Idag Islamofobi i morgon Rasistmord?


Idag presenterar alla medier Ekots undersökning som visar att tre av tio muslimska föreningar varit utsatta för direkta attentat. Fyra av tio föreningar har varit utsatta för hot.

Värst utsatta är muslimska kvinnor som ofta möts av ett direkt förakt och får höra glåpord när de rör sig bland folk. Vandalisering och mordbrand är några av de saker som t.ex. moskéer råkar ut för, brandbomber mot flyktingförläggningar är inte heller helt ovanligt.

Vilka är det då som aktivt bidrar till att skapa och underblåsa den främlingsfientlighet som muslimerna utsätts för?

Svaret på den frågan är inte helt enkelt, men i första hand är det svenska Folkpartiet som tycks ha idogt främlingsfientliga företrädare. Under det senaste halvåret har vi sett åtskilliga förslag till repressiva åtgärder mot muslimer, utan att jag exemplifierar saken närmare.

Intresserade kan söka på ”islamofobi” här på bloggen.

En annan inflytelserik grupp är Timbro. Deras chef, Mauricio Rojas, har i otaliga sammanhang fört fram repressiva förslag och han är dessutom riksdagsman för (fp)..

Rent rasistiska bloggar dyker upp lite nu och då. Tidigare var ”Alicio” den islamofob som spred mest dynga och han har idag fått en värdig efterträdare i Malmö.

Det är den ökända kristdemokraten Hans C Pettersson som i sin senaste bloggning hävdar att Islamofobi är en myt. I Malmö..

De nazianstuckna Sverigedemokraterna bidrar också efter bästa förmåga. ”Skämtteckningen” här är bara ett av många exempel. Läser man på deras hemsida och i deras propagandablad ser man att 90% handlar om ”elaka muslimer och andra svartskallar”. De försöker att uttrycka sig mindre konkret, men alla vet vad de menar.

Idag befinner vi oss i en situation som till stor del påminner om den som var innan kristallnatten. Det är bara målet för rashetsen som ändrats. Idag är det muslimer som är det stora hotet, och som det anses korrekt att klaga på och ljuga om.

Snart har vi sannolikt fler rasistmord utförda av några extremt korthåriga, eller möjligen följer de trenden och bär slips. Det är lika illa vilket som.

Nu har polisen ansvar för att stoppa hetsbrotten, i synnerhet Säpo. Men de nya lagar som är på gång verkar mera specialdesignade för att kunna spionera på muslimer på ett effektivare sätt..


15 svar till “Idag Islamofobi i morgon Rasistmord?”

 1. Som före kristallnatten? Vilket läger är det som skriker ”Kauft nicht bei Juden!”? Det är inte fp iaf.

 2. sedan när är muslimer en egen ras? Flera av de framträdande muslimerna i Sverige idag är svenska konvertiter…

 3. Nejdå Johan. Har har det fullständigt klart för mig. Men om man kritiserar t.ex. islamismen så ska man vara noga med att skilja på äpplen och päron.

  Och det gör inte Malmösnubben.

  Moskébränningen görs av rasister/islamofober. Och den är säkert ett resultat av en allmän hets mot muslimer. Många är de som är kritiska mot islam, inte islamisterna. Och det är en effekt av en negativ behandling som muslimer i allmänhet får. Av hemsidor och aningslösa (i bästa fall) politiker.

 4. Jag råkar t.o.m. känna mördare som har islam som religion. Men det har ingått i mitt arbete.

  Samtidigt så är gruppen muslimer knappast överrepresenterad i statistiken för grövre våldsbrott. Helt enkelt därför att religionen knappast har någon roll i ett dylikt beteende..

  De flesta kvinnor som mördas i vårt land är svenska kvinnor som mördas av sina män/sambos. Av ungefär samma skäl som vissa kulturrelaterade mor som benämns som hedersmord i medierna.

  Jag har inga siffror nu, men sådana är mer knutna till en kultur isf religion. Men det är låångt fler svenska kvinnor som mördas av samma skäl.

 5. Jo, det kan vara moraliskt fel att kritisera ”islamismen”, eller benämna allt möjligt ”islamism”, nämligen i vissa sammanhang, dagens exempelvis, där man systematiskt konstruerar vår nya fiende, den fiende som vi alla ska underkasta oss allting för att försvara oss emot. Varje kritik av islam kommer idag att underblåsa ”rasismen” och stötta dem som tjänar på att vi alla är oroliga för ”islamistisk teorrism”.

  Yttranden och åsikter får helt olika effekter och fyller helt olika funktioner i olika tider nämligen. Samma kritiska yttrande om islam som för 45 år sedan knappast hade gjort en fluga förnär och inte spelat någon roll alls, får idag helt andra konsekvenser.

  Dessutom börjar jag bli ordentligt irriterad på ordet ”islamofobi”, som är en slags ursäktande omskrivning för ”rasism” (Varför hör vi aldrig ordet ”judofobi”? utan där talar vi om ”antisemitism” eller om ”rasism”) eller i lindrigare fall om ”fördomar”.

  Det handlar inte om psykiskt sjuka stackares räsla för muslimer eller för islam. Det handlar numer om ett hat mot alla som bekänner sig till islam, eller ser ut som om de gör det och ett hat som byggs upp i våra massmedia dessutom.
  Det handlar om en medveten vilja att fördriva dessa människor ur landet och även om våra politikers strävanden att få oss alla att acceptera att muslimer förföljs och kontrolleras extra hårt i Sverige – också.

  Så låt oss sluta kalla detta fenomen för något som låter som en sjukdom som drabbar oskyldiga och av sin fobi lidande människor, och som något de inte kan rå för. (Vem kan rå för att han har ormfobi exempelvis?)

  För omkring 15 år sedan ursäktade man unga rasisters angrepp på invandrare med att det inte handlade om rasism, utan om ”främlingsrädsla”, eller tom om ”pojkstreck” – samma förljugna bortförklaringar.

  Tala om att använda alla tänkbara knep för att slippa se att Sverige numer är en rasistiskt land och ännu värre, att det handlar om en rasism som uppmuntras av våra politiker, på många och olika sätt och om en rasism med klara politiska målsättningar.
  Vi ska inte se likheterna mellan 30-talets antisemitism och dagens situation, ett sätt att hindra oss attt göra det är att använda sig av moderna eufemismer enligt devisen ”rasism är inte rasism om vi kallar det något annat”

 6. Är jag verkligen rasist och islamofob om jag tycker att det är illa att spränga irakiska civila i småbitar?

 7. Kan du ge något exempel på hur Timbro skulle vara islamofober? Det känns allt mer som om vänstern håller på att få slut på argument, eftersom de plockar beskyllningar helt ur luften.

 8. Kommentaren raderad på grund av att den är uppenbart antisemitisk, rasistisk och direkt lögnaktig. // Jinge