Heter verkligen Täppas – Täppas?


Jag tillhör inte dem som brukar lyssna på radioprogrammet ”Ring P1” speciellt ofta. Eftersom män saknar simultanförmåga så stänger jag av radion när jag läser eller sysslar med något annat.


Men om det är Täppas
som är programledare så lyssnar jag gärna om jag inte har något annat för mig. Skälet är förstås att han inte bara sitter tyst och sväljer när rasisterna är i farten.

SvD: ”Förra veckan anlände ett kort till Sveriges Radios redaktion på Krönvägen i Sundsvall. Kortet var ställt till Täppas Fogelberg och fyllt av grovt rasistiska uttryck. Skrivaren påstod att det finns personer som är redo att mörda Täppas Fogelberg. Anledningen ska vara att han ”daltar med muslimjävlar” i sitt program Ring P1.”

Det har diskuterats, bland annat i Dagens Nyheter, om det är bra att programledarna i Ring P1 har sin egen profil. Personligen har jag hört bara sporadiska delar, oftast i form av programmets sammanfattning i koncentrat, men jag kan inte finna något skäl till varför programledarna inte ska få ha sin egen profil. Att Täppas ”daltar med muslimjävlar” är egentligen ett uttryck för att han kritiserar all form av rasism, inte att han skulle gynna just människor som har en viss religion.

Samtidigt är det väl så att folk som ringer till programmet gör det utifrån att de faktiskt får vara anonyma. Jag tvivlar på att SR gör någon kontroll av vilka det är som ringer. Och hotas Täppas? Säkert. Vi är många som hotas på grund av våra åsikters skull. Jag minns speciellt när rasisten i Malmö, han som har Jihad-bloggen, lade ut min adress och mitt hemliga telefonnummer på nätet. Dels fick jag ett antal hot via telefon, och dessutom var det en dåre som var uppe och ryckte i dörren här. Jihad-bloggen drivs av en Kristdemokrat…

Länk: Om hotet i SvD

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Ring P1, Täppas Fogelberg, Sveriges Radio, Hot, Islamofobi, Rasism, Politik[/tags]


14 svar till “Heter verkligen Täppas – Täppas?”

 1. Drivs Jihad-blogen av en kristdemokrat? Ingen officiell va?

  Jag tål nästan inte Ring P1, men det är lite som att titta på ”the Office” (som jag förvisso gillar, men det kryper i kroppen på mig på grund av alla pinsamheter). Men gillar som du Täppas. Han kör sitt race.

  Det var väl ett samtal för något år sedan någon kvinna som helt hysteriskt hyllade kungen på ett mentalt stört sätt, och var beredd att dö för honom, sen avslutade hon samtalet med: ”Leve konungen! Krossa mördarna!”.

 2. Det är ju lite skrämmande att höra att du hotats. Har du gjort någon polisanmälan? Men han som ryckte i dörren kan väl ha varit något annat? Nån som gick fel, nån som bara ville testa… med mera

  Alla dessa hot. Det är ju inte direkt så man betvivlar att det finns en hel del som skulle vara kapabla att ställa upp på en form av fascism i Sverige.

  Dock tråkigt att höra.

 3. Jinge, det finns inte något vetenskapligt stöd (mig vetligt) angående att män skulle ha sämre multitask förmåga än kvinnor, om de får öva i lika hög utsträckning.

  Ring P1 är ett direktplagiat av närradions ringa-in-koncept, och visst förekommer det kontroller av vilka som ringer. Ståupparen Peter Wahlbeck försöker allt som oftast ringa upp och förställa sig med diverse dialekter, men avvisas. Han måste därför ringa från vänners telefoner.

  ”Ringa-in-progrmen” kommer alltid att vara kontroversiella, märkligt att det inte? Möjligen att det är det första gången får många som tvingas inse att denna nation delas av andra och alla tycker inte likadant – hu så hemskt!

 4. Nej, visst är det bra med program som Ring P1. Jag, som person, kan dock tycka att en del saker som sägs är pinsamma och då kryper det i kroppen på mig, men hej, det är ju mest mitt problem.

  Och så kontroversiellt är det väl ändå inte?

 5. Uffe: han som ryckte i dörren försökte först att få in något i brevlådan men rykte istället i dörren när det inte gick. När jag kom fram till dörren var han redan på väg springande nedför trappan.

  Nature: Alla kvinnor jag känner säger det, då MÅSTE det vara vetenskapligt fastställt.. :-)

 6. Jinge, ”Alla kvinnor jag känner säger det,” Till dej eller : -) ´

 7. Men har du inte hört det där tugget Nature? Varenda kvinna upprepar det som om de stammade…

 8. Visst har jag hört det, och jag ifrågasätter det var gång! Kvinnor hävdar de att det beror på att de har huvudansvaret för barnen, som om ansvaret för barnen vore en typiskt kvinnlig ”grej” i dag? Så ser det ju inte riktigt ut, för upp till 70 % av hushållen i Stockholm är ensamhushåll, där barnen bor växelvis mellan pappa och mamma!

 9. HÄr har då ”Täppas” fått alla credits!

  Om man lyssnar till ”ring P1” så visar det sig att karln är direkt oförskämd om någon tycker mit det som kan anses vara ”PK”.

  Inte bara oförskämd, han lägger även på luren i örat på folk. Jag tänker inte sända nåra skitbrev, men jag tycker definitivt illa om karln!

 10. Jinge: är du pinsam eller? ”Men har du inte hört det där tugget Nature? Varenda kvinna upprepar det som om de stammade…” du kan väl för fan inte klaga på generaliseringar när du själv gör en riktigt ful en.

 11. sen är det ju fint att ni män upprätthåller er homosociala gemenskap och bekräftar varandras bild av verkligheten. för det kan ju inte finnas några som helst mekanismer som socialiserar kvinnor och män till könsstereotypa beteenden?

 12. Katarina! Jag är tacksam att du tar upp det där. Jovisst är jag pinsam, det har jag varit i över 60 år. Men påstår du att mitt uttalande är helt gripet ur luften så är du på en cykeltur, inget fel i det iofs, årstiden är rätt.

  Men är du kvinna så vet du mycket väl hur surret går…

 13. Jag lyssnar inte på Ring P1. Men en sak som jag märkt på webben – bland annat när jag själv bloggat och när jag läst andras bloggar – är att det finns en massa galna människor ute i cyberrymden som verkar ha hur mycket aggression som helst inom sig som de prompt måste få ur sig.

  Under varje artikel om Sverigedemokraterna eller Israelerna så kan du lita på att det finns kommentarer som gränsar till hot.

  För övrigt: ”Eftersom män saknar simultanförmåga så stänger jag av radion när jag läser eller sysslar med något annat.” Betyder det att jag inte är man?