Israeler HAR humor!


Tidigt i morse hittade jag ett TT-telegram som berättade att Israels avgående USA-ambassadör kritiserat landets nya utrikesminister för att han hade sagt att Israel har – kärnvapen.


Så får inte
tillträdande utrikesministrar i USA uttrycka sig för Israel har minsann inte gått ut och sagt att de har några kärnvapen… Själv hade jag min Internet-Megafon (Israellobbyns verktyg för att samla ihop styrkorna) avstängd vid tillfället och tur var väl det. Datorn hade kanske blivit överbelastad annars.

Senare på morgonen så hade Svenska Dagbladet en notis om saken också. I dagens upplaga av Haaretz så berättas det att nu elektriciteten i Israel ska bli Kosher.

Haaretz: ”Last week a meeting was held between the Minister of National Infrastructures, Benjamin Ben-Eliezer, and Minister without Portfolio Yitzhak Cohen of Shas, who is the minister responsible for religious services, along with senior officials and the CEO of the Israel Electric Corporation (IEC), Uri Ben Nun. It was decided during the discussion to make Israeli electricity ”kosher” for a cost of only $10 million a year.”

Så ett tips till alla morgonsura svenskar. Läs en israelisk tidning på nätet på morgonkvisten och dagen är räddad..

Andra bloggar om: , ,

[tags]Israel, Humor, Mellanöstern[/tags]


8 svar till “Israeler HAR humor!”

 1. Bara en stillsam fråga: – Hur gör man el kosher? –
  Att el klassas som eld och därför inte får vare sig tändas eller släckas under sabbaten har jag kläm på. Men hur blir elen kosher?

 2. Det handlar om att judar arbetar på sabbaten, och ultraortodoxa judar vill inte handla varor och tjänster som producerats på sabbat. Tydligen anser de att elverket på något sätt bryter mot detta (jag känner massor av religiösa som aldrig sagt något om detta, så det är tydligen något speciellt krav). Just nu pågår också hot om bojkott mot ElAl som vill sätta in flyg på sabbaten eftersom de förlorar massor till konkurrenterna. Och de ultraortodoxa är väldigt disciplinerade konsumenter – säger några ledande rabbiner för de största fraktionerna ”bojkotta El Al” så har det omedelbar verkan. Bojkotta elverket är däremot litet svårare.

  ”Kosher” står också i artikeln inom citationstecken och betyder ungefär ”OK att använda”.

 3. Nää Gester! Det bör rimligen innebära att elektriciteten i batterier oxo måste vara kosher. I alla fall om de ska användas under shabbat.

  Jag vet inte. Ryktesvägen har jag hört att Allah ska återfödas i en mans byxor oxo. Men det kunde jag snabbt kolla på nätet och givetvis så kan Allah inte dö, således kan han inte heller återfödas.

  I en kvällstidning kunde man läsa för ngn vecka sedan att omkring 60 % av svenskarna tror på att man kan tala med de döda.

  Det ser m.a.o. mörkt ut..

 4. Nä men skall en sådan Skurkstat som Israel komma och begära att andra länder ska be om ursäkt för något som är ”troligen” en av dom få sanningar som verkligen ÄR sant när det gäller Israeler!
  Israelerna har mycket att lära när det gäller sina egna landsmen Tex:

  8 procent skulle vägra att bo i ett hyreshus där det fanns en arab.

  63 procent anser att araberna utgör ett ”demografiskt hot” (föder för många barn, blir för många) och ett hot mot statens säkerhet.

  Och 40 procent stöder tanken på en total etnisk rensning i Israel.