Israellobbyn med byxorna nere


Att det finns en sionistlobby är det knappast någon som tvivlar på. I alla fall om man undantar tidskriften Ordfront och vissa liberala tidningar.

Igår publicerade Ali Esbati detta meddelande, och vem som är avsändare framgår längst ner. Jag tror att många av besökarna här också läser Alis blogg, men i händelse någon missat det så visar jag det också.

Dear friends,

Many of us recognize the importance of the Internet as the new battleground for Israel’s image. It’s time to do it better, and coordinate our on-line efforts on behalf of Israel. An Israeli software company have developed a free, safe and useful tool for us – the Internet Megaphone.

Please go to www.giyus.org, download the Megaphone, and you will receive daily updates with instant links to important internet polls, problematic articles that require a talk back, etc.

We need 100,000 Megaphone users to make a difference. So, please distribute this mail to all Israel’s supporters.

Do it now. For Israel.

Amir Gissin
Director
Public Affairs (Hasbara) Department
Ministry of Foreign Affairs, Jerusalem

Det är viktigt att ha klart för sig att i samma stund som t.ex. en journalist rapporterar kritiskt om situationen i mellanöstern så rasslar det till i gruppmail som detta. Det blir en veritabel storm av klagomål. Att det har effekt ser man på Ordfronts behandling av Johannes Wahlström och mängder av andra journalisters berättelser.

En annan del av detta är papegojbloggar som Utkast, TT-kritik, Dibbuk och Mossadbloggen. Alla är de lobbybloggar som agerar likt dresserade papegojor.

Det lustiga är att de ägnar betydande energi åt att förneka att det finns en sionistlobby…

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]politik, israel, mellamöstern, palestina, libanon, sionism, sionistlobby, israellobby, bloggosfären[/tags]


7 svar till “Israellobbyn med byxorna nere”

 1. Om sionisterna uppmärksammar antisionistiska inslag kan detta motverka deras eget syfte.

 2. För att vara några som ivrigt förnekar att det finns en sionistisk lobby, så gör de det på ett minst sagt märkligt vis…

 3. min avsky mot israel och sionism har vuxit lavinartat den senaste tiden när jag fördjupat mig i ämnet, och det är uppenbart att israelerna uttnyttjar västvvärldens outtömliga goodwill efter andra världskriget, samt sin nickedocka bush och andra maktinstitutioner, för att rättfärdiga ockupationen(inte bara de palestinska områdena, om man säger så!!) snacka om mäktig lobby!

 4. Håller på en hel del med aktier, sionistlobbyn agerar efter exakt samma strategi som de som kallas ”bashers”, ”baissare” inom aktiehandel. På diskussionsforum försöker dessa smutskasta en aktie mesta möjligt för att kursen ska gå ner, ju effektivare de smutskastar och ju fler de lurar att sälja så att kursen går ner, desto billigare köper de aktien.
  Likheten är slående, mata på med krig, lögner och kapital så gnager man till sist ner motståndet.
  Om någon blir överkörd på vägen? tja, vem bryr sig, det är ju det som ÄR själva businessen…

  Till PG, har du en länk till den artikeln vore jag tacksam. Samtidigt undrar jag hur du ser på dödandet av folkgrupper som sker i Libanon just nu? Eftersom du påpekar detta undrar jag om du anser deras liv vara mindre viktigt än en förundersökning av hets mot folkgrupp i Borlänge?

 5. ”…för att rättfärdiga ockupationen(inte bara de palestinska områdena, om man säger så!!) snacka om mäktig lobby!”

  Verkar som att Hamas och andra grupper som vill utplåna staten Israel (för det är detta som står i inlägget ovan skrivet av förbannad) har en lobby även de enligt samma logik som olydig använder

 6. Jag har installerat programmet och det fungerar bra, det poppar upp ett fönster (alert funktion) som talar om att CNN har omröstning på sin sajt om Condoleza agerat rätt som inte vill ha ”premature seasefire” och då är det min uppgift som god sionist att rösta ja förstås, fast det är nästan lika lätt att rösta nej, så detta vapen kan också användas av anti-sionister lika bra. Fast det känns ju som ett framsteg om kriget kan bedrivas virtuellt på nätet i stället för i verkligheten.