Helle Klein lanserar ordet ”Leijonbyken”


Ibland förundras jag över tidningsprosan och emellanåt kan jag bli förargad över hur framförallt kvällstidningarna bygger ord och begrepp.

Men idag måste jag tipsa om Helle Kleins ledare i Aftonbladet som avslutas med ett ord som ännu inte finns på Google men som kommer att vara rejält känt inom några dagar, Leijonbyken.

Det är ett osedvanligt välfunnet ord för att beskriva den folkpartistiska spionhärva som nu fått ytterligare tillskott i och med att det nu bevisats att folkpartiledningen ljugit från början till slut, och – fortfarande ljuger.

Helle Klein/AB: ”Folkpartiledningen har hela tiden skyllt nedåt i organisationen, på den unge Luf:aren. Dataspionaget skulle framställas som en ungdomssynd. Per Jodenius fick genast sparken. I själva verket var spionaget sanktionerat högt upp i folkpartiledningen, och de som har ansvar gör allt för att inte ta det. Leijonbyken blir allt smutsigare.”

Det är bara att ta av sig kepsen och bocka, eller hur?

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Politik, Lars Leijonborg, Leijonbyken, Helle Klein, Aftonbladet, Folkpartiet[/tags]


11 svar till “Helle Klein lanserar ordet ”Leijonbyken””

 1. Rejält känt inom några dagar? Ja vi får väl se. Jag förstår inte det ”osedvanliga” i detta ord. Men kul för dig att du hittar nya roliga ord. Kan du följa upp hur många träffar på google detta ord ger, låt oss säga på torsdag?

 2. Jag blir riktigt orolig för dig Niklas. Är du möjligen dyslektiker? Tycker du att jag ska läsa in mina bloggningar så att de med brister i läsförståelsen kan LYSSNA på posterna i stället?

  Jag ska skrva det enkelt:

  HELLE KLEIN HAR HITTAT PÅ LEJONBYKET!

  Jag tycker att det var fiffigt och det var det min bloggpost handlade om..

 3. Niklas, jag är dyslektiker och inser direkt fördelen med att etikettera andra, som i sak innebär en sorts stämpling genom ett bevingat ord där man riktar udden mot sina politiska motståndare, dess företeelser eller tankar som då för evigt kommer att bli moraliskt betungande för dem; ty det är mycket effektivt i en politisk debatt! När du väl har förstått detta så inser du det unikt viktiga i Jinges upptäckt – dyslektiker eller ej!

  Se och lär, E!

 4. Marcus!

  Det tar normalt två-tre dygn innan Googles nya indexeringar syns. På torsdag så har du dem där, senast fredag.

  De KAN komma tidigare oxo men om du går tillbaka i vad jag skrivit här så ser du att min bloggpost om Jan Guillou är indexerad men inte den om SvD och FOX. Den om SvD/FOX skrev jag igår morse medan Guillouposten i söndags. Det är tisdag idag.

 5. Jinge, jag vet väldigt väl att det var Helle som ”uppfann” detta ord. Har jag påstått något annat? Jag grattade bara dig för att du hittat detta ord (hos Helle).

  För övrigt finns nu ordet på google, men att påstå att det är rejält känt är överddrivet. Eller skulle du säga att 11 träffar (varav 10 st är på jinge.se och den sista till Helles blogg) innebär att det är vida känt? Till och med mitt namn får jag fler än 11 träffar på. Jag är definitivt inte känd.

  Till E: För att fortsätta på spåret med etikettering av motståndare; Dr Niveas dagar är räknade.