Hillary får rollen som Bitch!


Tidningarna var snabba att berätta att Obama vann den första valkretsen i New Hampshire, i alla fall i rubrikerna. Det visade sig att han vann med 7-4, fler röstande var det inte i det distriktet.

Igår läste jag på någon blogg att man förundrades över det svenska intresset både från medierna och från allmänheten. Det förvånar inte mig det minsta, det är bara att se på Vita Husets nuvarande besättning, tokkristna neocons som tror att Gud gett presidenten i uppdrag att ge sig efter Saddam Hussein med känt resultat. Alla vettiga människor måste rimligen se fram mot den dagen karlen försvinner ur Vita Huset. Och att demokraternas kandidater står högt i kurs både i Sverige och i USA visar ju på den enorma trötthet som folk i allmänhet känner inför högerns agerande. Det blir ju knappast mindre intressant nu när vi själva drabbats av dess svenska motsvarighet.

Jag såg på CNN:s inslag på nätet hur det glittrade i Hillarys ögonfransar igår när hon talade med en grupp av de oberoende väljarna. Jag tyckte att hon såg sliten ut, och en del amerikanska debattörer undrar om en amerikansk president inte ska tåla att driva en valkampanj utan att fälla tårar. De undrar väl hur det ska bli om det verkligen smäller till om hon är president, kommer hon sätta sig och gråta då?

Personligen tycker jag att det är en fördel att hon visar upp en lite mänskligare sida, jag har hela tiden tyckt att Hillary verkar så distanserad i alla debatter, jag förstår dem som hävdar att hon ger ett kallt och beräknande intryck.

Men egentligen, är inte detta redan avgjort? Alla opinionsundersökningar visar tydligt på att

Barack Obama kommer att vinna New Hampshire vilket antagligen kommer att innebära dödsstöten för de andra demokratiska kandidaterna. Hillary kanske hänger mer till den stora omgången i början av februari, men gör hon det kommer hon också att ta till smutsiga metoder. Då finns det stora chanser att hon bränner sitt ljus i bägge ändar. Paret Clinton kan dra sig tillbaka från storpolitiken och bosätta sig ute på landet och mata duvor.

Men en sak undrar jag faktiskt över, delar Hillary och Bill verkligen sovrum?

AB1 DN12 SvD12

Andra om , , , , , , ,

[tags]Presidentvalet, USA, Hillary Clinton, Barack Obama, New Hampshire, Tårar, Bitch, Politik[/tags]


14 svar till “Hillary får rollen som Bitch!”

 1. Kvinnor tenderar att få minskat sexualdrift med åren, i motsats till många gubbsjuka män. Jag är övertygad om att Hillary sover ensam. Hon vill läsa sina deckar ifred och står inte ut med Bills tafsande och snarkande nätterna igenom.

 2. Spekulationer har alltid tillhört människans starka sida. Liksom nu. Vem vet egentligen vem som kommer vinna valet och på vilka grunder, alla har ju så olika åsikter och tyckande i sådant. Väljer man obama bara för att han är svart?

  Obama rimmade på osama.

 3. off topic kanske men alliansen är knappast Sveriges motsvarighet till repulikanerna. deras politik (såväl ekonomisk som social) torde även ligga till vänster om såväl obama som clinton, precis som de ligger till vänster om new labour i storbritannien.

 4. Ser onekligen mörkt ut för Hillary den som vinner både Iowa och New Hampshire brukar också bli demokraternas kandidat. Förlorar hon en till efter NH så är det fråga om hon håller fram till Super Tuesday den 5/2 när majoriteten av delstaterna håller primärval.

  Någon hade tittat på de olika kandidaternas rådgivare, hos tex Hillary och Obama var följande toprådgivare.

  Hillary Clinton: Madeleine Albright, Samuel Berger, Richard Holbrooke.

  Barack Obama: Zbigniew Brzezinski, Richard Clarke, Dennis Ross.

 5. I Sverige diskuteras nästan bara vem av Hillary eller barack som skall vinna Demokraterna nominering. Men eftersom det slutliga valet förmodligen kommer att bli någorlunda jämt oavsett vilka som möts, så är det ju också är så intressant vem av de gamla trollen som skall vinna på den republikanska sidan också.

  Just nu tävlar de ju bara i vem av dem som kan bygga det högsta stängslet mot Mexico.

 6. Enligt flera av mina amerikanska vänner så är Hillary och Bills förhållande av strikt ”affärsmässig karaktär”, eftersom det i amerikansk politik ger klar fördel om man är gift, och har barn. Det skulle inte förvåna mig om så är fallet, särskilt med tanke på Bills misstag med Lewinsky.

  För övrigt hoppas jag att Obama vinner, men tror att det är långt ifrån klart. Tyvärr vinner någon av tokarna Romney, McCain och Huckabee för republikanerna.

 7. Här ett citat från Madeleine Albright:

  ”Lesley Stahl on U.S. sanctions against Iraq: We have heard that a half million children have died. I mean, that’s more children than died in Hiroshima. And, you know, is the price worth it?

  Secretary of State Madeleine Albright: I think this is a very hard choice, but the price–we think the price is worth it.

  –60 Minutes (5/12/96)”

  Den enda valutgången som skulle få mig att jubla är om Dennis Kucinich blir nästa president, vilket kanske inte är så troligt. Ron Paul är väl den vettigaste Republikanen när det gäller utrikespolitik, hans chanser är väl inte heller så stora.

 8. Hans,

  Jag tror att Hillary gråter av chocken. Obamas försprång var nog inte något hon räknat med.Hon måste vara fruktansvärt pressad. Annars skulle hon inte sagt de där dumheter om Putin heller.

  Thomas E, håller med dig fullständigt om Dennis Kucinich. Han är mångas favorit UTANFÖR USA bara, tyvärr!

 9. Ja Rawia, det kanske är orsaken, eller vad som helst. Men hon har kritiserats för att inte visa känslor så tårarna kom väldigt lägligt.
  Det är svårt för mig att tro annat än att det var ett smart drag i en välregisserad kampanj.
  Är det något man är duktig på här så är det just ”the show”

 10. Tror nog att Hillarys tårar var ärliga, det är nog synnerligen påfrestande både fysiskt och psykiskt att kampanja och när hon börjar inse att de demokratiska väljarna kan tänka sig nåt annat än det ”bästa” så brister det.

  Se verkar ha lätt till tårarna i Clinton familjen man kommer ihåg när Lewinsky affären var i fullsving och Bill satt och bölade i TV med nån präst i sin ”ånger” över sitt syndfulla beteende. Här hade vi ju JO Karlsson fällde sina tårar när girigheten skulle få en whitewash.