Israel spelar Gud


Terrorn mot civilbefolkningen i Gaza tar sig en del mycket obehagliga uttryck. Nu blir det åter belyst hur israelerna hindrar sjuka från att söka vård i Israel.

SvD: ”Sex svårt sjuka palestinier, som är i starkt behov av vård, nekas utresa från Gaza, rapporterar israeliska arméradion. De sex, som lider av hjärtsjukdomar och cancer, har två gånger begärt tillstånd att få resa in i Israel och har nekats vid bägge tillfällena med hänvisning till säkerhetsöverväganden, enligt rapporten.”

Att hjärt- och cancersjuka plötsligen utgör en ”säkerhetsrisk” tyder på enorm fantasibrist från israelernas sida. Ska man plåga livet ur Gazaborna så räcker det väl som det redan är idag med sönderbombad infrastruktur, avstängt vatten och elektricitet. Att landet dessutom blockerar införsel av medicin i Gaza förstärker det obehagliga. Först hävdar man att Gud givit dem landet, sedan spelar man Gud då man ser palestiniernas nöd, en ofärd som helt och enbart orsakats av – israelerna.

Igår läste jag på ett par judiska bloggar att man nu börjar oroa sig för den tredje intifadan. Då är att märka att dessa texter är skrivna av svenskfödda israeler. Somliga av dessa är sannolikt medvetna om att deras nya hemland agerar för att en tredje intifada ska starta, för på annat sätt kan man inte förstå israelernas behandling av palestinierna.

Som varande hjärtsjuk så inser jag vilket trauma det innebär för palestinierna att vare sig få vård eller medicin. Enligt alla lagar och konventioner ska sjuka och skadade tas om hand oavsett vilken sida de än tillhör i en

konflikt. Israelerna sätter sig som vanligt över detta och nekar palestinierna vård, inte för att de är farliga utan för att de är palestinier och muslimer. Vad sådant kallas på svenska behöver jag knappast berätta.


Källa: SvD DN

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Israel, Mellanösternkonflikten, Palestina, Rasism, Apartheidmuren, Politik, Mänskliga rättigheter, Gaza, Sjukvård[/tags]


12 svar till “Israel spelar Gud”

 1. Israel KAN INTE spela Gud, det finns nämligen ingen Gud som kan påverka verkligheten. Dock finns det många som vill tro att det finns Gudar, tomtar och troll.

 2. Här har vi ett konkret fall som visar vad den israeliska blockaden leder till. Det här är bara en ovetenskaplig observation, men är det inte väldigt få pro-israeliska svar till blogginlägg av just den här mycket konkreta typen? Ligger man lågt när verkligheten visas upp i sin uselhet? Eller är svaren av sådan grov (folkmords)karaktär att de rensas bort av anständiga bloggägare?

 3. Ingen kommentar är struken. Än…

  Fast de brukar undvika att hamna i diskussion på den här bloggen. Däremot får jag säkert ett antal artikeltips, abonnemang på något porrveckobrev etc.

  F.ö. är det, som du skriver, svårt att argumentera emot. Några av de israeler jag känner vill inte heller argumentera emot. De håller med i kritiken fast de kanske inte gör det öppet.

  ALLA israeler/sionister är nämligen inte korkade, även om man kan undra ibland. De är det bevisligen när de utser representanter till Knesset… :-)

 4. Barnen i Israel indoktrineras genomgående redan i förskolan och får en förfalskade historiebeskrivning och hatet mot palestinierna närapå med modersmjölken. Det tidigt inlärda föraktet för palestinierna gör att det blir betydligt lättare för den israeliska milisen att uppträda både föraktfullt, empatilöst och brutalt mot de lägre stående ”palesvinerna”, som landets urinvånare kallas av svenska sionister…

 5. Så här skriver Susan Nathan själv judinna bosatt i Israel:
  ”Det råder nu inget tvivel om att Israels sätt att behandla palestinierna under de senaste decennierna – det totala upphävandet av palestiniernas rättigheter, det ständiga hotet om förflyttning, de faktiska dolda fördrivningarna och det sätt på vilket palestinska medborgare behandlas som främlingar i sitt eget land – visar hela världen att Israel inte bryr sig om internationella rättsregler.

  Detta är en utveckling som Israel och landets ministrar har valt att bortse från. Man koncentrerar sig på kortsiktiga politiska argument som i själva verket inte har något med landets överlevnad att göra, vilket påstås vara det egentliga målet. Det som vi alla borde fokusera på är emellertid det faktum att den stund snart är här då vi inte längre kommer att bedömas enligt särskilda, frikostiga regler av västvärlden, och vad kommer då att hända? Följden blir att västvärlden inte längre kommer att engagera sig för Israels existens och att vi kommer att betraktas som bara ännu ett problematiskt, instabilt Mellanösternland.”

 6. Det är helt horribelt, staten Israel beter sig värre mot sina egna innevånare än Iran gör ta mig fan! Israelerna måste vakna upp och inse att en del av det Hitlertyskland gjorde med dem och deras fäder gör de mot palestinierna idag!

 7. Sara G, tror du att det bara ar Israel som indoktrineras? Jag vet att det inte ar sa och jag tycker att det ar lika fel nar bada sidor gor det. For detta ar en av de storsta anledningarna som gor att kriget dar nere aldrig kommer ta slut.

  Jag har sett barnprogram pa arabisk tv i Mellanostern dar Musse Pigg berattar historier om judar som inte ar helt fordelaktiga om man sager sa. Har aven sett falska foton som ska forestalla barn fran Israel som malar meddelanden pa granater som ska skjutas mot Israels fiender. Bada sidar kor med samma taktik for att sakerstalla att helvetet fortsatter generation efter generation.

  Jag tror inte att konflikten kommer att losas utan att en tredje part lagger sig i. Det finns for mycket historia och de kommer att sla ihjal varandra till slut om inte nagon stoppar dom.

 8. ”Israelerna sätter sig som vanligt över detta och nekar palestinierna vård, inte för att de är farliga utan för att de är palestinier och muslimer.”

  De gör det mot kristna och ateister också Jinge. Gud gav de landet, inte till palestinerna eller till nån ateist :)

 9. Olle, den där falska mussepigghistorien trodde jag var utagerad vid det här laget. Alla vet ju varifrån den kommer, eller hur?
  Jag vet, som många andra, att israelerna försöker med alla trix utmåla palestiniernas barn som indoktrinerade vildar. Men något rasistisk pedagogik är
  helt onödigt eftersom palestinska barn VARJE DAG får erfara staten Israels våld, se sina föräldrar, syskon, skolkamrater mördas, sitt hus demoleras och hör varje natt israelernas envetna bombmattor med syfte att ingen palestinier ska kunna sova lugnt. De ser muren och märker föraktet och hör de vidriga
  förolämpningarna vid vägtullarna. De skräms av bosättarnas brutalitet och våld som också riktas mot dem på väg till skolan.
  Så inte behöver Musse Pigg bedriva någon kampanj…
  För övrigt, jag förstår att du är en fena på arabiska, Olle.

 10. Olle: ”Jag tror inte att konflikten kommer att losas utan att en tredje part lagger sig i. Det finns for mycket historia och de kommer att sla ihjal varandra till slut om inte nagon stoppar dom”.
  Delvis, har du rätt, Olle. Problemet är att supermakten, USA, saknar objektivitet och neutralitet i frågan. USA har bästa möjligheter att dra i örat båda parter i konflikten och att tvinga dom att respektera internationella lagar. Men det gör man inte.

  Det lönar sig bra att ”Israel blir hotad” för att sälja vapen till stamkund och att ha ett land i MÖ som sin militära plattformen.
  Och det är så lätt och enkelt att övertyga ett folk under långvarig trauma om att barn som kastar sten på stridsvagnar och män som kastar hemlagade bomber hotar att ”utplåna Israel” (alltså världens 4-e största militär makt) (!)

  Sen kräver man att Israel ska erkännas. Bosnien var under Österrikes ockupation, och ockupanten visade väldigt mycket humanitet mot folket, men trots allt, erkände vi aldrig ockupations makt. Man dödade Österrikes kung till slutet (!) mitt i Sarajevo.
  Ingen ockupation är i evigt och inget folk kan erkänna ockupanten, det är naturligt och jag förstår inte varför kräver man det av någon palestiniern.
  Till slutet, antingen ska 3-e part ordna balansen eller Israel ska få smällen, för att ingen ockupant i hela mänskliga historien har lyckas. Palestinierna har blivit immun folk mot varje smäll. Man kan inte skada dom värre än man gjorde. Men dom kommer aldrig att ge upp, och om man väntar att dom själva lämnar sitt land till ockupanten – kan man glömma bort det.

 11. Inte för att jag på något sätt är en anhängare av den Israeliska ockupations- och förtryckarpolitiken. Men snälla lilla gulliga fanatiska Israelmotståndare (det finns många här verkar det som) som vuxna människor borde ni faktiskt rycka upp er lite. Det är väldigt bekvämt att demonisera den sida man inte gillar, Hitler gjorde det, Bush gör det, Al-Qaede gjorde/gör det och tyvärr gör en hel del röstberättigade svenskar det. Däremot är det inte särskilt konstruktivt om man är ute efter en lösning som innebär ett gott liv för så många som möjligt. Vad som krävs för detta finns det såväl vettiga palestinier som israeler som står för.
  Är man å andra sidan ute efter att ge luft åt sina rädslor, osäkerheter, aggressioner och behov av uppmärksamhet så är demonisering ett effektivt verktyg.

 12. Avskum, jag förmodar att jag är en av dom du syftar på.
  Men ett ska du veta, Israel är en fena på att demonisera sig själv genom sin sextioåriga historia, rent genial! Jag har slutat räkna regimens alla brott mot folkrätten.
  Om du ser någon lösning på konflikten så vore det tacknämligt. Ingen annan gör det…
  För övrigt anser jag inte att engagemang och empati för ett förhärjat folk nödvändigtvis är ett resultat av egna tillkortakommanden.