Islamologen Jan Samuelsson utmanar i AB


Jan Samuelsson har stuckit ut hakan förr i debatten. Han, liksom alla andra som gör sammalunda, får då ta emot skäll.

Talar man för palestiniernas sak hamnar man själv snart i skottgluggen och i en position där man har anledning att ställa samma fråga som Samuelsson: – Finns det en stark Pro-Israelisk lobby i Sverige, med Dagens Nyheter och tv-programmet ”Agenda” som starka fästen, som påverkar nyhetsrapporteringen i antiarabisk/anti-islamisk riktning?

Visst finns en sådan lobby. Det har alla som talat väl om muslimer och/eller araber fått erfara. Men man ska inte glömma bort Timbros och folkpartiets roll i detta. Åtskilliga är de exempel som pekar rakt mot dessa och jag behöver knappast dra något här. Att sedan nazianstuckna organisationer som Sverigedemokraterna glatt hänger på är knappast något att förvånas över..

Lustigt nog brukar praktiskt taget alla inlägg jag själv skriver i denna fråga bli föremål för separata inlägg på extremhögerns bloggar, ofta så kallade – Likudbloggar..

Samuelsson skriver vidare: Den 27 september sägs i svensk tv att Hamas sköt med raketer mot Israel och därför svarade Israel med flygattacker som dödade ett stort antal personer.

I arabisk tv (al Jazeera) beskrivs händelseförloppet annorlunda: Hamasmedlemmar gick i en fredlig parad i Ghaza-området när israeliskt flyg plötsligt gick till attack och dödade ett stort antal personer. Uppenbarligen är man överens om att ett stort antal personer dog, men i övrigt bjuder de två beskrivningarna på direkt avgörande skillnader vad gäller skuldfrågan.

Personligen kan jag mycket väl tänka mig att palestinier skjuter raketer över muren för att hämnas alla oförrätter som israelerna utsätter dem för. Man får inte glömma bort att Israel struntar i alla resolutioner som utfärdas av FN, att de återkommande bryter mot Genèvekonventionen och de mänskliga rättigheterna.

Tänk bara på att Israel håller 10 000 palestinska fångar varav 3000 utan vare sig rannsakan eller dom.

Att desinformation används som vapen i en situation som mellanösternkonflikten är knappast något att förvånas över. Så är det alltid i alla större konflikter. T.ex. använder Memri, som grundats av folk från den israeliska underrättelsetjänsten, förfalskade översättningar från arabiska för att lura folk. Memri som vissa bloggare länkar till..

Jan Samuelsson har mycket intressant att berätta. Jag har läst alla böcker han skrivit om islam, jag har också skrivit om flera av dem här i bloggen.

När du kommer förbi biblioteket nästa gång, leta efter dem då. Många intressanta synpunkter om islam i Sverige tar han upp och resonerar omkring..


12 svar till “Islamologen Jan Samuelsson utmanar i AB”

 1. Jag känner inte till honom. Har han en hemsida? Just Folkpartiets starka engagemang för Israel verkar ofta vara beledsagat av en lika stark antipati mot Palestinierna. Det finns ju ingen anledning till att man inte kan engagera sig för båda folken, men det verkar undgå Folkpartiet.

 2. Det senaste israeliska påfundet i att terrorisera palestinierna i Gaza, är att låta stridsflyg bryta ljudvallen precis ovanför.
  Att det lever ca 1,5 miljoner människor där varav många barn, bekymmrar i vanlig ordning inte israeliska armén…

  ”The sonic booms are intended to ”disrupt terror activities, engender fear among terrorists planning to attempt to fire rockets, deceive, create disinformation and a sense of threat and confusion among terrorists concerning the extent of Israel Defense Forces operations – their nature and specific locations,” the state prosecutor said in response to a petition filed against the sonic booms by Physicians for Human Rights-Israel and the Gaza Community Mental Health Program two weeks ago.”
  http://www.haaretz.com/hasen/spages/644820.html

  Att kalla detta för att ”disrupt terror activities” är en formulering Joseph Goebbels hade varit stolt över!

 3. Vad man måste sätta sig in i är kriget om oljan – nu är vi inne på det fjärde världskriget enligt PNAC – Project for a New American Century som inleddes med det nya Pearl Harbor den 11 september 2001.

  Det Pearl Harbor PNAC önskat sig ett år tidagre. Kriget om oljan – Sykes-Picot avtalet, Balfour-deklarationen, första och andra världskriget, det tredje – Suez, Vietnam – alla handlar de om olja.

  PNAC består av ett stort antal israelvänner: Cheney, Rumsfeld. Wolfowitz, Perle, Libby, Kristol, Podhoretz med flera.

  Nu handlar det om att Israel vill få igång den oljeledning som stängdes 1948 som går från Irak genom Syrien till Haiffa.

  Det som nu sker är förberedelser för invasionen av Syrien och ev. kärnvapenkrig mot Iran. Se vad globalisternas CFR – Council on Foreign Relations skriver om Condoleezza Rice besök i regionen.

  Även upploppen i Frankrike kan ingå i denna strategi att sprida skräck för terrorismen. Det är natyrligtvis de som förbereder kriget som ser till att dessa terrordåd utförs precis som 11 september – araber på uppdrag av Bush regimen utför dåden.

  i London kom de upp genom golvet på tunnelbanevagnarna. Och israeler varnas alltid före dessa attentat. Det här är gammal skåpmat – samma trick körde P2-logen i Italien på 1970-talet, men folk går på det här och framförallt media hakar på.

  Det som Jinge skriver är bra – men det fodras ett större geografiskt perspektiv – ett längre historiskt perspektiv.

  Det borde finnas en blogg som tog upp detta – tex Afghanistan det var ju frågan om att dra en oljeledning genom Afghanistan från Svarta havet ner till Pakistan – allt det här geografiskt och historiskt har svenskarna inte klart för sig – svenska medier sviker! för att inte tala om den svenska skolan! Det handlar om fördumning för att införa ett förströelse- och förstörelsesamhälle.

  Det som Jinge missat här är motivet – oljan – sen finns ju alla andra motiv – men det viktigaste – oljan/energin som ger världsherravälde – behöver alltid framhållas. Och fråga sig – vem tjänar på det som sker?

 4. Jinge – jag frågade i all stillhet om du behärskar arabiska. Det är väl ingen metakommentar? Svaret är också mycket enkelt för dig att formulera – antingen ”ja” eller ”nej”

 5. Guardian –

  Sonic booms är väl ändå mera humant än att skuta raketer mot civilbefolkningen, som palestinierna gör mot Sderot?

 6. Det är väl rätt självklart att de försvarar sig. Blir man ockuperad så ska man försvara sig till sista blodsdroppen. Skrev inte du ut de regler som gäller sverige i liknande situation förut? Det är ju så palestinierna gör som lagen säger att vi skulle göra. Men lik förbannat har isrel bättre vapen och skjuter fler oskyldiga. Djävla idioter är de helt enkelt.

 7. Gus:
  Jovisst, Sonic booms är mera humant än att riva folks hus med gigantiska bulldozers, eller artilleribeskjutning, eller för all del atombomber….
  Frågan är om Israel den fläckfria och fulländade demokratin personifierad ska överhuvudtaget ägna sig åt sånt….

  Och såvida man inte tänker ha flyget i lyften 24 timmar om dygnet året runt, kommer detta inte hjälpa ett skvatt, däremot kommer det att skada tiotusentals palestinska barn – vilket är dess egentliga syfte.
  Höjden av dubbelmoral var när flygvapnet ”råkade” lägga en sådan Sonic boom så det lät långt in över Israel, och därefter tvingades be om ursäkt till israelerna för det inträffade…

  Och sen ska vi gråta en tår för Sderots invånare…
  Vad tror du kommer att hända utmed den 670 km långa barriären??
  En ”lösning” som redan var omodern när bygget startades, såvida man inte tänker sig att sätta tak på också…

  Och vad har hänt på den ”palestinska sidan” av muren?
  Exempelvis Qalqilya har skurits av från tre håll av den olagliga barriären. Staden är numera avskiljd, från odlingsmark och vatten tillgångar, och dess 40 000 invånare ska passera genom 1 israelisk checkpoint…
  Sådana åtgärder ökar enbart rekryteringen till de extrema grupperingarna, som Hamas.

  Uppenbarligen underlättar det att vara idiot för att bli PM i Israel, eller åtminstone gammal terrorist från Sternligan eller som Sharon, krigsförbrytare.

  Fredsförhandlingar är det enda som kan hjälpa israelerna, bakom sin mur.
  Men så länge israelerna inte får diktera villkoren, så blir det inga ”förhandlingar.”

  Maktfaktorn Hamas förhandlar inte israelerna med, eftersom dom inte erkänner israels rätt till existens. Arafat erkände staten Israels rätt till existens, Mazen erkänner det likaså, men dom förhandlar inte israelerna med ändå…

  Sharon som under hela sin livstid förhindrat och saboterat alla försök till förhandlingar lär inte leva för evigt med sina 70+, som tur är. Nästa generation israeliska ledare med Peretz i spetsen verkar mer pragmatiska och intellektuellt begåvade…

  Sharon kommer med största sannolikhet att förpassas till historiens papperskorg, och sedan glömmas bort. Mannen som var ansvarig för massakerna i Libanon 1982, och därefter slösade bort astronomiska summor på en olaglig mur, som man plockade ner ganska snart efter hans död…

 8. Ang seriefig nr 5: jag håller med i stort. Bush kan med annat större land (Japans oljebehov o maktintressen?)börja just världsherravälde. En andlig komponent finns, och det är kolets struktur 666 (som olja). Dvs dom onda vill hålla fast vid sitt gamla system – o är som de fossiler de är o försvarar, beredda att göra allt för att få ha kvar sin makt. Det handlar alltså helt om makt. Det är kanske inte oljan som enda faktor (kanske 50%) som avgör utan lika mkt psykologi o rädslan för att förlora sin makt. Demokratin har ju varit så korkad att låta dessa styra över dom så länge. Just pga bristen på demokrati, folkstyre.

 9. Ja Jan Samuelsson har skrivit flera bra böcker som jag varmt rekomenderar!Jag hoppas att fler lånar hans böcker och berikar sina kunskaper.