Hej då Alex Schulman


Det var då för väl. Aftonbladet har äntligen dragit snöret för Alex Schulman. Visserligen säger de att det var hans eget beslut men…


DN:
”Skälet till att han slutar anger han i sitt sista inlägg vara att drivandet av dagboken ger honom ångest och ofta får honom att må väldigt dåligt. ”Bloggen har blivit ett monster och jag orkar inte ta hand om det längre”, skriver han.”

Maken till hypad blogg får man leta efter, länge dessutom. Att kalla den för blogg är en ren förolämpning mot alla som faktiskt använder sin hemsida till att förmedla än det ena, än det tredje. Att just Aftonbladet skulle åka dit på att hämta in någon från Stureplan var dock väntat. Att de skulle få betala ett högt pris för det var lika väntat.

Men det mest hårresande yttrandet i den här härvan kom från PO, Yrsa Stenius. Hon är uppenbart förvirrad och tycks tro att bloggar är tidningar. Hon börjar plötsligen tala om yttrandefriheten och att – tidningarna – måste ta mer ansvar. Blogge Bloggelito skrev en bra kommentar till det magnifika magplasket.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Källor: DN SvD Yrsa i SvD Blogges kommentar

[tags]Alex Schulman, Aftonbladet, Yrsa Stenius, Bloggosfären, Hype, Mediekritik, Slaskjournalistik, Politik[/tags]


6 svar till “Hej då Alex Schulman”

 1. killen har ju dock sagt att han ska fortsätta kommunicera med sina läsare. just nu håller han en presskonferens om detta och hans bloggstopp. dn rapporterar ivrigt om dessa nyheter i bloggvärlden.

  för mig verkar det mer som att han lyckats med ännu ett pr-jippo. han säger sig sluta blogga men ska börja kommunicera på annat sätt. han kommer dvs inte sluta men genom att säga att han ska göra det och mumla lite om mobbing så väcks stort ”intresse” för hans nya ploj.

  ska man våga sig på en gissning? podradio med samma innehåll som hans blogg tex..?

 2. Schulman är den bästa skribenten i Bloggosfären. Kanske rent av i hela Sverige.
  Mannen är ett geni. Resten är avundsjuk.

 3. Jag fattar inte var den där nollan fick sin luft ifrån? Jag har iof inte läst bloggen men har ingen lust att styras av tillfälliga hype:ar

  ”Han dansade en sommar”

 4. Nu vet jag inte om Yrsa Stenius ska dömas ut för vad hon sagt i den här saken. Hon talar, vad jag förstår, om de stora tidningarna och om det lämpliga i att de hyser den typen av mobbingbloggar som Schulmans faktiskt var (jag tittade in på den två gånger och tyckte att den var rent vidrig). Att anse att de inte platsar där är väl inte detsamma som att ropa på allmän och total censur.