Hej då AIK!


Själv är jag född och uppväxt i Vasastan i Stockholm. Egentligen är jag bara måttligt idrottsintresserad, men redan som liten 7-åring släpade min farbror iväg mig på en fotbollsmatch. Djurgården – Hammarby…

Det avgjorde saken! Tvärt.. Stadsdelen var rätt, och laget (Gnaget) var rätt.. Och den mediokra fotbollsmatchen jag blivit ivägsläpad på kom att spela en avgörande roll. För DE lagen kunde man ju då rakt inte hålla på.

Någon enstaka fotbollsmatch har det blivit genom åren, men både Hovet och Globen har några gånger varje år fått mig att återse de vackra färgerna guld-svart-vitt.

Sedan något år tillbaka harvar Gnaget i någon gärdsgårdsserie i hockeyn. Och nu är det fotbollens tur att dras ner i smutsen. Fast man måste försöka att se det positiva. Snart är väl Gnaget nere i division VI så att man får se dem mot våra lokala förmågor i Tungelsta IF.. :-(


2 svar till “Hej då AIK!”

  1. Som gammal vänsterback i Tungelsta IF:s pojkar födda 1963 (under några säsonger på sjuttiotalet), kan jag inte annat än hålla med. Bästa laget vi mötte var Brommapojkarna, det sämsta Österhaninge! Att se AIK torska mot TIF vore häftigt.