Israel deltar i krigsförberedelser


Bitte Hammargren fortsätter idag sitt rapporterande om den attack som Israel företog mot Syrien, attacken där israelerna enligt egen uppgift funnit Nordkoreanskt kärnvapenmateriel.

SvD: “Israeliska journalister brukar vara ihärdiga nyhetsjägare. Men när det har gällt de kryptiska uppgifterna om en israelisk flygattack mot nordöstra Syrien (nära gränsen mot Turkiet) den 6 september har israeliska medier varit anmärkningsvärt återhållsamma.

På grund av den militära censur som råder i Israel har de ofta varit tvungna att citera anonyma läckor i främst amerikanska och brittiska tidningar. Men det kan inte uteslutas att nyhetsjägarna i själva verket är israeliska reportrar som matar amerikanska och brittiska medier med uppgifter.”

Jag skrev själv senast igår om den händelsen, den texten finns längre ner här med rubriken ”Ondskans axelmakter i media”.

SvD: ”Igår kom brittiska Sunday Times med nya obekräftade uppgifter. Tidningens källor påstår att israeliska elitsoldater, möjligen förklädda i syriska uniformer, ska ha utfört en räd mot en topphemlig anläggning nära staden Deir al-Zoor i nordöstra Syrien, där Damaskus och Pyongyang påstås samarbeta kring ett kärntekniskt program…

…Vad som är sant eller desinformation när dessa anonyma källor uttalar sig är omöjligt för utomstående experter att belägga. De flesta diplomater och experter utesluter att Syrien skulle vara kapabelt att utveckla ett eget kärntekniskt program, enligt källor i Times. Syrien är – till skillnad från det förmodade kärnvapenlandet Israel – medlem av icke-spridningsavtalet NPT.”

Tyvärr så kan jag inte tolka det rapporterade som annat än ytterligare ett steg mot ett anfall mot Iran och eventuellt också Syrien. Svenska Dagbladet citerar också Newsweek i en annan artikel idag och berättar: ”USA:s vicepresident Richard Cheney övervägde en tid att provocera fram militära attacker mellan Iran och Israel för att ge USA en förevändning att angripa Iran, rapporterade den amerikanska tidskriften Newsweek på måndagen.”


En video som visar hur IDF behandlar palestinier..

När man numera öppet talar om att Cheney ”övervägde att provocera fram militära attacker mellan Iran och Israel” så kan vi utan vidare dra slutsatsen att vad Israel eftersträvar är en attack mot Iran. För om Iran och Syrien är militärt neutraliserade så kan landet fortsätta sina territoriella strävanden efter att skapa ett Stor-
Israel med det tyska tredje riket som förebild. Dagens Nyheter nämner i en bisats den amerikanska politiken att ljuga ihop krigsmotiv därför att Richard Gere kritiserat George W Bush för detta.

För övrigt talar inte gärna DN om vad som pågår i världen, de är ju oberoende liberala gubevars…

Källor: SvD SvD1 DN DN1

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Syrien, Iran, USA, Cheney, Bombkrig, Desinformation, Propaganda, Provocera, Genevekonventionen, Mänskliga rättigheter, Stor-Israel, Politik[/tags]


29 svar till “Israel deltar i krigsförberedelser”

 1. Jobbade på ett företag som gjort affärer med Syrien. Det tog ett helt år bara att prata ihop sig.

  ”De försöker bara lura oss hela tiden”

  Var det stående mantrat. De såg omvärlden som en konspiration och så är det nog också…

 2. Satan, hur israeliska soldater bär sig åt!
  Nazisterna under andra världskriget kunde inte ha gjort det värre!

 3. Läser man från papegojmedia oberoende källor av nyheter så framstår en USraelisk aggression mot Iran numera som oundviklig hur mycket FNs kärnkommission och Iran än är överrens i sitt samarbete.

  Alltså: Än en gång kommer apartheidstaten och sionisterna att lyckas dra in västmakterna/USA i sitt eviga krig mot islam, tvekar USA (med tanke på att entusiasmen bland amerikaner att skicka unga soldater att dö för den lilla fascistenklavens folkmordsambitioner och landstölder är mycket låg) så kommer apartheidstaten att slå till först genom riktade attacker på amerikanska intressen (som man gjort så många gånger förr) vilka kan skyllas på Iran och/eller ett inledande raket och flyganfall som det förmodade avbrutna i Syrien härförleden.

  Lägg ihop den attacken med mordet på ytterligare en ”syrienkritisk” ur Hariri-klanen avsett som ett försök att skapa inbördeskrig och splittring i Libanon och vi ser tydligt hur kriget kommer att provoceras fram.

  I båda fall är de få krafter i USA som inte är för kriget mot islam chanslösa och

 4. Satan, hur israeliska soldater bär sig åt!
  Nazisterna under andra världskriget kunde inte ha gjort det värre!

  Varför alltid denna jämförelse mdllan israeler och nazister?

 5. ”Vi får iaf hoppas att det är ett steg närmare ett befriat Iran”

  ”Gamle” spam-Adler eller Wasserman eller Goldstein eller (”kärt” barn har många namn)….har hittat hit, grattis!….

  Allvarligt talat tror jag snarare att ett sionistiskt aggressionskrig, denna gång mot ett land som kan försvara sig, kommer att leda till att ”israel” befrias, från vanföreställningar om rasren överhöghet och fascism till ett land som alla andra, för alla medborgare.

  Vill ”Adler” bo där måntro?

 6. Jonatan-> Jämförelsen kan komma från att ett av nazisternas vallöften och största mål var att utöka det tyska livsrummet österut, eftersom de förlorat dessa områden efter Första Världskriget. Det är väl på ett ungefär vad Israel också gör, de slaktar civila palestinier för att utöka livsrummet som de anser sig ha rätt till.

  http://youtube.com/watch?v=Ydeg2HLEgS4
  Kolla på den videon av Magnus Betnér. Efter ca 4 minuter kommer han in på ett ämne som faktiskt behandlas i den här bloggen!:-)

 7. Jag satt precis och läste i min historiebok när jag snubblade på följande citat som behandlar Nürnbergrättegången: ”Även om många övergrepp har skett även senare i historien har domarna haft stor betydelse som prejudikat. De markerar att världssamfundet i princip inte accepterar att stater förföljer och utrotar etniska, religiösa eller politiska minoriteter.”
  Jag undrar om författarna har smugit in i princip i texten för att samma sak just nu sker i Mellanöstern…?

 8. Jag anser att loppet är kört för israels del. DE får fan lämna tillbaka allt land de stulit och flytta!!

 9. Adler, du har tydligen inte begripit att det går inte befria ett lands befolkningen över huvudet på dem. Historien förskräcker.
  Det vanligaste resultatet är marionettregimer som springer sin tillskyndares ärenden och därför inte har befolknings förtroende. En förhållande som i allmänhet skapar inre konflikter.
  En annan konsekvens är ofta långvariga befrielsekrig not inkräktaren och därefter påföljande kaos eftersom det ofta inte finns någon infrastruktur kvar att bygga på.

 10. Jonathan, likheterna mellan sionister och nazister är slående.
  Här kommer ett par tre exempel: sionisregimen stänger in ett helt folk bakom murar, liksom man stängde in judar i warsawa-ghettot, man demoniserar palestinierna, kallar dem allt möjligt och lär skolbarnen att hata dem, som nazisterna även gjorde, och slutligen – man bestjäl dem på allt, respekt, människovärde, som nazisterna – men värst av allt – sionisterna fortsätter år efter år lägga beslag på praktiskt taget allt som en gång tillhörde palestinierna. Nazisterna hade endast fyra år på sig, sionisterna har haft sjuttio år att utföra sina fruktansvärda dåd där man man oavlåtligt bryter mot samtliga folkrättsliga lagar.

 11. Adler, du drar konstiga slutsatser och inte särskilt genomtänkta. Tredje riket/nazityskland gick ut i krig och förlorade kriget.
  Det var ingen som befriades över sitt huvud i de länder som var ockuperade av dem, i vart land fanns det rörelser som vill bli av med dem och aktivt motarbetade dem, de allierade hade stöd av dessa rörelser och samarbetade för att vinna kriget.
  Däremot fanns det inget stor och kraftfullt stöd i tyskland för att bli befriade från nazisterna, realiteten var att tyska folket stred in i det sista för att försvara tyskland.

 12. Adler, huvudtemat på den här blogposten är att regimen och teokratistaten Israel i förbund med USA förbereder krig mot huvudsakligast Iran – och eventuellt de länder man anser vara förbundna med landet.
  Nästa gång antar jag att du med gängse tala-om-annat-som- är-värre – metodik tar upp Sudan, eller varför inte Zimbabwe…

 13. Kamma till dig nu Roy!!

  Israel är mycket, men ”öppen och demokratisk” rättstat kan man inte påstå för du LJUGER man.

  För det första kan man med visst fog ifrågasätta om en stat ska kunna kalla sig demokratisk när alla medborgare inte har samma rättigheter och skyldigheter. För att kalla sig rättstat tarvas det väl att man inte har politiska fångar. Att man inte har folk fängslade på grund av att de är palestinier, utan vare sig rättegång eller dom.

  Så ditt resonemang är inget annat än rent skitprat.

 14. Så bra, nu gick sionistproppen!
  Nu kanske det går att diskutera hur verkligheten ser ut, utan löjliga försök att sabba, hur Israel/USA påverkar fred och demokrati i negativ, rent ut sagt, brottslig riktning i Mellanöstern. Hur folk varje dag mördas, arresteras, torteras och plågas – och hur främst barnen i Irak och på Gazaremsan svälter och far riktig, riktigt illa. Det är en hel generation som håller på att förödas medan omvärlden ser på utan att kunna ingripa, eftersom det är en världsmakt med sofistikerade kärnvapen och dess lydstater som utför dåden.

 15. I går gick Israel in i Gaza, dödade 11 palestinier och sårade 30.
  En större israelisk offensiv förbereds.
  Under tiden försöker Olmert klara sitt skinn undan en illegal ekonomisk handling.

 16. adler, din medkänsla är rörande. Jag håller med dig om att det är mycket ledsamt att man inte låter käre vännen olmert regera ostört.
  Lite korruption måste väl kunna tolereras när målet, ett stor-Israel ligger så nära…

 17. Palestinian Centre for Human Rights

  http://www.pchrgaza.org

  Veckorapport

  20 – 26 Sep. 2007

  Israeli Occupation Forces (IOF) Continue Systematic Attacks on Palestinian Civilians and Property in the Occupied Palestinian Territory (OPT)

  13 Palestinians, including a child, were killed by IOF in the Gaza Strip.

  5 of the victims were extra-judicially executed.

  47 Palestinians, including 12 children and a journalist, were wounded by IOF.

  30 of these Palestinians, including 6 children, were wounded by IOF in Beit Hanon

  IOF shelled space areas and agricultural lands in the Gaza Strip.

  IOF conducted 33 incursions into Palestinian communities in the West Bank and 4 ones into the Gaza Strip.

  IOF arrested 85 Palestinian civilians in the West Bank and 4 ones in the Gaza Strip

  IOF razed 258 donums[1] of agricultural land and demolished 23 houses in the Gaza Strip.

  IOF destroyed 2 apartment buildings in Nablus and the neighboring ‘Ein Beit al-Maa’ refugee.

  IOF used a Palestinian civilian as a human shield in ‘‘Ein Beit al-Maa’ refugee camp.

  IOF transformed 3 houses in the West Bank into military sites.

  IOF have closed the Ibrahimi Mosque in Hebron during the holy Ramadan Month for 3 sporadic days.

  IOF have continued to impose a total siege on the OPT.

  IOF have isolated the Gaza Strip from the outside world and a humanitarian crisis has emerged.

  Palestinian civilians from the West Bank and the Gaza Strip have been denied access to the al-Aqsa Mosque in Jerusalem.

  IOF troops arrested 5 Palestinian civilians at checkpoints in the West Bank.

  IOF have continued settlement activities in the West Bank and Israeli settlers have continued to attacks Palestinian civilians and property.

  Israeli settlers attacked a Palestinian child in Hebron and 2 paramedics in Bethlehem.