Hetsen mot Folkpartiet


Det är inte speciellt förvånande att den ledande tidningen, som kallar sig oberoende liberal, fortsätter att hetsa mot Folkpartiets ledning.

Idag gör man det i form av en välformulerad ledarartikel som pekar på en del av de problem som aktivt negligeras av Lars Leijonborg och de övriga i partiets ledning. Ett förhållningssätt som förr eller senare kan komma att leda till en regeringskris. Frånvaron av ledning är idag Folkpartiets största problem. Man har en partiledning, men den vägrar att ta på sig ansvaret och rent faktiskt – leda partiet.

DN: ”Allra ensammast står de här dagarna folkpartiet. Fyra aktiva partimedlemmar med före detta partisekreteraren i spetsen står åtalade i den så kallade dataskandalen. Under ett antal månader förra året kunde folkpartister ta sig in i socialdemokraternas datanät och läsa partiintern information. Folkpartiet presenterade ett antal vältajmade utspel som tog uppmärksamhet från socialdemokratiska dito.

När skandalen blev offentlig två veckor före valet ledde spåren rakt in i partiets centrala ledning. Lögner eller, som partiets egen etikutredning skrev, ”ett oaktsamt förfarande med sanningen” förknippades med såväl partisekreterare som partiledare. Den förre avgick – och står nu alltså åtalad, den senare hörde till valets vinnare och blev utbildningsminister.”

Personligen har jag under hela tiden sedan skandalen blev känd talat för att Fredrik Malm ska träda fram och berätta vad han kände till om dataintrånget, rykten gör nämligen gällande att Malm ville göra sig så osynlig att han lät sig transporteras i bakluckan på hustruns bil för att undgå reportrar som ville ställa frågor. När jag själv ringde LUF och frågade efter honom fick jag svaret att ingen visste var han höll hus.

Att LUF:s dåvarande ordförande gömde sig är känt. Folkpartiets nuvarande ledare gömmer sig på samma sätt. Denna vecka, då rättegången mot fyra folkpartister går av stapeln, ja då har han tagit semester. (!)


Två av FP:s problem sammanfattade i en bild…


Det är synd
om de socialliberaler som nu får bevittna hur deras parti äts upp av erosion inifrån, för ett socialliberalt parti behövs, men det partiet är inte Folkpartiet.

Länkar: DN:s ledare SvD:s dito

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Lars Leijonborg, Fredrik Malm, Folkpartiet, Främlingsfientligt, Nyliberal, Socialliberalism, Kongress, Dalaupproret, Spionskandalen, Val 2006, Val 2010, Politik, Gulan, Bakluckan[/tags]


5 svar till “Hetsen mot Folkpartiet”

 1. Jinge: ”Det är synd om de socialliberaler som nu får bevittna hur deras parti äts upp av erosion inifrån”

  ”Nu får bevittna”, tror jag inte speglar händelseförlopet korrekt. Den processen är redan över och den fick dom bevittna för flera år sedan. och vad för roll spelar det egentligen? Korruption och ryggradslöshet i olika grad är ett permanent inslag i den annars tundra-liknande ideologi som liberalismen gör anspråk på.
  Jag är övertygad om att liberalismen kommer att hamna på historiens soptipp om ett visst antal år. Det är en total återvändsgränd och näringslivet och dess hantlangare i media och i de politiska partierna lägger ned miljarder på att upprätthålla bilden av ett skepp som fortfarande flyter. När man ser på Fp:s s.k. politiker är det zombies med make-up man ser. Möjligtvis att dessa nyliberaler kan fungera som exempel i en filosofisk diskurs om intet, hålrum i atomerna och universums svarta hål. Utöver denna existentiella utvikning? Nada.

 2. Och just nu, från Fredrik Malms blogg:

  ”den 1 april 2007
  bloggen lugn ett tag

  Bloggen har inte uppdaterats på ett tag för jag har åkt till Kurdistan. Det är svårt att nå mig på mobil, så är det brådskande skicka mejl till malm@liberal.se.”

  Mja…ganska lämplig tidpunkt att göra sig okontaktbar (igen) kan man ju tycka.

 3. Leijonborg borde ta sitt ansvar. Endera så visste han om intrånget och utnyttjade det till max. Vilket är det mest troliga eftersom alla med insyn i partiet säger att det är rätt så toppstyrt.

  Eller så hade han ingen aning vilket också är allvarligt eftersom det visar att han inte har kontroll på sitt egna parti.

  Sedan är det lite hyckleri från hans sida. Han brukar ju stå i främsta ledet när det krävs att folk ska avgå och att det ska göras utredningar. Men när det händer något i hans parti då skjutar man över allt ansvar och går och gömmer sig.

 4. Otadlighet, ett ord att skriva in i folkpartiets ordbok….

  OTADLIG, adj.; adv. -en
  Om person: ngns uppträdande, livsföring, anseende o.d: oklanderlig, oförvitlig, ostrafflig.
  Om sak: oklanderlig, felfri; perfekt; i fråga om egenskap hos sak: oklanderligt.
  OTADLIGHET
  Oklanderlighet, oförvitlighet.

  Som B……