Högerns rätta ansikte avslöjas


Hon försökte att dra av kostnaden för inköp av en ny väska i New York, hon behövde komplettera sin ”utstyrsel” enligt egen uppgift.

Dessutom har hon dragit av kläder, inköp av valuta (!), blommor, livsmedel, kabel-tv-avgift samt hotellkostnader, hotell som hennes uppdragsgivare betalade för..

Särskilt innovativt är det ju förstås att växla en större summa kronor till dollar och sedan försöka att dra av allt i deklarationen. Det borde vi alla testa någon gång. Res på semester vart du vill och dra av allt i deklarationen.

”- Jag gjorde fel”, säger Carlsson till TV4.

Jag måste villigt erkänna att jag är imponerad av hennes insikt. Gunilla Carlsson är så insiktsfull att hon hoppar av några betydelselösa uppdrag för högerpartiet men väljer att stanna kvar som vice ordförande.

Själv funderar jag på att sticka iväg till Coop Forum idag för att köpa mat, jag skulle även behöva köpa några par byxor eftersom utomhussäsongen närmar sig snabbt för alla fågel- och natur-intresserade.

Jag har ju aldrig kunnat drömma om att dra av dessa kostnader på skatten, och därmed låta andra skattebetalare stå för notan. Hur kan det då komma sig att högerpartiets vice ordförande trott det?

Eller är det bara ett uttryck för den egoism och elitism som ligger bakom det Moderata Samlingspartiets ideologi?

Vad blir nästa idé som kläcks av dessa högermänniskor? Kommer de att de vilja att skattebetalarna ska betala för deras pigor också..?

Svaret vet vi alla, eller hur?

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, moderaterna, högeralliansen, valet, skattefusk, gunilla carlsson[/tags]


11 svar till “Högerns rätta ansikte avslöjas”

 1. ”Jinge fragade: ”Eller är det bara ett uttryck för den egoism och elitism som ligger bakom det Moderata Samlingspartiets ideologi?”

  Nej det tror jag inte, det beror pa ohammad idioti och arrogance. Svenskar (fran politiker till arbetstagare) (inte alla bor jag tillagga) har blivit ett folk som oavbrutet letar efter kryphal fran den opressiva skattebordan for att fa behalla lite av sina intjanade pengar i egen ficka. Screw skatteverket ar slogan. Eller som vi sager har: There’s always someone with their hands in your pockets! :-) Med en humanare skattepolitik skulle inte denna idioti forekomma.

 2. Jinge skrev: ”Vad blir nästa idé som kläcks av dessa högermänniskor? Kommer de att de vilja att skattebetalarna ska betala för deras pigor också..?”

  Oh you’re good, real good! Namn nagot som skattebetalarna inte maste betala for andra i Sverige? Transport, medicin, sjukvard, bostader, utbildning, semester, pensioner, sjukforsakringar, socialstod, a-kassa, kultur, miljo, litteratur, barnbidrag, mm mm. Majoriteten, om inte alla, far ju detta ovan pa bekostnad av de som arbetar och betalar skatt, varfor missunnar du hogermanniskor en skattesubventionerad piga?

  Inte for att jag haller med att pigor ska vara subventionerade, det tycker jag inte. Jinge, en akta Liberal eller ”hogermanniska” du kallar dom, skulle aldrig kalla for skattesubventionerat nagonting. Dom ar inget annat an kryptosocialister eller socialliberaler. Just so you know.

 3. Sandbiz: “Vad blir nästa idé som kläcks av dessa högermänniskor? Kommer de att de vilja att skattebetalarna ska betala för deras pigor också..?”

  Oh you’re good, real good!”

  Tack. Jo jag vet.. :-) Jag log faktiskt lite när jag skrev den meningen.

 4. ”Namn nagot som skattebetalarna inte maste betala for andra i Sverige?”

  Pigor. Och så ser jag helst att det förblir.

 5. Koji: ”Pigor. Och så ser jag helst att det förblir.”

  Haller med dig som du kan se i min kommentar #2 ovan. Men varfor ar du emot skattesubventionerade pigor nar du formodligen godkanner alla skattesubventionerade tjanster jag namnde? Manga av de befintliga skattesubventionerade tjanster alla redan resulterar i jobb for stadare (100% subventionerade) som stadar upp lort fran folk inkluderad skrubba toaletter. Varfor ar det accepterat och inte ”hogermanniskors” pigor? Ar det skillnad pa folk och folk, eller for att uttrycka det ”crude”: ar en del grisar mer jamlika?

 6. Jag tror inte partifärg spelar någon roll i de här sammanhangen. Gudrun Schyman deklarerade ju kreativt härom året och socialdemokratin lider sannerligen ingen brist på pamp- och gräddfilskultur.
  Makt korrumperar, och problemet kan bli värre i ett land som vårt där inte ens statsministern ska få ha riktigt bra betalt. Fram växer en kultur av extraersättningar, märkliga arvoden och avdrag. Ett bra exempel är ju Wanja Lundby-Wedin, som får nästan halva sin årsinkomst från uppdrag vid sidan av jobbet som LO-ordförande.

  Bättre vore att höja lönerna rejält för riksdagsmän och statsråd (Wanja L-W:s lön kunde också höjas, men det är en sak för LO att ta itu med). Ge dem så mycket betalt att behovet av olika övriga ersättningar och förmåner försvinner. Inga konstiga tjänstebostäder eller halvprivata resor hit och dit.
  Ökad tydlighet och transparens vad gäller de folkvaldas löner skulle på sikt minska politikerföraktet.

  Tyvärr är nog politiker för fega för sådana här åtgärder. Det ser bättre ut med en klädsamt medelmåttig lön – så kan håva resten vid sidan av.

 7. Från vänster till höger(iofs mest till vänster) möts vi av mygel o korruption inom politiken! Kanske är det dags att säga stopp?

 8. Problemet är människors behov av pengar så klart. Spelar ingen roll vilket samhällsskikt man är i så är det pengarna som skall tjänas och spenderas. Inget hymlande om det för vi behöver alla pengar i vårat allt mer komersiella samhälle men världen kan inte fortsätta i denna ”trend”. Om man betalar folk mer för ett jobb så kommer dom ändå vilja ha lite mer. Vårat ”mindset” är styrt in på detta, genom att handla så blir du lycklig. Det som behövs är en ändrad inställning till värdet av pengar. Denna ändring är tyvärr väldigt svår att genomföra för det krävs att en stor del av världens befolkning skall nå insikt i sig själva. Fenomenet globalisering används väldigt ofta i media för att få oss att jobba hårdare, längre och bli effektivare men är det lösningen på problemet? Knappast, globaliseringen gör att våra jobb försvinner så att aktieägarna kan få ännu mer avkastning. Lägre skatter vänder inte denna skuta är jag rädd för.

 9. ”Knappast, globaliseringen gör att våra jobb försvinner så att aktieägarna kan få ännu mer avkastning.”

  Vad vet du om marknadsekonomi och globalisering? Tror du aktieagare springer runt varlden och sprider ondska? Skadar folk? Tror du kapitalismen ar nagon skoninglos penningamachine som krossar allt i sin vag? Well, lat mig tala om nagot for dig. Det ar det nast basta till frihet! Kapitalister ar resurrection! Kapitalism och globaliseringen sparar liv, hundratusentals liv. Nar kapitalister startar en ny fabrik i fattiga lander, dessa fattiga kan fa rad att bygga skolor, bibliotek, kyrkor, mosques och ge sina barn naringsrik mat, klader bla. Kapitalister bygger fabriker dar folk gar hungriga och ar utan arbete och darfor kan de (arbetarna) fa ett dragligt liv och halla sina huvuden hogt for de har arbete. Ni vanstermanniskor snackar om solidaritet, pyttsan, den racker inte langre an till egna gransen, det liknar snarare egoism for ni ar radda att forlora jobb till manniskor som behover jobb.

 10. #9 så du är marknadsekonom Sandbiz? Man behöver inte vara marknadsekonom för att veta vad som är fel i världen.

  Utveckla gärna din teori om att kapitalism och globalisering är det näst bästa.

  Om du kunde göra dig kvitt pengaberoendet skulle det inte vara jäkligt befriande? Om du törs erkänna för dig själv att ditt svar på den frågan är JA då har du också svaret på varför din marknadsdekonomi och globalisering är fel väg att gå. Du har som så många andra blivit påtvingad tanken på att detta är lösningen på världens fattigdom samtidigt som varenda vd tjatar om hotet från låglöneländerna. Sen hoppas jag inte att du sitter och klagar på att svenska företag flyttar verksamheten utanför Sverige för det är ju bara bra med globalisering enligt dig.

  Sen tycker jag inte du ska dra in vänster/högerpolitiska anklagelser i debatten hädanefter, det får dig bara att verka argumentslös. Ungefär som när man kallar kritiker av Israel för antisemiter.

 11. ”Utveckla gärna din teori om att kapitalism och globalisering är det näst bästa.”

  Global tillverkning i omraden som ar fattiga skapar jobb och valstand till befolkningen i den delen av den globala hemisfaren.

  ”Om du kunde göra dig kvitt pengaberoendet skulle det inte vara jäkligt befriande?”

  Nej, det skulle gora mig till en slav och beroende pa allmosor fran en ”snall” person, myndighet eller whatever att skaffa de saker jag vill ha.

  ”Du har som så många andra blivit påtvingad tanken på att detta är lösningen på världens fattigdom samtidigt som varenda vd tjatar om hotet från låglöneländerna.”

  Losningen pa varldens fattigdom ar att slopa tullar for inforsel av varor fran dessa lander och att sluta subventionera jordbrukares varor i industrilander. Utan restriktiva tullar och subventioneringar blir de fattiga landerna konkurrenskraftiga och saljer mer varor och valstandet vaxer hos befolkningen.

  ”Sen hoppas jag inte att du sitter och klagar på att svenska företag flyttar verksamheten utanför Sverige för det är ju bara bra med globalisering enligt dig.”

  Nej klagar inte alls, jag struntar i vilka foretag flyttar fran Sverige. Jag bor i nordamerika och har sett mina affarer vaxa pga NAFTA avtalen som har slopat tullar mellan landerna i nordamerika och har varit en stor tillgang till tillvaxten i USA, Canada och Mexico det senaste 20 aren. Jag kan kopa billigt fran Mexico och salja i USA for vinst, vilket gynnar tillverkaren i Mexico, importoren och hans anstallda och skattemyndigheten i Canada och konsumenten i USA. Jag har sett foretag forsvinna fran Canada och USA till Mexico, men jag har ocksa sett nya leverantorer, tillverkare och importorer fodas pga av importerade billiga produkter fran Mexico. Manga sydamerikanska lander har lagt in om medlemskap i NAFTA, vilket ar en motsvarighet till EU, och det sker darfor att de ser fordelen av globalisering, vilket ar tillvaxt och valstand.

  Svenska vd’n gnaller nog for att de har kollektivavtalen och hoga loner att ta med i berakningen i den globala konkurrensen. Vad ar din losning da, sluta importera fran utanfor EU, bli helt sjalvforsorjande med jordbruksprudukter och exotiska frukter som inte vaxer inom EU?