Israel tänker använda kärnvapen mot Iran


Idag uppger Dagens Nyheter att Israel har en planering för att angripa Iran med kärnvapen och redan har påbörjat övningar.

London TT/DN: ”Israel har hemliga planer på att med hjälp av kärnvapen spränga Irans anläggningar för urananrikning, skriver Sunday Times med hänvisning till flera källor inom den israeliska militären. Enligt rapporten har två israeliska flygvapenskvadroner övats i att spränga anrikningsanläggningen i Natanz med hjälp av taktiska så kallade bunkerbomber. Två andra kärnanläggningar i Arak och Isfahan ska enligt planerna angripas med konventionella vapen, skriver tidningen.”

Man kan givetvis resonera på många sätt när det gäller uppgifter som den DN refererar. Att Israel överväga den sortens agerande förvånar säkerligen inte någon. Men har nationen verkligen försökt sätta sig in i konsekvenserna? En annan, och minst lika intressant aspekt på detta är att Israel aldrig skulle agera utan godkännande från USA. F.ö. är det osannolikt att landet utvecklat den typen av kärnvapen, det handlar nog om amerikanska bomber.

Vad detta säger världen om Israel och USA behöver jag knappast skriva läsaren på näsan.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Kärnvapen, Israel, Iran, USA, Mellanösternkonflikten, Politik[/tags]


18 svar till “Israel tänker använda kärnvapen mot Iran”

 1. Det säger mer om informationskriget som pågår snarare än att det faktiskt är troligt att de kommer att göra det. Lika troligt som att Norge kommer att ta över Sverige ekonomiskt…

 2. Jag delar inte din uppfattning Bengt!

  Att Israel kan tänkas göra både det ena och det tredje tycker jag att de bevisat till 100 %

 3. Läs gärna också Schmuel Ben Yehoshuas artikel ”Neutron Iran – Do it!” där denne menar att Israel bör bomba alla militära och kommunikations faciliteter i både Syrien och Iran med neutron bomber vars radioaktivitet försvinner efter ett kort tag (enligt artikeln) vilket gör det möjligt för Israels arme att därefter tåga in i Syrien och rensa kvarlevande motstånd och sedan fortsätta till Iran med sina mark styrkor. Det sorgliga i det hela är att han verkligen tror det är -lösningen-, och den enda dessutom.

  Jag undrar vem som är det största hotet mot världsfred. Dårar som Ben Yehoshua hör hemma på en plats, och platsen finnes inte på jorden.. Det skulle vara intressant att se högerns reaktioner om artikeln istället hette ”Neutron Israel – Do It!” och var skriven av Samir Bin Yassim eller liknande..

 4. Är det något negativt då att Israel vill förstöra Irans kärnvapenambitioner? Jag kan då inte tänka mig något värre än ett kärnvapenkapabelt Iran, de är fan mer sinnessjuka än Nordkorea. Jag hoppas israelerna lyckas. Tyvärr är vänsterextremisten Olmert alldeles för bekymrad över vad ett par tossiga vänsterdemonstranter och västerländsk press tycker, så det blir nog inte under hans ledarskap iallafall.

 5. Förvisso, men samtidigt tror jag nog att det ändå ligger något i själva hotet.

  Alla vet ju att Israel är kapabala, men frågan är om inte det just nu vore det mest idiotiska Israel kunde göra.

  Jag får känslan av att sådana här uppgifter kan läckas ut med flit, för att stärka hotet.

  Intressant kan också vara att det verkar som att fiaskot för Libanon-kriget individualiseras: försvarsministern får skulden.

 6. Använder israelerna kärnvapen har de satt sin sista potatis. Då är det över med den staten.

 7. Jag undrar hur världen hade sett ut om Israel var en stormakt. Jag undrar hur våra liv hade varit om Israel hade den internationella ställningen att påverka alla länder. Om Israel var mäktig nog att avgöra om vi skulle ha en trygg framtid eller ej………..å andra sidan…..det är väl redan så? Israel = världens största Amerikanska ambassad. Eller är det vice versa? Håll andan gott folk, det kan vara den sista friska ocke-radioaktiva luften ni får dra ner i eras lungor…

 8. Intressant vore att se hur diverse liberaler skulle reagera. De skulle antagligen drabbas av kollektiv hjärnblödning. Men, de flesat skulle naturlitgvis skarpt kritisera Israel, fast med tillägg som att ”det är lätt att sympatisera med Israel”, ”hotet från ett fundamentalistiskt Iran”, ”mellanösterns enda demokrati”, ”konferenser som förnekar förintelsen”, ”den ökande anti-semitismen i mellanöstern”, ”vänsterns moraliska tomhet.”

 9. ”Är det något negativt då att Israel vill förstöra Irans kärnvapenambitioner?”

  Med tanke på att ockupationsenklaven Israel är en fanatisk apartheid & folkmördarstat med ständigt expansionsbehov på icke-judars territorium är det väldigt negativt, både för lokala icke-judar som sådana och för världsfreden.

  Att Iran har rätt att skaffa sig kärnenergi råder det ingen tvekan om, skulle man framöver liksom Pakistan och Indien vilja skaffa sig kärnvapen vore också det helt logiskt då deras existens ständigt hotas av aggressionspakten USA/Israel.

  Eftersom den sionistiska apartheidstaten förfogar över både konventionella massförstörelsevapen och ständigt förses med nya av USA, liksom flera hundra kärnvapen riktade mot Iran vore en terrorbalans i regionen att föredra.

  Det skulle inte bara kraftigt bromsa upp den Israeliska expansionen ledd av USA i Irak och de själva mot Palestina/Libanon/Syrien utan också tvinga dem att förhandla på lika villkor.

  I förlängningen skulle detta också leda till en avveckling av den aggressiva apartheidstaten mot en demokratisk stat för alla raser som bebor den.

 10. Stora ord! Folkmord, Nazistat mm mm mm.

  Givetvis är det illa att hota med krig, men med tanke på att Iran gång på gång hotat Israel är det kanske inte så konstigt även om det inte gör läget bättre. Hade varit trevligt med nya ledare i de flesta stater i och runt mellanöstern.

 11. Håller inte med om att Israel kan attakera Iran utan ”blessing” från USA.
  Just en sådan attack är något som Israel själva lär ta initiativ till, vilket även historien har visat tidigare.

 12. Tror att upgifterna om angrepp mot kärnanläggningar med kärnvapen bestyckade bunkerbusters har läckts ut med flit, så att Iran’s ledarskap tar FN’s beslut om stopp av Irans urananrikning på mera allvar.

  Jag ser inte varför endast Iran kan oförskyllt hota med Israels utplåning, utan att Israel kan hota ”in kind”…

  Om min ganne hotar med att mörda mig, så vänder jag mig lämpligast till myndigheterna att ta åtgärder mot min granne för att rädda mitt liv. Om myndigheterna inte verkar för mig eller vägrar att lyssna, tvingas jag ta hand om hotet med egen hand.