I morgon ska jag ut på älgjakt!


Klurade på rubriken ”Bloggare övermannar älg” men det är ju inte riktigt sant. Än..

Men som synes av ovanstående tidningsklipp så har vi en älg på trakten, en älg som irriterar villaägarna på grund av att den blir alltmer tam för varje dag som går. Men den är inte bara på väg att domesticeras, den är också väldigt opålitlig.

När de lokala jaktvårdarna varit och tittat till den där den parkerat på en villatomt har den gjort utfall mot människorna. Samtidigt har villaägarna bönat och bett att man inte ska skjuta djuret, om det är av hänsyn till älgen eller de omkringboende barnen vet jag inte.

Så i morgon ska jag bege mig dit och koppla älgen. Det borde räcka med ett kortare rep så kan vi sedan knalla därifrån.

Jag lär också ta med mig ett vapen, min kamera. För vill skogarnas konung inte

följa med godvilligt så får jag i alla fall ta en bild på honom så att jag kan visa upp.

Så håll ögonen öppna efter rubriken ”bloggare övermannar älg”. Det kan stå något annat också, man kan ju aldrig lita helt på kvällspressen..


9 svar till “I morgon ska jag ut på älgjakt!”

 1. Passa dig noga för en älg kan vara mycket aggresiv. Såg en film för några år sedan som var tagen i Canada då en älg sparkade ihjäl en man utanför ett snabbköp. Om den inte går att flytta måste man nog skjuta den för barnens skull.

 2. Även om jag klassar mig som djurvän skulle jag nog i det här läget rekommendera den metod lokalbefolkningen runt Mount Kenya använde mot vildbufflarna. (mindre än de man ser på savannen, men stora nog). De såg till att plocka upp sten och kasta på bufflarna om de kom för nära. På så sätt lärde de sig att de var människorna som var de farliga och oberäkneliga djuren. Vi turister fick tipset att man skulle lysa omkring sig med ficklampa om man gick ut på natten. Att gå på en buffel i mörkret var inte en bra idé.

  Att promenera fram till en vild älg kan säkert gå bra om man har tur, men rubriken kan lika gärna bli ”Stockholmare till akuten efter att ha blivit anfallen av älg. Älgen sköts därefter av polis”. Det där senare är något du bör ha i åtanke: det må vara du som beter dig som en idiot, men det är likafullt älgen som kommer att få skulden om det smäller.

 3. Äsch Thomas! Jag ska KOPPLA älgen och leda den därifrån.. :-)

  Jag kan berätta att jag haft närkontakt med älgar förut. Just bortstötta kalvar brukar vara tämligen vilsna i tillvaron och en sådan träffade jag på för några år sedan när jag var ute och gick. Det var just i ett villaområde. Den var väääldigt nyfiken på vad jag var på en filur. Jag satte mig på huk och lockade på den och den var så nära som 6-8 meter. Sedan vände den och lomade iväg. Mitt damsällskap stod 300 meter bort.. :)

  Men man ska givetvis ha respekt för dessa djur. De är stora så att det räcker. Så jag ska trä kopplet försiktigt över huvudet på den.. :)

 4. Älgar kan hoppa ganska högt – tänk på det när du kopplar den!
  Ska du ha strypkoppel eller med spänne?

 5. Jag funderade på att låna ett betsel och tyglar i stallet, men jag vet ju inte om den är inriden eller inte..

 6. Skulle vilja se om du tar älgen till stallet i stället och låter den bli inriden eller inkörd och ställer upp i tex travtävlingar ;-)

  Om han (älgen alltså) strejkar kan du sätta en bräms på den och le den i nosen i stället, fast dom har långa ”näsor” så älgen kanske står kvar i en trädgård när du är ute i skogen *S*

 7. Är det någon som brytt sig om att ta bort Gustav Vasas(?) lag om att det är förbjudet att rida på älgar?