Hennes & Mauritz kvinnofientliga butiker!


Idag avslöjar Aftonbladet att Hennes & Mauritz har skyltdockor vars midja motsvarar 11-åriga småflickors.

AB: ”Liv Asarnoj, presskontakt på Hennes & Mauritz försvarar skyltningen med de smala dockorna.

Hon säger: – Det inte är H&M som gör dockorna utan leverantören företaget beställer dem av.”

Det var en av de tunnaste lögn jag läst på länge.

Lika tunn som H&M:s skyltdockor..

HM är en jättekoncern och bestämmer givetvis själva hurdana skyltdockor de vill ha.

Jag fattar inte varför inte H&M:s kunder väljer bort en sådan affär..


9 svar till “Hennes & Mauritz kvinnofientliga butiker!”

 1. ”Jag fattar inte varför inte H&M:s kunder väljer bort en sådan affär..”

  Bombhögern kanske skiter i att skyltdockorna har politiskt inkorrekt midjemått och ser hellre till priset, tillgänligheten och servicen.

 2. Halledudanes då! Vi lever verkligen i en hemsk värld där modedockor är smala.

  Tänk om de manliga dockorna är muskulösa, har mage som en tvättbräda och är bredaxlade? Klart upprörande i så fall! Jag kanske till och med börjar tvångsträna.

  Jag är ganska övertygad om att det bara är här i Sverige en skyltdockedebatt kan föras.

  Och om någon nu vill lagstifta i ärendet så säger jag bara:
  Ju mer samhället/staten behandlar sina medborgare som barn, desto mer barnsligt uppträder de.

 3. Eller oxo har inte bombhögern några syrror som drabbats av anorexi, eller oxo bara skiiter de i omtanke om andra.. Typ..

 4. Jadu Jinge, det är en hård värld därute med smala skyltdockor. Snacka om i-landsproblem.

  Men visst, jag förnekar inte att (särskilt) svenska tjejer (kan inte tänka mig att det är lika utbrett hos finska) har problem.

  Problemet består emellertid i att alltför många av dom (dock fortfarande en minoritet) har tappat kontakten med verkligheten och är vilsna. De lever delvis i en slags låtsasvärld, där man ska vara någon. Frågan är bara vem? Detta kan bara komma från att man inte står med fötterna på jorden.

  Om man vi andra då ska strukturera samhället efter denna minoritet kommer vi till slut få en absurd situation, tro mig. För vi löser inte grundproblemet, dvs bristen på kontakt med verkligheten, med att fixa symptomen.

  Jag undrar hur en genomsnittlig afrikansk kvinna skulle se på skyltdockeproblemet? Hon skulle nog skratta sig fördärvad, och inte fatta nånting. Utan att bli alltför filosfisk, men däri ligger också lösningen. Man måste leva i verkligheten för att klara sig – mentalt dvs.

  Tacksam för kommentar!

 5. ”Tacksam för kommentar!”

  Visst, kommentaren blir:

  Har du slarvat med medicinen nu igen??

 6. Nope, inte jag. Men däremot verkar din anorektiska syrra och de övriga utsatta tjejerna tugga väl mycket antidepressiva.

  Nalla inte av henne bara…

 7. Nu har jag ingen syster Per, men du verkar har varit omgiven av elaka fruntimmer under ditt liv med tanke på hur du torgför din sak.

  Men nu är det EOD för min del i det här tjafset (som jag tyvärr är delaktig i) och vidare inlägg från din sida kommer inte in om de inte innehåller något som för diskussionen / frågeställningen framåt.

 8. Varför bara ge H&M skit? alla använder ju samma sorters dockor. Ni får helt enkelt välja bort shoppa kläder helt o hållet. och ang. lindex. Mår de bättre av att ha st38 dockor än st36? När de ändå är igång. varför inte st54 dockor!?