Israelisk Anka – Leopard enligt Aftonbladet


Idag presenterar Aftonbladet en häpnads-
väckande nyhet på sin hemsida, möjligen också i papperstidningen.

Aftonbladet: (Elin Bohman) ”Israelen Arthur Du Mosch vet betydelsen av att hålla fönster stängda under kvällstid. När han och hans dotter och katt låg och sov på måndagen, hoppade plötsligt en stor leopard in genom fönstret. 49-åringen kastade sig genast över det stora kattdjuret som han var, i bara kalsonger och t-shirt och höll sedan leoparden nere tills djurparksarbetare kom till platsen.”

Personligen kände jag inte till att Leoparder förekommer i Israel, å andra sidan visste jag inte att vargen är ett förhållandevis vanligt djur där heller…

Under alla omständigheter så är leoparden, som villigt låter sig fotograferas med en människa hållande i nackskinnet, en – unge. Dessutom skulle aldrig en vild leopard låta sig hållas av en människa mot sin vilja.

Den israeliske mannen är tämligen hel och ren och det skulle aldrig hända om det inte var ett helt tamt djur, alldeles oavsett om det är en unge eller inte. Vårt närmaste vilda kattdjur är lokatten, testa gärna att hålla en vild halvvuxen lo-kattunge i 30 sekunder utan att sedan behöva akut blodtransfusion.

”Nyheten” som Aftonbladet presenterar är en Anka. En leopard som säger kvack, kvack…

Andra bloggar om: , , , , ,

Källor: Aftonbladet och dagens Anka, förlåt ”Leopard”

[tags]Mediekritik, Aftonbladet, Leopard, Anka, Israel, Elin Bohman[/tags]


4 svar till “Israelisk Anka – Leopard enligt Aftonbladet”

  1. Ser du på TV-sekvensen så förs leoparden nedsövd ut på bår. Troligen är vad du ser en nedsövd leopard som enbart hålls uppe i nackskinnet. Att han kunde brotta ned leoparden inledningsvis utan att bli sönderklöst är något förvånande, men det var tydligen en utsvulten en så den var nog inte i bästa form.

  2. Jag hade matat den regelbundet, och försökt att domesticera kattdjuret. Det är LITE mer balt att ha en leopard, mot en huskatt!