Hatiska Sverigedemokrater belyses i DN


Andreas Malm skriver en lång artikel idag på Dagens Nyheters Kultur och Nöje, en artikel som kommer att bli mycket omskriven.


DN:
”Om man tar del av sverigedemokraternas material – filmer, bloggar, SD-kuriren – framgår med all önskvärd tydlighet vilka det är som uppväcker ett brinnande hat, vilka den långa marschen ytterst riktas mot: Sveriges muslimer.

I SD-kurirens senaste nummer – distribuerat till hushållen i en halv miljon exemplar – varnar chefredaktör Richard Jomshof för att ”den muslimska populationen växer allt snabbare, inte bara genom massinvandring utan även genom en hög nativitet”. Redan nu genomlever vi därför ”islamiseringen av Sverige”, som illustreras av en teckning på en muslimsk man som spanar in Stockholms stadshus med en ritning i händerna: han tänker konvertera byggnaden till moské…

…Hatet mot muslimer är den glödande kärnan i sverigedemokraterna, en växande mental besatthet, en Motor av rotorblad som driver partiet mot riksdagen. I detta är ingenting unikt. Tvärtom: Västeuropas extremhöger – eller närmare bestämt: den del av Västeuropas extremhöger som har eller med stormsteg närmar sig politiskt inflytande – förenas i dag av islamofobin som det allt överordnade ärendet.””

Att säga som det är, att det är HAT MOT MUSLIMER som driver Sverigedemokraterna kommer de givetvis inte att tycka om. Men alla vi som följd denna nazianstuckna grupp vet precis hur det förhåller sig. Många av dem är aktiva nazister, men de gör vad de kan för att dölja detta. Men det var inte mer än några veckor sedan som Expo och Expressen avslöjade att det fortfarande finns gott om nazister inom (sd).

Just för att slippa naziststämpeln så har praktiskt taget alla deras bloggar numera en israelisk flagga, dels så ska den tvätta bort svastikan från folks medvetande, men dels så ägnar sig faktiskt israelerna åt att etniskt rensa både Israel och Plaestina från palestinier som huvudsakligen är just – muslimer.

Personligen hoppas jag att DN:s artikelserie kommer att leda till att fler tidningar öppet börjar beskriva vad Sverigedemokraterna håller

på med. Självklart så måste fascister ha rätt att ställa upp i val, men det vore bra om alla som röstar inser att det är trettiotalets stöveltramp som återigen hörs. Lyckligtvis backar de i.a.f. i opinionsmätningarna. Andreas Malm i DN12 SvD HD SDS

Andra om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Nazism, Fascism, Rasism, Främlingsfientlighet, Brunskjortor, Islam, Muslimer, Val 2010, Politik, Israel, Bloggar, Bloggosfären [/tags]


14 svar till “Hatiska Sverigedemokrater belyses i DN”

 1. Jovisst är det hat. Jag känner en f.d. skinnskalle som nu klär sig i kavaj, men hatar muslimer gör han så att hans kompisar får hålla i honom ibland. Han är politiskt aktiv i SD. Vad han har sagt om judar kan jag inte skriva, men han är inte bloggare.

 2. Nja, SDs ledning är officiellt för Israel för att undvika att bli kallade nazister. Fotfolket däremot av vad jag förstått är emot Israel då ”de tar Palestinsk land, precis som invandrarna tar Sverige.”
  Skrämmande med SD i vilket fall.

 3. Thomas! Du menar att SD blir mindre nazianstucket och rasistiskt bara för att Malm skulle vara Hizbollaanhängare? :-)

  Underligt resonemang faktiskt… :-)

  F.ö. vet jag inte vad Malm tycker om Hezbollah…

 4. Arkitekten bakom detta helvete är Sveriges politiska etablissemang.

  Men visst är det lågt att göra källorna medskyldig till Bruce Bawer konspirationsteorier. Det är ett sort problem i dagens diskurs med den mycket låga nivån på stora delar av den offentliga debatten.

  Både vänstern och högerliberalerna tar mer än gärna till sig hårt vinklade och även rent osanna påståenden om USA som ligger i linje med deras respektive preferenser om det stödjer deras sak.

  Upplåst och vinklad statistik om omfattningen av det kristna fundamentalistiska USA sväljs med hull och hår av många vänsterelement, liksom högerelementen har en rosenröd bild av de fria marknadskrafterna i USA.

  Man kan ta det som en varning när olika skribenter refererar till inhemska källor från olika håll i världen, dessa källor kanske är deras Norberg, Rojas, Dilsa etc, dvs dels används de ev. på ett bedrägligt sätt dels är de kanske inte de främsta sanningsvittnena om tillståndet i landet.

 5. Jag känner precis som Infokrigaren en stark oro inför vad som håller på att hända ute i världen – och inte minst i vårt land.
  Konsumtion är det som ska hålla hjulen igång säger nyliberalerna – och vi lyder och konsumerar allt mera och mera ohållbart. Vi kör bilar som drar massor av bensin, flyger mer och allt längre sträckor och köper bättre och dyrare teknikprylar. Samtidigt som vi vet att oljan inte kommer att räcka till längre än till år 2040, enligt experterna.
  Förra året ökade fattigdomen med 600 miljoner. 200 miljoner Kina och 400 miljoner i Indien lever på svältgränsen skriver Världsbanken. Hur det ser ut i Afrika berättar men inte.
  Vår frihet krymper, överallt lämnar vi avtryck som hur lätt som helst kan sammanställas till en enhetlig profil. En profil som om den kommer i orätta händer kan vara helt förödande för individer.
  Alliansen talar om ordning och reda i skolorna, sjuka och arbetslösa ska straffas, det flaggas för högre hyror på c:a 30 procent mer än nu, våra pensioner som överförtjusta brats spelar med på börsen krymper, public service ska utredas, kulturanslagen blir mindre, facken förlorar makt, skolor och sjukvård privatiseras i allt snabbare takt.
  Samtidigt ser vi att rasismen mot muslimer ökar med benägen hjälp av media och borgliga tankesmedjor.

  Lukten av fascism blir fränare och mera påtaglig…

 6. Ja, men ingen har någonsin anklagat svenska nynazionella för att vara inteeligenta. Jag minns dårarna som stödde IRA eftersom de ”kämpade för ett eget land” helt utan att bry sig om att IRA är socialistiskt…

 7. ”Mer balanserad”?

  PÅ vilket sätt tycker du att jag verkar ha en obalanserad syn på IRA?

  Och på vilket sätt kan man förvänta sig objektivitet från hennes majestäts polisiära och militära underrättelsetjänster när det gäller IRA?

 8. Kan det vara så att jag såg Jinge idag? Är denna bild möjligen tagen idag vid uppgången till medborgarplatsen vid 11.30-tiden. När jag stegade ut från stationen så lade jag nämligen märke till en herre med en trevlig kamera som fotograferade moskén.

  Brukar sällan kommentera här. Dels för att jag inte är någon flitig kommentator men oftast för att vi inte delar samma åsikter. :) Men måste säga att din blogg likväl är mycket intressant läsning.

 9. Känner även jag en kompis till min lillsyrra som har en pojkvän vilkens kompis är nazist och numera SD-nazist. Jag vet inte helt om han är nazist men han har väldigt snaggat hår så man får ju anta att han är det.Åtminstone vet jag att hans kompis hade läst Mein Kampf och även han är svärjedemokrat tror jag.

 10. Under headerbilden!

  Detta gäller här:

  § Din kommentar måste följa netiketten.
  § Du får inte skriva så andra kan uppleva det som kränkande.
  § Länka till egen hemsida i rutan för URL, ingen annanstans.
  § Du måste fylla i en fungerande mailadress.
  § Provocerande kommentarer raderas 
  
  Din kommentar får inte innehålla:
  
  § Hets mot folkgrupp och liknande uttalanden.
  § Uppmaningar till brott.
  § Kränkande formuleringar, hot, obsceniteter eller stötande uttalanden.
  § Länkar till andra sidor än till erkända medieföretag.
  § Använd INTE kommentarsfunktionen som brevlåda till mig. 
  § Håll dig till ämnet för bloggposten.
  
  Det är ingen mänsklig rättighet att få kommentera här, inte heller 
  ingår det i någon slags yttrandefrihet. Följer din kommentar 
  ovanstående och dessutom vett och etikett så kommer den att 
  visas så snart den godkänts.