Israelkramare gör bort sig i radio!


I dagens P1-morgon fick Dilsa Demirbag-Steen debattera med justitiekansler Göran Lambertz om att han lagt ner utredningen om de så omskrivna bandinspelningarna från Stockholms Moské.

I P1-morgons tablå skrev de: ”Att kalla judar för ”bröder till apor och grisar” är lagligt så länge man gör det med hän-visning till Israels konflikt med pale-stinierna. Med den motiveringen valde JK att inte åtala för hets mot folkgrupp. ”Han har importerat konflikten till Sverige”, tycker Dilsa Demirbag-Steen på DN:s ledarsida.”

Som besökarna här vet så intresserar jag mig en del för israelkramares göranden och låtanden så jag kunde inte låta bli att lyssna på den ”debatt” som var mellan Göran Lambertz och DN-medarbetaren.

Jag blev häpen när jag hörde hur emotionellt affekterad Disa Demirbag-Sten var. Hon påminde starkt om en annan kvinna som blir aggressiv av samma skäl, Margit Silberstein, som ibland brukar ha hand om Ekots lördagsintervju. Disa förstod t.ex. inte hur det kan komma sig att man faktiskt får citera gamla skrifter som Haditer. Det är en märklig inställning eftersom bibeln finns i nästan varje hem. Jag fick funderingar om det bara är judiska och kristna texter som ska vara tillåtna att citera?

Men det mest slående var hennes känslomässiga darr på rösten. Lambertz försökte förklara för henne att – sådant som sägs av parterna i ett krig inte nödvändigtvis behöver handla om brottet ”hets mot folkgrupp”, samt att han inte får åtala om det inte är ett brott. – Jodå, sade Disa, jag är övertygad om att det skulle blivit en fällande dom i domstol.

Det är imponerande vilka juridiska kunskaper den kvinnan har. I den artikel som var upphovet till debatten skrev hon: ”Ska vi verkligen låta religiösa och politiska krafter utanför Sveriges gränser sätta ramarna för den svenska lagen? Det är just detta beslutet innebär för judar i Sverige. Lambertz tycker att judar som är födda i Sverige och ibland inte har någon relation till Israel får tåla hetsen mot dem. Bara för att de är judar.”

En så grov guilt by association-anklagelse borde givetvis DN:s redigerare ha tagit bort. Den är rent skamlös!

I tidningen Humanisten säger Disa angående Muhammedteckningarna som Jyllandsposten publicerat: ”Men sedan finns det åtta teckningar som driver med Muhammed på ett ganska lustigt sätt. Jag anser inte att islamofobi är hets mot folkgrupp. Islam är en religion och man måste kunna ta kritik…”

Konsekvens är möjligen inte hennes starka gren. I vanliga fall är den gode Disa globaliseringsförespråkare. Men när det gäller judar så anser hon uppenbarligen att Sverige ska bygga en apartheidmur mot intryck från omvärlden.


Dilsa Demirbag-Steen i Humanisten

Och förlänger man dessutom frågeställningen så kan man ju undra hur mycket muslimerna ska stå ut med bara för att ett antal galningar valt att flyga in i Word Trade Center? Det finns 400 000 muslimer i Sverige, många av dessa har kommit hit som flyktingar.

Jag tror inte att Sveriges 25 000 judar utsätts för någon ”hets” på grund av konflikten i mellanöstern. Det är snarare en myt som man odlar efter bästa förmåga.

Ett annat citat från hennes artikel i DN visar på den omnipotens som israelkramarna omfattas av: ”Justitiekanslerns beslut att lägga ner förundersökningen signalerar att vårt samhälle inte garanterar individer skydd. I alla fall inte judar. Konflikten i Mellanöstern har på så vis importerats till Sverige.”

Jag är fullständigt övertygad om att både jag själv, och merparten av landets befolkning, skulle ingripa på ett eller annat sätt om en jude trakasseras eller blir fysiskt hotad.

Det är inte heller så att vi har importerat Mellanösternkonflikten till Sverige, den är exporterad hit.

Kvinnan måste helt enkelt vara liberal…

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, liberal, israelkramare, mellanösternkonflikten, Dilsa Demirbag-Steen, P1-morgon, DN[/tags]


8 svar till “Israelkramare gör bort sig i radio!”

 1. Oftast blir muslimer anklagade för att vara antisemiter av just Judar. Men om man läser på olika pro-israeliska bloggar och vissa tidningar så ser man hur muslimhatet är så otroligt starkt. Det finns hur mycket utrymme som helst att spy ut sitt hat mot muslimer på dessa bloggar. M

 2. Ja värst är väl Agent-Magnus och de typer som skriver där. Dessutom ägnar de sig åt förtal, klart över gränsen. Själv har jag slutat att kolla den bloggen. Men samma sak gäller alla judiska bloggar som jag känner till, tyvärr så märks inte de skötsamma bloggarna om det finns några.

  Nu är Dilsa troligen ateist, hennes rötter finns någonstans i Kurdistan. Men hon är ju ”liberal” vilket dessvärre verkar vara samma sak som israelkramare..

 3. Precis James, någon gång då och då ser man ju antisemitiska uttryck men muslim- och arabhatet är så otroligt omfattande att folk knappt verkar reagera på det längre. Det är liksom en naturlig del av det politiska klimatet i rätt stora kretsar. Inte uppmuntrande direkt…

 4. Dick Erixons inlägg i dag är inte dåligt heller, med den retoriska frågan ”Vad är palestinier mer än mördarband?” som rubrik, och där han efter att ha fått det till att alla palestinier alltså är legitima mål vänder på steken och förklarar att även israeliska soldater bara är oskyldiga civila pojkar. Goebbels skulle varit stolt!

 5. Folk som Dilsa är västmakternas våta dröm. De är utlänningar nog att kunna tala för alla andra i samma grupp och ges kolossalt mycket mer utrymme än vad som är rimligt, samtidigt är de inhemska nog att separeras från resten och anses vara förmer och intellektuellt överlägsna alla de andra. De är utlänningar nog att kunna ge ”självkritik” men inhemska nog att slippa sota för dess konsekvenser. De är utlänningar nog att vara framstående exempel av gruppen, men inhemska nog att slippa ta ansvar liksom de andra i gruppen. De är utlänningar nog att kunna med rätta tillrättavisa landsmän/gruppmedlemmar/etc, men inhemska nog att våga dela ut kritik som skulle upplevas som ej politiskt korrekta kommandes från en infödd svensk. En uncle-Tom!

 6. Ja och som vanligt har en massa israelkramare krupit fram under de vända stenarna. Jag har varit tvungen att radera en bunt kommentarer så som vanligt kommer det en bunt med porrmail inatt.

  Man kan ju undra vad faan det är för människor egentligen..

 7. Tack för tipset Amir. ”Förintelseindustrin” av samma författare var ju inte dum alls heller.

 8. Ingen orsak, Ulf. Man kan lista många böcker som är läsvärda i sammanhanget. Förhoppningsvis får de intresserade läsarna vidare vägledning genom att studera referenslistan i Finkelsteins bok närmare.