I Stockholm är det bostadsbrist, men inte för alla


Satt och bläddrade i Svenska Dagbladet och fick se en artikel som handlade om en ”ståndsmässig” bostad på Villagatan som just blivit såld.

SvD spekulerar i att priset blev satt till utrop, men det vet de inget om. Det kan mycket väl ha blivit 35 miljoner i slutsumma också. Själv skulle jag nog inte ha ngt emot att bo på Villagatan men jag skulle aldrig orka dammsuga 375 kvadratmeter. Å andra sidan har den hemlige köparen pigor som sköter sådant.


Ståndsmässigt yttre..

Och blir Reinfeldt statsminister så kommer vanliga människor att få subventionera dessa pigor med sänkt sjukpenning som bekant. Men har man en så stilig våning så fattas väl bara annat?

Länken längst ner går till Lagerlings egen bildvisning av våningen så att just du kan se vad du kan få om du har 25-30 miljoner över och har spenderbyxorna på dig.

Just denna är tyvärr såld nu men sparar du dem så dyker det snart upp fler objekt.

Och bostadsbrist? Nja, det är ju knappast ditt problem om du har en så gedigen plånbok..


Dörren till biblioteket


13 svar till “I Stockholm är det bostadsbrist, men inte för alla”

 1. Eller så kommer ”pigorna” subventioneras med att inte köra odemokratiska trängselskattsförsök eller genom att slopa några onödiga myndigheter eller genom att de borgerliga trixar en hundradel så mycket med budgeten som vänstern eller….eller….eller….. och så flyttar vi lite svart verksamhet till vita sektorn och får därmed pengar över till att ta bort lite andra dumma vänsterpåfund och så genererar det lite pengar så att vi kan…. etc etc.

 2. Trängselskatten ger ju INKOMSTER. Men visst var det en pampig våning? Lite för mörk kan jag tycka, men ståndsmässig.. :)

 3. Kollade faktiskt in våningen för någon månad sen, förutom bloggskadad är jag hemnetskadad….!

 4. Girigheten måste vara människans äldsta sjukdom. Vad finns det för behandling för det?

  Kanske samma som för små barn när de vill äta godis hela tiden. Ge dem så mycket ”godis” att de föräter sig och till slut får ont i magen. Det funkade på mig..

 5. Samma här Bobbo! Jag PLÖJER alltid Metros och SvD:s fastighetsbilagor.. :) Såg att Berglin gjorde en kul grej på just det oxo..

 6. Och budskapet var?

  Det låter nästan som att vi alla skulle bo i den standardiserade bostadstypen 687B, så att världen skulle vara riktigt rättvis.

  Låter föga motiverande.

 7. ”Höginskomstagare bor i låghus, låginkomstagare bor i höghus sa Kapten Zoom. Men detta hus, är det höghus eller låghus?”

  Detta hus är ett dårhus : -)

 8. Å fasen..

  Men den är lite för tung i färgerna kan jag tycka. Adressen är väl ok men man måste ju ha ficklampa för att kunna se något där inne..

 9. Trängselskatten ger ju INKOMSTER.

  Struntsnack! Trängselskatterna har kostat 4 miljarder att bygga. Punkt slut. Att den sedan tvingar vissa medborgare att betala än mer skatt gör inte att den blir gratis.

 10. Nästa gång ni hittar en våning som denna – kan vi inte snabbt skicka runt hatten bland alla bloggare oh deras läsare och köpa den. Där kan vi sitta och koppla upp oss och fika…