Israelernas pågående folkmord i Gaza


Maskit Bendel, judisk läkare och medlem i ”Läkare för mänskliga rättigheter i Israel”, har gjort ett besök på ett sjukhus i Gaza City för att med egna ögon se effekterna av Israels nya ”hemliga vapen” mot den palestinska civilbefolkningen.

Hon skriver idag en debattartikel på Svenska Dagbladets hemsida, en artikel som är mycket angelägen. Jag citerar en del av den nedan och jag hoppas att citatet får dig att klicka på länken och läsa hela artikeln.

Maskit Bendel: Vittnesmål från olika källor berättar att ett okänt, särskilt elakartat vapen använts mot civilbefolkningen. Läkare i Gaza rapporterar att de haft svårigheter att behandla de skadade och följaktligen inte kunnat rädda deras liv. ”Läkare för mänskliga rättigheter” i Israel beslutade därför att skicka en grupp till Gaza för att undersöka saken och bedöma den svåra medicinska och ekonomiska situationen. Under de två första veckorna i september besökte en grupp läkare från organisationen Gaza för första gången på sex år. De judiska medlemmarna i ”Läkare för mänskliga rättigheter” i Israel hade varit förbjudna att resa in i Gazaremsan ända sedan den andra intifadan inleddes i september 2000.

Vid ett besök på Shifa-sjukhuset, det största statliga sjukhuset i Gaza city, fick gruppen se chockerande bilder av lik som var brutalt lemlästade, brända och ”smälta”.

Bilderna underbyggde de påståenden som gjorts av lokala läkare om märkliga sorters skador. De berättade att de hade allt svårare att behandla allvarligt skadade patienter.

Vårdpersonalen, som har erfarenhet av att behandla skador från beskjutning och bombexplosioner, har svårt att ta hand om dessa skador av en obekant sort, när sedvanlig behandling inte hjälper.

Även om dessa anklagelser ännu inte är helt bekräftade fordrar de en noggrann utredning. ”Läkare för mänskliga rättigheter” i Israel har från Shifa-sjukhuset fått flera vävnadsprov och metallpartiklar, som tagits från offer, och skickat dem till ett oberoende laboratorium i Italien.

Just i skrivande stund berättar de på Ekot att israelerna skjutit ihjäl kvinnliga freds-
demonstranter, bland annat en läkare. Dagligen rapporterar medierna om det allt mer accelererande mördandet av oskyldiga människor. Inatt mördade de minst fyra palestinier och för att förvilla världen kallas praktiskt taget alla skjutna för ”Hamasmedlemmar”. Tyvärr så för medierna ofta vidare den sortens upplysningar, precis som om det vore olagligt att vara medlem i Hamas.

Demonstration i Stockholm 11/11 på Medborgarplatsen 13.00.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Olmert, Mellanöstern, Palestina, Gaza, Västbanken, Folkrätten, Mänskliga rättigheter, Genèvekonventionen, Politik[/tags]


5 svar till “Israelernas pågående folkmord i Gaza”

  1. Nu väntar vi alla med spänning på Fredrik Federleys(sic!) nästa donation till denna mordmaskin IDF. Vem vet några dollar till och de har en förfinad variant av Cyklon-B framme?

  2. Gör inte det snälla du! Det hjälper tyvärr inte palestinierna ett dugg. Det enda som händer är att sionistlobbyn går igång. Samtidigt kan jag inte upphöra att förvånas över att vår ”utrikesminister” är så tystlåten plötsligt.

  3. Kommentarsreglerna! rasistiska och lögnaktiga kommentarer ej tillåtna!! /Jinge

    Kommentaren skriven från en anonymiseringsserver i USA. Stilen känns igen..