Israel struntar i Världen


Att staten Israel struntar helt i alla ingångna avtal, Mänskliga Rättigheter, Genèvekonventionen och alla FN:s resolutioner är något som palestinier och resten av världens befolkning fått vänja sig vid.

DN/Jerusalem: ”Omkring 500 byggnader med tusentals bostäder håller på att uppföras i judiska bosättningar på den ockuperade Västbanken trots de återupptagna fredssamtalen, rapporterar den israeliska gruppen Fred nu (Peace now).
Enligt gruppens rapport på måndagen pågår arbetet i 101 bosättningar. 220 byggnader är nästan färdiga och 275 påbörjades nyligen.
Israel

I det internationella utkastet till en fredsuppgörelse i Mellanöstern, återupplivat vid en fredskonferens i USA i november, uppmanas Israel att stoppa allt byggande i bosättningarna.

”Inte ett enda projekt har stoppats”, säger Fred nu. ”Efter toppmötet i Annapolis har antalet anbud och byggplaner i östra Jerusalem gått upp”.”

Redan på fyrtiotalet beslutade de inflyttande judarna sig för att jaga iväg alla palestinier från deras land, det dog 12 – 15000 i kriget 1948 och flera tusen av dessa obeväpnade palestinier sköts bara, massakrerades. Självklart flydde de flesta, närmare 700 000, och då koncentrerade man sig på att spränga ursprungsbefolkningens byar, och där man inte sprängde så malde man ner dem med bulldozers. Israel anklagas med all rätt för etnisk rensning och det var inte för inte som FN beslöt att klassa Sionismen som rasism i en särskild resolution.

Den rasismen är högst påtaglig idag inne i Israel. Sjuttio procent av de judiska innevånarna säger att de inte kan tänka sig att bo i samma hyreshus som en palestinsk familj. Ändå har Israels bästa vänner USA, Marshallöarna, Mikronesien, Palau, Vanuatu, Salomonöarna, Tonga samt Papa Nya Guinea stött landet i vått och torrt. Forum för Levande Historia har just nu en pågående aktivitet för att belysa åskådarrollen, men de nämner inte ett ljud om Palestina.

Hur länge världen stillatigande ska acceptera detta vet jag inte, men vad historien kommer att kalla det förstår jag. Jag fattar bara inte varför det ska vara så svårt för majoriteten av judiska israeler att fatta det?

DN SvD Dagladet Politiken AB/Helle Klein

Upprop för Palestina!

Andra om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Etnisk rensning, EU, FN, Forum för Levande Historia, Genevekonventionen, Israel, Marshallöarna, Mikronesien, Mänskliga rättigheter, Palau, Palestina, Papa Nya Guinea, Politik, Salomonöarna, Sionism, Tonga, USA, Vanuatu, Åskådarrollen[/tags]


14 svar till “Israel struntar i Världen”

 1. Nej du min vän. Jag frågade Ilan Pappe hur många det rörde sig om och han svarade 12-15000 dödade i kriget, och man vet inte det exakta antalet som avrättades rakt upp och ner, men Pappe skriver several thousands i mailet. Så det är en erkänd historiker som forskat mycket om perioden som hävdat den siffran. Jag tror personligen att den är alldeles för lågt uppskattad.

 2. Man kan ju undra hur palestinierna känner sig när de läser den sortens nyheter. Det verkar som om israelerna inte alls bryr sig om vad omvärlden tycker. Jag tycker att man skulle utställa arresteringsorder för ledningen av landet och släpa dem till Haagdomstolen. Kul lista på länderna som stöder Israel tillsammans med USA. Belysande faktiskt. Det är knappast förvånande att nazister tror på diverse konspirationsteorier.

 3. Helle Klein i AB: ”När jag intervjuade Hamas-ledarna 2006 efter det demokratiska palestinska valet talade de mycket om den korrupte Muhammad Dahlan, Arafats och sen Abbas närmaste man, chef för de palestinska säkerhetsstyrkorna. Hamasledarna menade att Dahlan var köpt av USA/Israel och var ute efter att omintetgöra valresultatet som givit Hamas den politiska makten.

  Jag såg det mest som vilda konspirationsteorier. Det gick mycket rykten. Det var uppenbart att Fatah gjorde allt för att obstruera valresultatet och de fick tyvärr västvärldens stöd. Men att det var ett så nära samarbete mellan Bushregeringen och Dahlan kunde jag inte riktigt tro.

  Nu är det just detta som Vanity Fair avslöjar. David Rose har kommit över hemliga dokument inifrån Bushadministrationen som bekräftar storyn. Presidenten och hans utrikesminister Condoleeza Rice försökte initiera en statskupp i Palestina.”

  Läs artikeln!

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/helleklein/article2155459.ab

  – – –

  Vanity Fair: ”After Hamas—whose 1988 charter committed it to the goal of driving Israel into the sea—won control of the parliament, Bush made another, deadlier miscalculation.

  Vanity Fair has obtained confidential documents, since corroborated by sources in the U.S. and Palestine, which lay bare a covert initiative, approved by Bush and implemented by Secretary of State Condoleezza Rice and Deputy National Security Adviser Elliott Abrams, to provoke a Palestinian civil war.”

  http://www.vanityfair.com/politics/features/2008/04/gaza200804

 4. Om vi antar att antalet 10000-15000 döda i Wikipedias artikel rör stupade soldater, så måste totalsumman med Pappes siffror ligga på drygt 25000, om jag har förstått dig rätt?

  Kriget 1948-49 är mycket intressant eftersom Israel ännu inte hade establerat sig som regional stormakt. Historien hade kanske utvecklat sig annorlunda om araberna sagt till delningsplanen. Men komprossvilja fanns väl inte från någon sida.

 5. ianto, det fanns ingen som helst anledning för palestinierna att godta att deras land Palestina delades upp i två delar; den större biten till utländska medborgare, tyskar,engelsmän, amerikanare, polacker m.fl. Visserligen med mosaisk trostillhörighet – men i det flesta fall med endast religionen – och inget annat – som anknytning till landet.
  Att sedan komma dragandes med att Gud lovat dem området för tusentals år sedan låter lite väl magstarkt i moderna öron.

  Jag har i så fall för mig att Gud också säger: Du skall icke dräpa! Och inte hava begärelse till din nästas hus!
  Jag tror inte att Gud, som helt säkert inte finns, lyssnar selektivt – utan kräver lite mera konsekvens i utövandet av religionen av ”sitt utvalda folk”.

 6. de flesta här verkar vara rörande överens om att israel struntar i alla de lagar och konventioner som andra så gärna får rätta sig efter, i synnerhet araber!

  den här frågan har gäckat flera generationer, man växer upp med tanken om en fredlig lösning bara för att inse att så har det alltid varit. ända sedan staten israel upprättande så har situationen varit så, samma brutalitet och hyckleri som verkar vara en särdrag hos dessa sionister.
  nån stans måste vi komma till en klarhet. Insikten om att det här kommer aldrig att fungera.
  Och om att staten israel existensberättigande vilar på fortsatt religiös förtryck av palestinierna, och även grann länderna(Araberna!)
  och då måste man ställa sig en fråga, och se på saken ur en logisk perspektiv, och inte så som man annars så ofta gör. Se på konflikten och analyserar den ur humanistisk perspektiv. Katastrof, lösning, rättighet….osv.

  Om man förlitar sig på logiken, och låter den tala, så blir frågeställningen ganska enkel.
  Sam existens!?
  att vara eller icke vara.

 7. Om vi ska påbörja att spekulera, dra in hypotetiska analyser eller liknande, då undrar jag om möjlighet att en enorm naturkatastrof smäller plötsligt i Israel o Palestina.
  Tänk bara om det händer…
  Vilket är möjligt med tanke på dagens klimatförändringar, senaste snöfall och jordbävningar i området.

  Jag undrar i så fall vart israeler/judar skulle ta vägen i så fall..?
  USA är långt borta. Europa är en annan kontinent.
  Nämligen, jag vill förklara att i nöd har de ingenstans att ta vägen utom till sina grannar.
  Jag vill säga att man borde tänka hur betydelsefullt är det att ha en normal o frisk relation med mest närmaste människor i området.

  Och jag kan inte förstå att Israel tänker så kortsiktigt med sin hets mot muslimer globalt, deras religion, hets o rasism mot araber generellt, omänskligt behandling av palestinierna.
  Tänker man aldrig att deras exsistens i området kan inte stärkas i evighet enbart med vapen mot sina grannar..?
  En tsunamin kan sula bort israeler tillsammans med palestinier på noll tid, och..? Vart ska man ta vägen då..? Vart ska man hitta akut hjälp..?

  15 år efter blodiga kriget på Balkan försöker människor från alla sidor att tala med varandra, välmedvetna om att de måste leva tillsammans.
  Men den en enda demokratin i MÖ har inte visat den minsta respekt, tolerans eller odmjukhet.
  Ändå vill man bara leva i fred..!

 8. Försvarsminister Matan Vilnai påstås vara missförstådd när han uttryckte att Gazas invånare skulle mötas av ”shoa.” Det hebreiska ordet för Holocaust
  Naturligtvis var det inget misstag.
  Vad vi ser är inget annat än ett storskaligt och långsamt utplånande av ett folk.
  Med en grymhet och arrogans som efter andra världskriget fasor saknar motstycke i vår tid.

 9. För israelerna räckte det inte med de 500 vägtullar på Västbanken man redan hade. Nu har militären också infört s.k ”flying checkpoints” på samtliga vägar över hela Västbanken.
  Det finns inte en enda utväg längre…
  Och fler än 2000 bosättningar i området är på gång.