Högerns kommundagar i Örebro


Nu har moderaterna haft ett par kommundagar i Örebro.

Reinfeldt förväntades komma dit och inhösta stormade applåder.

Och såvitt jag förstår saken efter att ha skummat media så var det också det han gjorde.

Men en skrivning ibland annat Ekots rapportering får mig fundersam för i sitt avslutningstal på den kommunala rikskonferensen sa Reinfeldt:

”- Målen är desamma, det är bara medlen som har förändrats. Det seriösa är att vara fast i sina värderingar, pragmatisk i tekniken för hur vi utformar politiken.”

Pragmatisk i tekniken?

Samma gamla målsättning att gynna de rika på de svagas bekostnad men att mörka med det genom att använda en annan retorik, menar han förstås.

Reinfeldt är ju en Bush-beundrare och han har väl tagit intryck av att den ”medkännande konservatismen” lurade amerikanerna. Då går säkert vi svenskar på det också, tror Reinfeldt.

För att han ser sig själv som ”arbetarpartiets” företrädare är uppenbart.

Så länge inte folket begriper att han vill sänka ersättningen för sjuk-pensionärer, arbetslösa, föräldra-lediga, sjukskrivna så hår det kanske bra.

När samma folk inser att han tar bort bostadsbidraget för de unga, säljer ut de vinstdrivande samhälls-företagen, bantar den offentliga sektorn, fördubblar karensdagarna, inför pigavdrag för de besuttna och fördubblar avgifterna till fack och a-kassa så blir det som en straffspark mot tomt mål för socialdemokratin.

I alla fall om de fixar så att en socialdemokrat blir partiordförande.

Läs på Ekots hemsida!


Ett svar till “Högerns kommundagar i Örebro”

  1. Helt rätt, precis så är det, ”american spin doctors” och i USA lyckas det ju. Få se hur det går i Sverige. Rädd att det lyckas här också sedan socialdemokraterna gjort sig urarva vad gäller massmedia.