Israellobbyn, ett hot mot världsfreden!


Programmet P1-morgon hade idag ett inslag som bland annat handlade om Olmerts besök i USA.

Man diskuterade vilka förväntningar man hade anledning att ställa på resultatet av mötet och kontentan var – inte mycket. Men det intressanta var hur israellobbyn beskrevs i inslaget. Man fick höra ett exempel på den TV-reklam som lobbyn betalar för i USA. Det var en skrämmande upplevelse. Det utmynnade i att palestinierna skulle jagas iväg från ”Det Heliga Landet”, inklusive Västbanken och Gasa.

Olmert själv hävdade att palestinierna är omogna och frågade i ett TV-tal hur länge israelerna ska vänta på att de mognar.

Det rapporterades också att opinionen internt i USA har börjat ifrågasätta israellobbyn och beskylla den för att vara en direkt orsak till kriget mot Irak och de aktuella hoten mot Iran. Att det ligger mycket sanning i dessa beskyllningar vet vi, det är bara att besöka någon av de svenska bloggarna som drivs av israel-lobbyister.

En av deras bloggare sprider medvetet ett falskt rykte som säger att Iran lagstiftat om att judar ska tvingas bära ett gult band..

Lyssna själv på inslaget i P1-morgon, det är första delen 06.15 – 06.30.. (Det är inte

Lyssna särskilt noga på den TV-reklam de gör.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, israellobbyn, usa, israel, olmert, bush, tv-reklam, palestinier[/tags]


5 svar till “Israellobbyn, ett hot mot världsfreden!”

 1. Jinge:
  Jojjo, så så ligger man runt 30:e plats på bloggtoppen också…

 2. Jag hörde inslaget och man blir rädd. Det är inte att undra på att israel jämförs med nazismen.

 3. Det är minst två bloggar som tagit upp den där lögnen om gula band för judar i Iran. Dick Erixon, naturligtvis, och han dementerar inte fastän han vet att historien är falsk. (Jag skickade ett mail med en länk till artikeln där tidningen som drog igång historien dementerade den, hade dementerat den innan Dick skrev sitt inlägg faktiskt). Friedmans epistlar tog upp den från Dick, men hade anständigheten att rätta när han fick reda på att det var en bluff, fast det är ju i sig graverande att han tror på något Dick skriver…

 4. Då vet jag tre nu då. Agent-Magnus tog upp det och skrev längst ner att det var dementerat. Men vem fan läser så långt? En klar spinn från högertokarna, nu igen..

 5. Spinn å spinn…
  När man ser att DN, B´tselem & Haartez alla är överens om att den israeliska ”äktenskapslagstiftningen” är rent rasistisk, så kan man enbart le åt Agenternas gapande om att man minsann ska läsa hebreiska grundtexter för att ha rätt till en åsikt i frågan…

  Själva publicerar man obekräftade rykten…
  Jag tror inte att någon behöver ens tveka hur det låtit från det hållet om någon hade publicerat motsvarande påståenden om Israel….