Homofober, nu med yxa


I förrgår skrev jag om ”Homofobins offer” och tyvärr så har jag anledning att återigen närma mig ämnet, men nu från ett annat håll.

Som bekant var det en man som tog sig in i RFSL:s lokaler på Sveavägen i Stockholm och där misshandlade en anställd kvinna. Han använde en yxa som tillhygge, något som givetvis inneburit extra medial uppmärksamhet.

RFSL:s hemsida: ”I dag klockan 15.30 anfölls en kvinnlig medarbetare på RFSL Stockholm av en för organisationen okänd gärningsman. Mannen attackerade kvinnan med en yxa, varefter han lämnade lokalen springande.

Kvinnan som är i 40-årsåldern är förd till sjukhuset och rapporteras nu på kvällen må efter omständigheterna bra.

Mannen är sedan 16.00 gripen av polisen. Förhör kommer att ske under kvällen. I nuläget finns inga motiv till brottet.”

Är man homosexuell, invandrare eller tillhör en religiös minoritet så är det en del av verkligheten, något som respektive grupp är tvungen att förhålla sig till. I Sverige så skyltar inte judiska samfund med sin existens, islamofobin är näst intill politiskt korrekt liksom homofobin. Ett starkt invandrarfientligt parti omtalas som ett ”troligt riksdagsparti” efter valet 2010, trots att man vet att dess sympatisörer ofta är inblandade i hatbrott mot dessa grupper.

Om partiet får säte i vår lagstiftande församling så riskerar vi att ge legitimitet åt personer

som idag är tvungna att agera med låg profil. Som skribent här kan jag inte annat än förfäras över vissa åsikter som uttrycks. Jag raderar konsekvent kommentarer som uttrycker hat eller rasism, till skillnad från en viss utrikesminister kanske jag ska tillägga, men jag sparar dem inklusive deras IP-nummer.

I mitt spamfilter ligger för närvarande 27 IP-nummer som är helt spärrade från att kommentera här. Förra gången jag raderade den listan bestod den av 120 olika IP. Det kanske inte säger så mycket, men jag skräms av det massiva hat som ibland uttrycks bland kommentarerna här.

Jag kommer att återkomma i ämnet. Det har delvis anknytning till något annat som diskuteras livligt, anonymiteten på nätet.

Källor: RFSL SvD DN SvD2

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Homofobi, Islamofobi, Antisemitism, Oliktänkande, Minoriteter, Hatbrott, Politik[/tags]


4 svar till “Homofober, nu med yxa”

 1. Det är för att människor har blivit hjärntvättade av religiösa fördomar. ”Detta är naturligt och äkta” och ”det är onaturligt och dåligt”..

 2. Vet vi att det var homofoba motiv? Om så håller jag med dig!

  PS Klickade på fel ”kommentarer” – placeringen gör at man lätt tror att de gäller inlägget nedanför. DS

 3. Jinge, jag kan livligt föreställa mig vad som skrivits …
  Varifrån kommer allt hat, vad beror det på att vår tolerans verkar minska och
  destruktiviteten får allt större plats? Hur stor roll spelar media i den utvecklingen? Har skolan misslyckats?
  Homosexualitet är något man föds till, något man kanske inte ens vill ha. Att
  man dessutom ska behöva riskera livet för en medfödd natur är hemskt.
  Jag har läst någonstans att de värsta homofoberna är de med oklar läggning. Man försöker omedvetet gömma sin homosexuella dragning med hånfulla och många gånger hotfulla kommentarer för att dölja, både för sig själv och andra, sin vacklande sexuella karaktär. I värsta fall begår man hatbrott.
  Så sd:are och andra nazistiska homofober grunna litet över er sexuella läggnings innersta djup. Men förmodligen behövs årslång terapeutisk behandling till det.

 4. Det är inte bara homofober som har tillgång till yxa.

  Vem som helst kan köpa en yxa, och som min mamma en gång tutade i mig, så är den siste idioten inte född ännu.

  Vilket såklart innebär i praktiken att yxattacker kommer att ske mot godtyckliga mål så länge mänskligheten (och yxorna) finns till.