Israels brott mot mänskligheten


Igår hittade jag på Anna Westers hemsida dessa bildbevis på hur israeliska soldater använder palestinska barn som mänskliga sköldar.


Anna Wester:
”I onsdags när israeliska militären gjorde en räd i flyktinglägret Balata nära den palestinska staden Nablus på Västbanken, lyckades en amerikansk volontär filma hur soldaterna använder palestinska barn som mänskliga sköldar för att skydda sin bil från stenkastning, något som är förbjudet enligt internationell rätt.”

Det är ytterligare bevis på den fasansfulla repression som palestinier kontinuerligt utsätts för. Vissa av israelkramarna pekar på de positiva effekter som organisationer typ MachsomWatch utför internt i Israel, men bildbevisen klargör att landets agerande är – sjukt.

Genèvekonventionen, de mänskliga rättigheterna, Förenta Nationerna, alla resolutioner som FN tagit, alltihopa struntar israelerna i, och de har inte för en sekund övervägt att följa dessa vare sig idag eller i morgon.

Uppdatering 11.15: En av israelkramarna skriver upphetsat att det israeliska befälet är tagen ur tjänst medans utredning pågår. Jag har inte en aning om ifall påståendet är korrekt eller ej. Men vi minns väl alla det befäl som tömde ett helt magasin i huvudet på en 12-årig palestinsk flicka som redan var skadad. Han straff blev – ingenting.


Anna Westers hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Palestina, Västbanken, Internationell rätt, Israeliska militären, Barn, IDF, Mellanösternkonflikten, Genevekonventionen, Mänskliga Rättigheter, Israel, Mänskliga sköldar, Krigsförbrytelser, Politik[/tags]


33 svar till “Israels brott mot mänskligheten”

 1. Det är rent bedrövligt hur de beter sig. Nu var det en som filmade, hur gör de när inte videokameror finns i närheten? Det är något som är mycket allvarligt fel hos israelerna. Jag vet inte riktigt vad, men har brotten mot judar gjort att judarna i israel nu själva blivit förövare? Det verkar i alla fall så.

 2. Charlie, återigen ett exempel på hur offer tillåter sig själva att bli förövare, hur vi år efter år, TVINGAS med massmedias hjälp, känna för israelernas permanenta lidande. Filmer och böcker låter oss aldrig glömma, ger oss ingen ro.
  Poängen är att man vill få oss att bli så empatiska och
  fyllda medlidande att sionisterna därefter med gott samveta kan ge sig själva tillåtelse att utföra exakt samma brott man själv har varit utsatt fören gång för länge sedan.
  Israels agerande mot palestinierna är så fruktansvärt att jag inte förstår att det inte ger stora rubriker.
  Här kommer en veckorapport: Palestinian civilian in the West Bank and a member of the Palestinian resistance in the Gaza Strip were killed by IOF.
  3 Palestinians from the Gaza Strip, including a child, died from previous wounds.
  15 Palestinians, including 7 children, were wounded by IOF gunfire.
  10 of these civilians were wounded in Bal’ein village, west of Ramallah.
  IOF conducted 27 incursions into Palestinian communities in the West Bank.
  * IOF arrested 42 Palestinians, including 3 children and a woman
  * IOF raided the Arab Evangelical Hospital and partially demolished an apartment building in Nablus.
  IOF have continued to impose a total siege on the OPT.
  IOF positioned at various checkpoints in the West Bank arrested 12 Palestinian civilians, including a child, a judge and a paramedic. The Gaza Strip has suffered from shortages in fuels and basic goods.
  Markets in the Gaza Strip are economically paralyzed.IOF have continued settlement activities in the West Bank.

  Israeli settlers burnt a car in Hebron.Israeli settlers have continued to occupy a house in Hebron for the 3rd consecutive wee

 3. Det är absurt. Fast jag undrar om inte den mannen fick en veckas löneavdrag för att han mördade flickan. Hon var redan skottskadad innan han tömde magasinet i huvudet på henne. Ja- vad säger man?

 4. Jinge!

  Du menar väl inte att citationstecken är konstiga tecken?

  (Inte i det finlandssvenska språkbruket i alla fall…haha!)

  Nåväl, du kanske har förklarat detta tidigare och i så fall ber jag om ursäkt! Hinner tyvärr inte läsa alla kommentarer på denna utmärkta blog!

  (My very first little grand-child ”sucks” – får man säga så? Jag menar bara att han klättrar precis överallt och att han är helt underbar! Lämnar dock icke mycken tid över för mig och min dator!)

  Hälsn sinda

 5. Man behöver inte säga så mycket Martin – men känna – och varför inte, Agera!
  Ibland får jag en känsla av att sårade och totalt utsatta palestinska barn inte får samma medkänsla som svenska barn.
  Det är som om de vore mindre värda…
  och därför mera motståndskraftiga mot smärta och andra
  hemskheter.
  Ett israelisk barn i samma situatin hade gett stort utrymme på löpet.
  Det är stor skillnad på folk!

 6. Sinda, vad gulligt! Det är underbart med barnbarn – men inte hindrar dom en från att förstå de olika tecken man använder på datorn. Det finns, precis som i andra fall, tecken som beskriver olika mänskliga tillstånd, från hat till kärlek.
  Många finländare urskuldar sig med samma ursäkter som du, när det blir besvärliheter i det svenska samhället.
  Jag vet, jag har varit gift med en…
  Det går bra att vara rak, inte använda olika tecken, utan behandla motparten med respekt.

 7. Israels högsta domstol förklarade för länge sedan att detta beteende var olagligt. Frågan är hur länge IDF skall tillåtas ignorera inte bara internationell utan även israelisk lag. Så länge militären i praktiken står utanför lagen vete tusan om man kan kalla Israel en demokrati.

 8. Jag har aldrig varit politiskt aktiv, tillhör inte någon parti, och enda organisation (institution) där jag är medlem i är Italienska Kulturinstitutet under 8-9 år och ordförande i konstorganisation Eurocolors. Jag är inte palestiniern och inte israeliskt heller, och även mina förfäder aldrig har varit i Mellanöstern.
  Men jag gråter ständigt när jag ser liknande bilder..!!! Har vi rätt att kalla oss som människor efter liknande film..???
  Detta är SKAMLIGT.
  Skamligt att bli född i den här tid och kalla sig som en människa..! Vad ska vi säga till generationer som kommer..??? Att vi fick se allt detta och att vi fick TILLÅTA det utan tårar, kritik eller den minsta omtanke..!?
  Jag valde inte att vara konstnär. Jag föddes med det. Men ibland önskar jag att vara som alla andra…ISKALL. Nu går jag på balkong att röka en cigg. DETTA ÄR SKAMM FÖR MÄNSKLIGHETEN!

 9. Hade inte USA varit Israels storebror så hade inte omvärlden låtit Israel bryta mot lagar o regler.

  För att förstå varför Israel gör som dom vill i Mellanöstern med USA bakom ryggen borde ni se dokumentären:

  ”On God’s Right – Religious Right In The US”
  Handlar om kristna högern och Bushs Tro.
  En skrämmande dokumentär! Man blir nästan orolig efter man sett den.

  Finns på TPB.

 10. Men hoppsan Sara.G.

  Vad jag gjorde i det refuserade inlägget var att jag ordagrant citerade (klippte ut och klistrade in) en av dina hela meningar i ett av dina tidigare inlägg.

  Efter citatet var min kommentar att jag tyckte att du skrivit väldigt bra! Precis så! Vilket jag verkligen tyckte, och vilket jag fortfarande vill understryka!

  Plötsligt förstår jag faktiskt ingenting av detta…jag hade ingen rakare och ärligare åsikt då!

  Det har jag inte här och nu heller!!!

  Detta om barnbarnet skrevs förresten med glimten i ögat. Han är 1,5 år gammal och sitter bokstavligen i min famn och slår på tangentbordet (som han älskar och som jag också älskar, men som jag även behärskar kunskapsmässigt).

  Jinge får väl ge oss något sorts ”smilisar” så vi även kan uttrycka kulturella skillnader och känslor såsom humor, leenden etc. för att undvika den sortens missförstånd.

  För att återgå till ämnet ”Israels brott mot mänskligheten” så vill jag verkligen igen en gång uttrycka min support för dina inlägg! Hoppas det går bättre nu när jag inte använder citat!

 11. Sinda, det verkade kanske som ett påhopp – var verkligen inte menat så.
  Jag har också ett barnbarn och är omåttligt förtjust. Han är absolut det vackraste och mest begåvade barn på denna jord.
  Lösningen på Israel-Palestinafrågan är oerhört vital för världsfreden. Många förstår inte det, utan tycker att man snöat in på något ganska oväsentligt.
  Jag får veckorapporter om vad som händer i Gaza och på Västbanken – men ingen svensk tidning tar någonsin upp detta.
  Ett tag ägnade jag mig åt att kontakta flera tidningsredaktioner i landet – men det gav inget resultat.
  Däremot blir det alltid feta rubriker på löpet när någon palestinsk självmordsbombare utlöst sin bomb.
  Naturligtvis är det inte försvarbart, det är jag den första att erkänna.
  Men man tar aldrig upp bakgrunden, att palestinska barn mördas och antalet dödade palestinier är tredubbelt fler.

 12. Maz, varje imperiet har fallit enligt exakt samma recept som går i repris under hela mänskliga historien – att imperiets medborgare fick slå ned imperiet.
  Det började hända i USA. För några dagar sen, grep man en amerikan som planerade attacker mot sitt eget land. Tänk: Varje 3:e amerikan har lagligt vapen…och man inte räknar dem som har vapen helt illegalt. 35 miljoner fattiga i landet, 18% av befolkningen i USA saknar sjukförsäkring, m.m. Miljoner dollar, skattepengar, går bara till krig…
  Det kan inte hålla hur länge som helst. Samhälle blev mer och mer ruttet och kan kollabsa av sig själv utan attacker.
  Vart ska Israel göra då..??? Omringad av 350 miljoner araber…? Man borde tänka långsiktigt, men tyvärr, makterna idag tror att dem ska hålla i evighet (som varje imperiet) och att deras makt & styrka ska aldrig ta slut. Patetiskt. Dem jobbar mot sig själva.

 13. Idag 14/4 startade Tema Palestina för tredje året i Malmö och Lund. Det håller på till den 6 maj. I festivalen deltar bl a Jonas Hassan Khemiri, Dror Feiler, K G Hammar.Programmet finns på http://www.xxx.yyy

  På den URL:en som du skrev fanns inget program / Jinge

 14. Ida skrev: ”Vart ska Israel göra då..??? Omringad av 350 miljoner araber…?”

  Du tänker och vet precis som jag, Israel kommer eventuellt att utplånas om de inte använder kärnvapen mot sina attackare.

  Det visar helt tydligt varför USA stödjer Israel, (balansfaktor) för alla tycks veta att utan detta stöd Israel is no more…Jag vet att det är svårt att rannsaka sitt believe system efter decenniers propaganda att USA inte verkar i demokratisk syfte och verkar för allas rätt att leva i fred och demokrati…

 15. Sandbuzz, jag tänker på en hel annan linijen:
  Du tror att lösningen är att ständigt skydda israelisk brott mot mänskliga rättigheter – det tycker jag inte att det är MÖJLIGT.
  Förre eller senare, Israel måste mjukna, följa efter internationella lagar & regler FÖR ATT KUNNA SOVA TRYGGT BLAND 350 MILJONER ARABER.

  USA kan inte försvara Israel i evighet. Det går inte!
  USA kryper redan nu med sina resurser, 35-40 miljoner fattiga, hemlösa men välbeväpnade befolkningen som kommer att få nog förre eller senare!
  Istället att stimmulera Israel att INTE bryta mot mänskliga rättigheter, för att inte utmana hat, hämnd, ilska – Nej, USA säljer ständigt vapen till det här landet och stödjer dem att begå så många brott som möjligt. Jag ser att det är USA som knuffar Israel till enorma framtids konsekvenser.

 16. sandbuzz

  Om man resonerar så kommer Israel förbli en übermilitant kärnvapenmakt i all oändlighet.

  Själv tycker jag Israel istället bör avveckla sina kärnvapnen ihop med den katastrofala sionistiska ideologin och leva i fred med sina grannar.

  Alltså ungefär som när apartheidideologin och kärnvapnen avvecklades i Sydafrika och tankarna om den etniskt vita staten lades till historiens skräphög.

  På det senaste arabiska toppmötet lades ett fredsförslag fram där alla arabiska länder åtog sig att erkänna Israel och upprätta diplomatiska förbindelser med landet – om det avslutar sin ockupation samt tillåter de palestinska flyktingarna att återvända till sina hem, även om de inte är judar.

  Bägge krav har stöd av FNs resolutioner, men avfärdades av Israel. Vem vet när det kommer en ny chans? Om Israel fortsätter ockupationens och rasdiskrimineringens väg är jag övertygad om att det förr eller senare kommer sluta som för fransmännen i Algeriet – att varenda jävel sparkas ut – hur många kärnvapen de än har.

 17. Tack, tack Sara G! Det är ok! (Och precis nu läser jag att det nog var spamfiltret som snodde en av mina kommentarer och därav min första kommentar till dig? Glömde jag kanske fylla i siffrorna som bevisar att jag är ”a human user” Jinge?)

  Javisst, Israel-Palestinafrågan är absolut vital, som du säger. Och definitivt grundläggande för världsfreden! Jag uppskattar verkligen att du delger oss av dina kunskaper och vetskaper!

  Jag ”förstår” inte heller att media är så lågmälda vad gäller palestiniernas historia och nuvarande situation. Precis som jag inte ”förstår” hur det kan komma sig att dessa fruktansvärda dödsfall i Irak presenteras i dagliga siffror via våra nyhets-media, utan några somhelst förklaringar eller analyser! Det börjar ju bli helt olidligt att bara passivt sitta och titta på…och nej, naturligtvis försvarar jag inte självmordsbomberiet jag heller!

  Med små barn i livets närhet känns det ju ännu värre att veta att palestinska barn mördas, Irakiska barn likaså, samt att ett barn dör av svält i Afrika ”för varje gång vi blinkar”.

  Fast du Sara, jag trodde ju att just mitt barnbarn är det vackraste och mest begåvade på denna jord…smile, smile!

  Och du, när jag träffar folk från Finland känner jag mig alltid som en stor förrädare eftersom jag ju hejar på Sverige i de flesta sammanhang…det är så sant som det är sagt!

 18. Solen ler över Österlen. Man glömmer dimman, blåsten och de översnöade vägarna och bara önskar sig ingenstans…
  Men plötsligt kommer bilder man inte vill ska finnas på näthinnan.
  Hur många dog i natt? Hur länge ska någon behöva vänta vid vägspärrarna under cynisk, arrogant bevakning?
  Någon går planlöst omkring och letar minnen i husresterna.
  Finns mat för dagen, vatten? Hur mår min mamma på andra sidan muren?
  Och min son och farbror, hur klarar de sig i fängelset?
  Det finns ingen hjälp i världen. Allah döljer sitt ansikte.

 19. Wow Sara G.!

  Vilken vacker och berörande poesi!

  Hoppas vi får läsa flera av dina dikter! Eller prosa kanske?

  (Tillägnad de svenska mormödrar som lider vid TV-apparaterna t.ex! (Smile, blink))

 20. Nej, jag tror inte på mytologin att USA ”skyddar Israel”. Det lönade sig bra förr USA att ha stamkund som ska köpa vapen under 40-50 år..! Om Israel drunknar i skulder då måste man göra det som USA vill – att i evighet vara USA-s plattform i Mellanöstern.
  Jag tror inte att lösning på problemmet är att beväpna Israel & stödja i brott mot mänskliga rättigheter. På så sätt laddar man med hat, ilska och hämnd Israels grannar under flera deccennier. Lösning är inte att trampa på 350 miljoner araber för att hålla Israel vid liv! Det är precis som att försöka andas genom sugrör!
  USA kan inte försvara Israel i evighet, så därför borde man tänka på framtiden på ett snällare sätt.

 21. Israeliska och amerikanska tjänstemän har mötts för att formulera det ekonomiska hjälpprogrammet till Israel.

  Så här hette det i ett uttalande: ”Samtalen reflekterar de djupa historiska och säkerhetsmässiga banden mellan USA och Israel, baserat på våra gemensamma värderingar och intressen”.

  Den förra ekonomiska överenskommelsen undertecknades 1996 och går ut 2007.

  USA ger 2,4 miljarder dollar årligen till Israel.

  Min reflektion bara: Jo, jo de borde väl ha tillagt att ”samtalen reflekterar de djupa historiska, säkerhetsmässiga och EKONOMISKA banden mellan USA och Israel…”

  Bara en sån sak som att de största nyhetsmedierna i USA ägs av israeler….snacka om beroendeförhållande!

 22. Uppgifterna ovan är hämtade ur Tidningen Broderskap, Tro o Politik.

  Tidningen är TS-kontrollerad och uppbär presstöd.

 23. Hej Ida D!

  Jomenvisst är det sjukt. När pengar och makt går hand i hand kan resultatet bara bli sjukdom.

  Sorgligt är ett milt uttryck för det hela…

 24. Hej Ida D!:-)

  Jomenvisst är det sjukt. När pengar och makt går hand i hand kan resultatet bara bli sjukdom.

  Sorgligt är ett milt uttryck för det hela…

 25. Jag fattar egentligen hur det kommer sig att israelerna fick landet av FN. Det var ju palestiniernas land. Hade världen dåligt samvete för judarnas behandling hade det väl varit bättre att de fått södra tyskland?

 26. Sant är att Israel tillåts bryta mot fler FN-resolutioner än kanske någon annan stat i världen. Israels syndaregister när det gäller brott mot folkrätt och mänskliga rättigheter är långt och välkänt.

  Ockupationen av de palestinska områdena, annekteringen av Golanhöjderna och östra Jerusalem, bosättningspolitiken, bygget av muren på den palestinska Västbanken, tortyren i israeliska fängelser samt nu senast det oproportionerliga våldet i Libanon och Israels bristande åtgärder för att skydda civila är bara några exempel ur en alltför lång lista.

  Varför tillåts då Israel bryta mot folkrätten i så stor utsträckning utan att omvärlden agerar? Om vi bortser från att USA betraktar Israel som en strategiskt allierad och därför stoppar alla försök till FN-sanktioner finner vi ofta i debatten argumentet att Israel är en demokrati.

  Är Israel verkligen en demokrati?