Israels flagga i en osmaklig variant


Den här rätt osmakliga flaggan hittade jag på nätet för ett tag sedan.

Att den här typen av skändningar av Israel som stat förekommer är sorgligt, men är det också oförklarligt?

Nej enligt min uppfattning så är det inte det. Israelerna bygger en mur mot palestinierna, men de bygger inte på gränsen utan de bygger inne i Palestina. Och de gör det i kraft av sin egen militära styrka.

När jag för någon vecka sedan skrev om hur många promille av USA:s medborgare som satt i fängelse så visade jag att Sveriges antal är 73 per 100 000 inne-vånare.

I Israel är siffrorna väsentligt högre. 163 personer av 100 000 Israeliska med-borgare är för närvarande inlåsta i fängelse.

Då har man inte räknat med cirka 7000 politiska fångar och 3000 fångar som sitter i “administrativt förvar” utan dom eller rannsakan helt i strid med folk-rätten.

Idag jobbar israelerna vidare på att förstärka den ökande antisemitismen genom att nu dessutom aktivt lägga sig i det palestinska valet.

Ekot: “Israels utrikesminister Silvan Shalom säger att Israel helt måste ompröva beslutet om att lämna Gaza-området ifall den militanta palestinska organisationen Hamas skulle vinna det palestinska valet i sommar.”

Jag undrar vad resten av FN:s med-lemmar skulle gilla om en annan stat lade sig i dess inre angelägenheter på detta sätt..

Det är synd att den svenska bomb-högerns judiska bloggare inte ringer ambassaden och tipsar om hur man ska få stopp på en ökande anti-semitism..

Ta det som ett litet tips!


9 svar till “Israels flagga i en osmaklig variant”

 1. Ja Israel är långt ifrån det ideala landet. Vill man så kan man räkna deras övergrepp på palestinier i tusental. Skulle dessutom de palestinier man tvingat i landsflykt tillåtas återvända skulle snabbt demokrati införas. De inflyttade israelerna skulle nämligen bli i minoritet direkt. Skulle de jaga ut judarna i havet? Säkerligen, men de skulle inte behöva jaga. Redan nu så flyttar mängder av unga välutbildade från Israel på grund av den politik som regeringen för. De står helt enkelt inte ut med att leva i krigslika förhållanden utan reell chans till fred. Och fred får de aldrig med Sharon vid makten. Bilden på flaggan visar väl rätt så väl på statusen för nationen.

 2. Jovisst kan man hänga med. Men du Mikael Nussdorf! På min skärm står det ”Required” bakom namn. Det är engelska och betyder att det är nödvändigt att skriva sitt namn där. Samma sak gäller för Mail.

  hejda@hejda.hejda är fake tvärt av.

  Vi får väl se hur det går! Sharon har ju redan hejdat utrymmningen som skulle skett i sommar men den är nu framflyttad till hösten.

  F.ö. får du visst använda ditt alias ”Alicio” här. Kör du med din vanliga mailadress så vet jag ju att det är du.

 3. Tjenare Jinge.

  Hela Europa började gapa om bojkott när Jörg Haider fick sin position i Österrike. Alltså borde hela Europa arbeta på att bli hatade genom att lägga sig i ett annat lands val?

  Israel har inte på något sätt arbetat för att palestinierna inte skulle få välja vilka de ville. Men om en grupp som vill utplåna landet och slänga ut alla judar får en massa makt i området så måste naturligtvis israelerna anpassa sin strategi efter den saken. Det ska väl inte vara så svårt att förstå?

 4. Deras utrikesminister är nog mer än lovligt klantig i så fall. Det är givet att israel kommer att djävlas maximalt med palestinierna. Så har de alltid betett sig och kommer att forstta så. Och tiotusen palestinska fångar varav 3000 som inte fått rättegång. Det är ju helt i stil med andra länder där diktatur råder. Hur fan kan FN låta bli att göra något undrar jag. Och sedam Matias: När det gäller V E M som beslutar om utrymningen så lutar jag mer åt att det är Knesset + regeringen. Eller är du bara okunnig?

 5. Jag läste på en annan blogg nyss där du beskylldes för antisemitism. Undrar om det var en av de som du kallar judiska bloggarna?

 6. Daniel! Hur i hela friden ska jag kunna veta det om du inte oxo skriver VILKEN blogg.. :-)

  Nåå, jag kan leva vidare utan den informationen eftersom jag har rätt klart för mig vilka som tar till den sortens argument när deras egna tryter. Men det kan vara som Alicio skrev, “Hejdå” är ytterligare ett av hans pseudonymer, att andra från regeringen har försökt att rätta till yttrandet.

  Jag vet inte. Tills vidare tror jag i alla fall mer på Ekot än Helsingborgs Dagblad..

  Matthias: “Hela Europa började gapa om bojkott när Jörg Haider fick sin position i Österrike. Alltså borde hela Europa arbeta på att bli hatade genom att lägga sig i ett annat lands val?”

  Jag anser att EU bör avbryta alla handelsförbindelser med Israel om de inte drar tillbaka sina soldater och muren till 67 års gränser. Vad gäller dåren Haider så hade han väl ändå inte ockuperat ngn annans land?

  Sedan har jag inga direkta synpunkter på vad du skrev bortsett från det jag hävdade i B-loggningen. Israels regering agerar på ett sätt som absolut ökar antisemitismen.

  Det är illa, liksom det inte är helt enkelt att förstå.