Israelerna förbaskade på Påve och Vatikanen


Israels regering använder alltid samma taktik när det gäller meningsmotståndare, och det oavsett vem det kan vara..

Nu skäller israelerna på Påve och Vatikanstaten för att de ger legitimitet åt de som dödar judar.. Det har vi ju hört förr. I nästa andetag kommer de säkert att hävda att Påven ger näring åt antisemitismen, det fula A-ord som de ständigt drar fram.

Men att Vatikanstaten inte i alla lägen fördömer palestinierna beror, enligt Vatikanstaten, på att Israelerna själva bryter mot internationell lag och rätt i sina hämndaktioner mot palestinierna.

De river deras hus och plöjer upp deras jordbruk. Reser en apartheidmur inne på palestinskt territorium o.s.v. Hur man än ser på saken så måste jag säga att Vatikanstatens agerande hedrar dem. Det hade varit fint om Europas politiker hade varit lika obenägna att böja rygg inför Sharon och hans Likudvänner..

Men den dagen verkar vi få vänta på. I stället får vi bevittna hur vissa bosättningar på Västbanken byggs ut, och samma runt Jerusalem.

Och att inte israelerna själva begriper att det leder till en ökad antisemitism har jag svårt att begripa.

Hade världen vetat vad som skulle hända i Mellanöstern så hade aldrig FN upplåtit det gamla engelska protektoratet till en statsbildning som nu skett. Men så är det kanske alltid med facit i hand.


Ur dagens SvD

Den enda rimliga åtgärden i nuläget är en total handelsbojkott av israeliska varor från EU:s sida. Men den dagen får vi säkert också vänta på..


Ett svar till “Israelerna förbaskade på Påve och Vatikanen”

  1. De gånger som ”handelsbojkott” nämnts så har A-ordet använts nästan per automatik.

    En handelsbojkott av israeliska varor räcker inte, .. utan vad som krävs är att EU tillsammas hotar att riva upp de tullavtal som Israel har till EU som innebär en hel del skattebefrielser – detta avtal, i rena pengar är mer värt för Israel att ha kvar, än deras allians med amerikanarna.

    Så för att summera, .. EU kan tvinga Israel att följa internationell lag och rätt, men EUs politiker är så rädda för A-ordet att dom inte vågat.