Ibland är livet som en mardröm


I vårt lilla fredliga pluttland pratar regeringen om att åsidosätta de mänskliga rättigheterna för att få spionera på oskyldiga människor.

Lagar ska förändras så att polisen får göra hemlig husrannsakan utan domstolsbeslut hos folk som inte ens är misstänkta för brott.

Likaså vill polisen ha rätt att lyssna på slumpvis utvalda telefoner i förebyggande syfte. Dessutom har vi för närvarande en regering som ej förmår sätta dessa galningar på plats utan talar om att t.o.m. låta militär få utföra polisers arbetsuppgifter..

Kan man hoppas på oppositionen då?

Nej det kan man inte.

Den politiska oppositionen går till val på ett förslag som innebär att arbetarklassen och medelklassen ska betala överklassens pigor och drängar.

Som om inte de rika har råd att betala dessa själva..

Hur kan man komma på något så sjukt? Att sänka bidragen för arbetslösa och skära ner redan inbetalda pensioner och sjukförsäkring för att de rika ska få subventionerade pigor?

Och inte ens språket klarar oppositionen att använda korrekt. Pigor heter på politikerspråk ”hushållsnära tjänster” på samma sätt som kalhygge numera heter ”skogsvårdsyta”.

Hade dessa levt i Italien så vete fåglarna hur det hade gått. Folk i de latinska länderna är rätt så eldfängda har jag hört..

Men att gå till val på att de 90% av befolkningen som inte har gott om pengar ska betala pigorna åt de 10% som redan har mycket pengar är sjukt.

Riktigt riktigt sjukt..

Det är som en mardröm. Inte hjälper det hur mycket jag än nyper mig själv, det ÄR ingen dröm.

Jo förstås, det är de välbärgades våta dröm..


3 svar till “Ibland är livet som en mardröm”

  1. Menar du att alla borgerliga partier ställer sig bakom moderaternas pigdrömmar? I så fall är det riktigt allvarligt. Folk förstår i så fall inte vad som är på gång att hända, och vad beror i så fall det på? Tror vanliga människor att de kommer att kunna ha råd med piga?

  2. Ja väldigt många hoppas tydligen att de ska få råd med pigor när pigorna blir subventionerade för jag har svårt att tro att mängder av kvinnor sitter och ivrigt väntar på att få chansen till ett pigjobb.

  3. Näe! Det här går inte längre. Jag tror jag skall emigrera till Norrland!