är fånge.

Israel borde uppfylla kidnapparnas krav, menar han. Samtidigt höjs allt fler röster för att Israel ska frige Marwan Barghouti, en Fatah-politiker som av israelisk domstol dömts till flera livstidsstraff för att ha medverkat i planeringen av terrordåd. Cordelia Edvardson skriver i en artikel i SvD:

SvD: ”Vad anklagelserna mot Barghouti om stöd åt våld och terror beträffar påpekar tidningen ”Haaretz” i en ledare att han skulle kunna bli en i raden av före detta ”terrorister” som blev till politiska ledare som förde sina folk till fred och försoning. Dit hör Nelson Mandela, men också flera israeliska ledare som före statens självständighet utpekades som ”terrorister” av det brittiska mandatets makthavare, påminner Haaretz.

Det är rätt typiskt att Israel är berett att göra precis vad som helst för att motverka det palestinska folkets demokratiska val av Hamas. Israel, som faktiskt inte har ett dugg att göra med valets utfall, planerar dessutom att betala ut de pengar man stulit från palestinierna till Fatah, en organisation som är ökänd för sin korruption. En korruption som faktiskt bäddade för Hamas seger i valet.

Israel som nation förlorar för varje dag som går förlorar allt mer av sitt existens-
berättigande.

Landets agerande är fullständigt skandalöst. Att EU och USA inte sätter ner foten visar med all önskvärd tydlighet att ordet ”demokrati” är ett begrepp som dess politiker spottar på. SvD DN SvD1 DN1 SvD2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Marwan Barghouti, Gilad Shalit, Cordelia Edvardson, Israel, Palestina, Folkrättsbrott, Mellanösternkonflikten, EU, USA, Politik[/tags]


9 svar till “Israels ständiga folkrättsbrott”

 1. Det måste vara påfrestande för den unga soldaten att sitta ett helt år i fångenskap utan att veta vad straffet så att säga blir.
  Frihet eller avrättning.
  Likt fångarna på den andra sidan, undantaget det sista alternativet.
  Kommer han bli ännu mer extrem av detta eller kommer han inse galenskapen i det hela?

 2. Israel har inlett en ny samarbete med Al-Fatah med den anledningen kommer man att släppa 250 meddlemmar från Al-Fatah de flesta mycket fientliga mot Hamas
  Al-fatah har ingen annan alternativ än att försätta samarbeta med USA och Israel , det kommer att bli en mycket nära samarbete med Israel .

  Al-Fatah kommer att få miljoner $ från Israel, USA och Europa , livet för Palestinier i Cisjordanien konmmer att bli litte bättre med Al- Fath kommer att förlora folkets stöd i stor sätt , den enda sätt att hålla sig vid makten kommer att bli att samarbeta med Israel och de kommer att hålla makten med vapen , man kan dra slutsatsen att Al-Fatah dagar är räknade .
  Man kommer att betrakta Al-Fatah som en hora som skaffar pengar åt de , men någon gång , när tillfället är inne , de kommer att mörda den horan

  Palestinier kommer att samtycka med Al-Fatah regeringen p.g.a att de kommer att få en bätre liv och pengar med i bakgrunden de kommer att känna en stor förakt mot de , och någon gång kommer de att vända ryggen.

  Al-Fatah har planera inleda attacker mot Hamas i Gaza , det har men redan bestämt , Mubarak ,Abdula , Ölmert.

  Egypten , Jordanien , Saudi Arabien är mycket rädda för Hamas i Gaza och fruktar att sådant islamistik regering kommer att få negativa inflyttande i deras länder och är beredda att samarbeta med Israel och USA med syfte att utplåna Hamas till vilkent pris som helst , med största sannoliket utvecklingen i Gaza kommer att bli början tiil någonting stor i MÖ , någonting som Egypten, Jordanien och Saudi Arabien nära allierad till USA fruktar ganska mycket och har börja komma närmare Israel och USA .

  Man kan säga att Israel är mycket tillfredsställda med utvecklingen I Gaza och Egypten, Jordanien , Saudi Arabien kommmer direkt i Israels armar som kan dra politisk nytta och avvaktar .

 3. Israel är en apartheidstat, minst lika illa som sydafrika var. Nu ska Blair bli förhandlare, han som inte gjort något för palestinierna. Det är som att sätta bocken till trädgårdsmästare.

 4. Enligt TT-kritik som jag antar att du läser och ogillar är Barghouti skyldig till och har dömts för fem mord. Menar du att de ljuger?

 5. Eric! Dmitri Vasserman har väl aldrig betraktats som något sanningsvittne direkt. Men jag har ingen kunskap om vad Barghouti anses ha gjort. Enligt uppgift så har han medverkat i planeringen av mord, men inte utfört dem.

  Och nej, TT-kritik läser jag inte. Sist jag kollade den sidan var säkert över ett år sedan, jag minns inte.

 6. I folkpartiet har det blivit ”fult” att kritisera Israel. Det är lustigt, men när man talar enskilt med partikamrater så är de hur kritiska som helst, men inte offentligt. Jag har slutat att betala medlemsavgiften nu.