Poll – Israels brott mot de Mänskliga Rättigheterna


Nästan varenda gång jag skriver om Israel och landets agerande visavi sina egna palestinska medborgare och palestinierna på Västbanken och i Gaza så brukar jag hänvisa till de Mänskliga Rättigheterna.


Men i ärlighetens namn
så måste jag tillstå att det först var för några dagar sedan jag läste de regler som världssamfundet kommit överens om. Det var en aha-upplevelse och den delar jag gärna med mig av. För en av mina fördomar är att – andra är precis likadana som undertecknad. Besökarna på denna hemsida HAR inte läst dem, men det går snabbt att åtgärda. Följer man länken så börjar alla trettio artiklarna en bit ner på sidan.

Det är den översättning till svenska som gjorts av regeringen. Det är en lättläst och inte särskilt omfattande text. Jag uppskattar det själv till 1 ½ A4-sida.

När det gäller Israels brott mot dessa regler så har jag inte tagit med alternativet noll. Inte ens sionismens advokater lär väl hävda att de inte bryter mot någon. Men det är en förutsättning

att man faktiskt tar sig tiden att läsa igenom reglerna för att kunna besvara den poll. Den finns längst upp i den vänstra spalten. Och, ja det är meningsfullt. Åtminstone fick undertecknad lära sig något nytt…

Källa: Mänskliga Rättigheterna på svenska

Andra bloggar om: , , ,

[tags]FN, Mänskliga Rättigheter, Israel, Politik[/tags]


27 svar till “Poll – Israels brott mot de Mänskliga Rättigheterna”

 1. Jag har fått rapport om att det inte går att kommentera. Själv har jag testat med Firefox, Explorer (7) och Netscape. Det fungerade, men har du oxo problem med att få in kommentaren så meddela mig via e-post är du snäll!

  // Jinge

 2. Utöver att Israel bryter mot FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna, bryter de mot över 50 FN-resolutioner antagna av generalförsamlingen eller säkerhetsrådet. Faktum är att de inte implementerat en enda antagen resolution sedan 1948. Och vi vet ju hur det gått för en del länder som brutit mot EN resolution.. när Israel totalt ignorerar FNs deklarationer, konventioner och resolutioner händer ingenting. Ingenting alls.

 3. Den teknokratiska staten Israel bryter gång på gång och år efter år mot de Mänskliga Rättigheterna, det vet vi redan…
  Men något som nästan aldrig nämns är att de utövar tortyr mot fängslade palestinska barn!…
  Det är ett faktum som borde ge korpsvarta rubriker på löpet och engagera Amnesty och andra folkrättsliga institutioner dag som natt.
  Men det blir bara lite småprat om saken och sedan faller all i glömska. Till nästa gång.

 4. När kommer du syna hur många brott mot de mänskliga rättigheterna som Israels grannländer bryter mot?

  För att du skall få någon trovärdighet måste du även granska detta. Sedan kan vi titta på resultatet.

 5. Och sedan deras grannländer och deras grannars grannländer… :-)

  JAG behöver ingen mer trovärdighet. ISRAEL behöver miljontals ton av den varan.

  Jag kollar bara vad besökarna här anser efter att ha läst de mänskliga rättigheterna, och man kan redan nu se vad de tycker…

  Sionistlobbyn behöver lika mycket trovärdighet, nu är ni bara pinsamma.

 6. Anna och Sara, försök att se bortom ytan av propagandan, och titta under! Naturligtvis så är huvudsyftet med alla övergrepp och brott mot de mänskliga rättigheterna mot det Palestinska folket att öka kritiken mot Israel; för den berättigade kritiken görs nämligen alltid om (medvetet) till antisemitism, som i sin tur är argumentet för att ”israel måste få kunna försvara sig”.

  Ju mer övergrepp, ju kritik mot Israel, som görs om till antisemitism. Och ju mer sionisterna kan få folk att tro att denna påhittade antisemitism ökar, ju hårdare måste Israel slå till. Därför kommer ALLTID Israel alltid vara i krig med sina grannar av en eller annan påhittad orsak.

  Det fungerar så länge USA är ekonomiskt starkt. När USA inte längre har råd, så måste vi alla ställa upp och försvara alla judar i Israeler, för då kommer alla de förtryckmetoder som Israel använder mot sina grannar att vändas mot dem själva.

  Så går det när sionisterna blåser upp sin propagandaballong, så att den flyger hela vägen enda till Sverige demokraterna!

  För Sionismen, som talar om ett land för ett folk, har mycket gemensamt med Sverige demokraterna – förtyckare söker sig alltid till förtryckare! Så snacka om själva hatande judar, som äventyrar alla judars säkerhet och liv i hela världen!

 7. Toralf, du som i grunden inte är ett dugg intresserad av mänskliga rättigheter, utan kör någon slags race där du förordar svenskhet, vad det nu är, borde sätta dig ner en stund och tänka ordentligt, grunna – istället för att ranta runt och tratta i lögner i åldriga pensionärer och andra hjälplösa offer.
  Du sprider osanningar om invandrare och muslimer. Shame on you!!!

 8. Så. nature, du menar att ju mindre kritik mot Israels råa och brutala krigföring ju färre övergrepp kommer att ske mot palestinierna?
  Försöker du lägga över ansvaret för Israels våldsupptrappningen mot sina arma grannar på oss antisionister?
  Eller vad tänker du?

 9. Nej, nu kan logiska argument inte liknads vid ekvationer, där det inte spelar någon roll från vilket håll man läser dem!
  Vad jag menar är att ju mer kritik israel får, ju fler sluter upp bakom dem! Och det som kommer är allehanda fascister som t ex Sverige demokraterna – som gillar förtyck.

  Så fort du hör den sionistiska lobbyn skuldbelägga sina offer, för sitt egna övervåld, vill jag bara visa på hur deras ohederliga argumentationsteknik går till och hur dialektiken är uppbyggd. För förstår man den underliggande logiken i denna argumentationsteknik så kan avslöja den, så kan andra inte förföras av den! Detta är ett ädelt syfte för all from av diskriminering och förtryck är FEL!

 10. #13 Nature,

  Mycket väl skrivet måste jag säga. Det är intressant att du uppfattat den ohederlighet som den sionistiska lobbyn arbetar med genom sina aggresiva metoder försöker de förhindra människor som talar emot den sionistiska agendan, det finns flera exempel på lärare och professorer som förlorat sitt arbetet på universitet eller på annat sätt fått sina mänskliga rättigheter kränkta. Flera krongressledamöter som inte varit klart pro-israel får inga pengar till sin valkampanj och är man pro-palestina satsar AIPAC alla stålar på motkandidaten. Det är väldigt starka kopplingar mellan konservativa och kristna samt judiska intressen i amerikansk politik. Den sionistiska lobbyn har infiltrerat USAs demokrati och det gillar inte amerikanerna. USAs politik är 100% pro-Israel idag, militärt (vapen), ekonomiskt (10 miljarder/år), politiskt (veto i FN). Israel är som en amerinask militärbas eller snarare en amerikansk militärstat i Arabien.

  Ilan Pappe, judisk professor i historia i Haifa, säger att det råder en djup förnekelse bland judarna i Israel att öppet våga erkänna vad som hände kring 1948 då den Palestinska katstrofen inträffade (Nakbah). Det är bara 60 år tillbaka i tiden så det finns fortfarande levande veteraner, de vet vad som hände och vad andra gjorde under kriget. Det råder en djup förnekelse av den palestinska katastrofen (Nakbah) bland judar i det israeliska samhället och utanför.

  Sionisterna marknadsför Israel som den enda demokratin i mellan östern och att de är tvingade av säkerhets skäll att agera som de gör och att det är arabernas fel att de inte vill ge bort sin mark till judarna och därför måste judarna mura in araberna och terrorisera dem dagligen i 60 år, sionismen har spårat ur med allt elände den skapat i Mellan Östern, men den är fortfarande mycket stark i Israel och USA.

 11. nature, jag tror inte att sd:arna har reagerat så mycket på sionisternas retorik. De har helt enkelt bytt ut judar mot muslimer, därför de har nosat sig till att en negativ attityd mot muslimer, på grund av det rådande politiska läget i världen, är mera gångbar och förmodligen kommer att ger fler röster.
  Hatet och misstron mot ALLA världens muslimer bara ökar och ökar på grund av den där ”jäkla texasgubben ” och hans anhang.
  Jag känner en irakisk kvinna som är rädd varje morgon när hon ska gå till tåget, eftersom hon flera gånger blivit spottad i ansiktet och utsatt för okvädingsord
  från nationalistiska skånska män.

 12. Ja Jonny, i USA hanteras alla frågor om Israel som inrikespolitik! Det är svårt att förstå för oss!

  Den viktiga frågan är VARFÖR det är så!

  Själv har jag kommit fram till att det inte enbart har med religiösa övertoner att göra, utan också historiska.

  USA är väl en av världens historielösaste länder och saknar historiska myter om sitt eget ursprung och det är av görande för ett folks identitetkänsla. Där är på grund av denna nationella identitetsbrist som de måste vifta med sin flagga och sjunga sin nationalsång så fort några amerikaner träffas! Vi har en sådan urstark nationell identitet i vår historia att vi inte behöver göra detta!

  Detta historiska och mytologiska tomrum i alla amerikanernas nationalidentitet spelar en mycket viktigare roll än vad vi någonsin kan förstå här i Sverige; naturligtvis vi har över 1000 år av identitet och samhörighet i vårt mytologiska arv! Det är ungefär som att be en person som har släktforskat ned i sitt biologiska ursprung, förklara för en adopterad att det biologiska ursprunget inte alls spelar någon som helst roll frö identiteten.

  På så sätt löser USA sin historielöshet och brist på mytologisk förankring – genom att fusionera med är en av världens äldsta religioner och med en enorm rik historia samt mytologi – nämligen det judiska historien och dess myter!

 13. Sedan kan man titta på vilka som valde att emigrera till USA. Allt för många, inte alla, var brottslingar, guldgrävare, äventyrare och religiösa fritänkare, som inte drog sig för att döda landets urinvånare, indianerna bara för att få mera plats på den bästa marken. Det enormt stora antalet av löst, kriminellt folk måste ha påverkat och påverkar än idag det Nya Landet i negativ riktning.
  Kennedys farfar lär ha varit en framgångsrik spritsmugglare.

 14. Mja, Sara! Mina släktingar som emigrerande till i USA var INTE kriminella eller speciellt religiösa och, hör och häpna, så var den amerikanska behandlingen av de nordamerikanska Indianstammarna faktiskt en av de mest humana i historien! Det kan ju låta lite anmärkningsvärt, men var i historien förhandlade man med infödingarna och gav dem reservat? Mej veterligen gjorde inte Engelsmännen det någonstans och inte heller spanjorerna efter att de att Columbus den 12 oktober 1492 steg i land i nuvarande San Salvador, utan det var något annat som gällde! Sven Lindqvist har skrivit ganska utförligt om detta samt att det går fortfarande bra att läsa Joseph Conrads klassiska roman ”Mörkrets hjärta”!

  Sedan vet vi hur amerikanarna sakta steg för steg manövrerade ut dem men, det finns nivåer i helvetet, och rätt skall rätt!

 15. Jag skrev ju,”inte alla”, nature. Din släkt bestod nog av hederliga kvinnor och män, det är jag övertygad om.
  Men din beskrivningen av hur emmigranterna behandlade indianerna både i Sydamerika och Nordamerika stämmer inte med verkligheten. Det var många gånger ren förintelse man ägnande sig åt.
  Förmodligen fanns plättar av land där man kunde leva i någon slags samexistens, men det var undantagsvis.
  Utrotningen och fördrivningen av indianerna är en mörkt
  fläck i Amerikas historia.
  Jag har läst bägge böckerna. De står bland mina andra favoriter i bokhyllan.

 16. Sara, det är rätt (inte alla) förlåt!

  Jag förnekar absolut inte massakern som den vid Wounded Knee har ägde rum, men kan du få fram dokument som bevisar att förhandlingar skedde med infödingar någon annanstans, där imperialismen drog fram, och där reservat uppkom för att bevara den ursprungliga indianska (läs infödingarnas) kulturer och där förhandlingar skett så viker jag mig! Jag har inte funnit det i vart fall!

  Det är en populär myt att just det USAs arme´ skulle vara extra blodtörstig mot den inhemska ursprungsbefolkningen, ställt mot Storbritanniens, Portugals, Spanska eller den Holländska imperialistiska infödingspolitiken i kolonierna, (eller brist på den) för det handlade om rent utrensning. Ingenting annat! Inga förhandlingar. Inga reservat! Ingen pardon! Ta spanska kolonisatörer härjningar i hela Sydamerika där över 300 000 000 indianer strök med under ca 300 år. Det är vad jag menar med ”human”, om tycket tillåter?

 17. nature, om jag få vara lite elak, du skriver mycket och ibland bra, men rör ofta till det i stället för att klargöra. Hur kan du vara övertygad taoist efter två månader och sen bli förvånad över en bok av Lao Tse? Som du nu vill läsa. Lao Tse är ju grundaren av Tao.
  Det skulle ju vara som en som säger sig vara övertygad socialist eller kommunist och sen meddelar att han hittat en skrift av någon författare K. Marx!

 18. Jorå, nature, de nordamerikanska indianerna man inte tog kål på fick sina reservat, alltför ofta på de allra sämsta markerna som ingen vit ville bosätta sig på och många gånger miltals från deras gamla områden, heliga platser och förfädernas gravar.

  Har du inte hört talas om hur vitingarna langade in högar med filtar i reservaten, nersmittade med smittkoppor? Gjorde byteshandel med dem och gav dem eldvatten och vapen.
  Hur man kidnappade indianernas barn för att göra dem till goda kristna och få dem att glömma sin gamla kultur?
  Hur man tvångsförflyttade dem en gång till när man upptäckte oljefyndigheter på deras marker?

  Fast en stor fördel för dagens indianer är att reservaten är autonoma och därför skattebefriade. Nu drar man in multum på spel och dobbel.

 19. Axel, (risk för Meta)
  Ja, det är inte ofta som det är ordning här uppe mellan axlarna i mitt fall, men jag har läst in mej på samtidiga kända religioner och studerat deras MYT, TRO och RITER samt (nästan) alla filosofier och en ENORM mängd psykologiböcker samt forskning och upptäckte att de slutsatser som jag har dragit av dessa studier stämmer mycket bra överens med Tao. Tao är så oerhört enkelt att det är en gåta att det inte går att förstå! Det går inte att förstå Tao eller förklara det, för att den är så enkelt.

  Har de aldrig slagit dig att vansinne och genialitet ligger ganska nära varandra – lite läskigt eller hur?

 20. Sara, jag känner visst till det du beskriver, men poängen är att det fortfarande finns nivåer i helvetet också! Många av de överlevande indianerna från t ex Wounded Knee massakern fördes också till missionshus – alla slaktades inte. Redan i början av 1900-talet var många indianer också amerikanska medborgare med samma rätigheter – låt var bara på pappret då, men jämför gärna med övriga kolonialmakter från Europa! Och Sara, vi är helt överens om de fruktansvärda övergrepp som begicks mot det nordamerikanska Indianstammarna! Problemet är att få vill kännas vid att vi européer var ett snäpp värre!

 21. Att föras till missionshus kan inte ha varit något särskilt lyft för de stackars indianerna. Inte heller att så många stammar helt utrotades och kulturer föll i spillror.
  Det märks tydligt i de fattigaste indianreservaten att människorna där har förfallit till någon slag apati och använder droger och eldvatten i alltför stora kvantiteter.
  Samma benägenhet för orala tröstelser och samma hopplöshet finns även hos aboriginerna och hos en del samer i vårt land.
  Det är kolonisationens allra svartaste sida, det där att vi söker förinta andra folks kulturer och sedan slå oss för bröstet och utbrista: Nu har vi kristnat infödingarna och lärt dem genom guds ord att veta hut!

 22. Makten har alltid föredragit att folk super ihjäl sig i stället för att de slår ihjäl makten.
  Just nu gör EU,s befolkning gemensam sak med många ursprungs befolkningar, super ihjäl sig.
  Men makten sitter fortfarande i ograverat bo.

 23. Sara skrev:

  ”Det märks tydligt i de fattigaste indianreservaten att människorna där har förfallit till någon slag apati och använder droger och eldvatten i alltför stora kvantiteter.”

  Det ödet delar de i och för sig med ganska många andra människor, även fullblodssvenskar! Apatin tillsmmans med dödsdrogen Ahlkohol! alltså!

  ”Det är kolonisationens allra svartaste sida, det där att vi söker förinta andra folks kulturer och sedan slå oss för bröstet och utbrista:”

  Ja! Varför inte för en gång slå fast att kulturer är som smak – det är olika, inte bättre eller sämre! Rasismen (där har vi RAS igen) är nog roten till det onda i människan!

  Jag har besök ursprungsbefolkningar mitt ute i den mest obarmhärtigaste av öknar låååångt från civilisationen, där människor som var totalt analfabeter leva i något som vi i rika väst skulle klass som rena slum eller värre. De nomadfolk som jag har besökt har avsagt sig kontakten med utomstående! De har haft en egen sjukvård (örtmedicin) egen förlossningsvård, egna verkstäder, egna domstolar med dömande makt osv, osv helt utan inflytande från det urbana samhällena som till synes levt i yttersta fattigdom och jag har aldrig träffat så harmoniska, kärleksfulla öppna samt vänligt sinnade människor tidigare! Dit har inte de tokkristna missionärerna nått. Tackgudseklov!
  Tänk om vi i kalla norden också hade sluppit dessa galna missionärer från öst? Vilken lycka det hade varit!

 24. Alkohol, fattigdom och religion är dugliga vapen i kampen mot folklig uppstudsighet.

  nature, inte ska man stryka bort det negativa ordet rasism. Det påvisar ignorans och duger alldeles utmärkt som beskrivning av det hat och okunnighet som många etniska grupper i världen drabbas av. Så missförstå mig rätt. Att dela in oss i raser är på tok men ordet rasism är för den delen inte borta ur bilden. Det grasserar hejdlöst överallt.

  Sionisterna använder rasism mer än flitigt mot sina grannar. Palestinierna betecknas vara både råa och obildade och styrda av en helt fanatisk och primitiv lust att kasta de stackars israelerna i havet.