Högerpartierna konkurrerar


Folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag lyckades med sin bedrift då han skrev på DN debatt, det blev – debatt.

”- Varför nämner han inte M I G undrar då Fredric Federley besviket på sin blogg. Ptja, alla vet att Federley alltid gör allt han kan för att synas och höras, det enda jag inte sett än är väl om han kommit ut som transa än för att bli omskriven, men det kan bero på att undertecknad inte frekventerar samma ställen som Stureplanscenterns nyliberala garde.

SvD: ”Är det en blivande alliansspricka som gör sig hörd på diverse debattsidor eller bara partiutvecklingsarbete? Alliansen visar äntligen sitt rätta jag menar den socialdemokratiske ledarskribenten Göran Greider, medan Expressens PM Nilsson tror att allianssamarbetet varit bra för de enskilda partiernas utveckling.”

Att det är en alliansspricka som är under utveckling är jag personligen övertygad om. Orsaken är givetvis att de inte kommer att gå iland med att tävla om vem som är mest högerextrem. Visserligen har Federley tagit en knapp ledning när han skänkt pengar till Israeli Defence Force för att de ska kunna plåga palestinierna ännu mer, men samtidigt har ju folkpartiet genom åren praktiskt taget haft monopol på att krama ihjäl Israels militärer.

En av de kommenterande skrev här: ” Centern är ju en ideologisk vindflöjel som seglat längst ut på högerkanten. Själv får jag ju mjäll bara jag hör Maud Olofsson.” Själv kan jag bara konstatera att radioprogrammet Godmorgon Världen härmar Maud ”Skrikan” Olofsson bättre än hon gör själv. Varje söndagsförmiddag får jag själv använda mjällschampo.

Den bistra verkligheten för högeralliansens småpartier är annars att de inte syns. De syns inte idag och de kommer att synas än mindre ju längre tiden går. Då blir det viktigare och viktigare att profilera sig och vi kan successivt vänta oss alltfler aggressiva utspel. Mitt eget grundtips är att Federley kommer ut som transa innan året är slut. (OBS Ironi…)

SvD * DN

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Högerpartier, Centern, Stureplanscentern, Folkpartiet, Maud Olofsson, Fredric Federley, Politik[/tags]


3 svar till “Högerpartierna konkurrerar”

  1. Vad konstigt att både du och Greider är övertygade om att alliansen inte kan hålla sams och helst av allt vill lämna tillbaka makten till sossarna.

    Ja en del formar verkligheten efter politiska förhoppningar.

  2. Snoozer, Så det berättigar att kasta ut alla sina tidigare ideologier bara för att sätta åt socialdemokraterna? Det kallas inte för demokrati, utan för medlöpande.

    Småpartierna c, fp och kd är bara marionetter som sprattlar när moderaterna drar i trådarna, det är min egen övertygelse.

    Måste jag absolut välja mellan moderaterna eller socialdemokraterna, väljer jag det minst dåliga, dvs socialdemokraterna. De har i alla fall inte bidragshat, utbildningsavsky och parasittänkande insmyget i sitt partiprogram!!!

  3. Men Federley har ju sin klara uppgift klar nu. Hörde på radion att man har problem att få tillräckligt många frivilliga till den nya svenska Nato-styrkan för Medelhavet. Det borde väl vara hans skyldighet att ställa upp där, efter de stora ord han använt, för att bara skänka pengar för att sprida död och förödelse är ju inte så modigt!