Hatbrott mot Malmömoskén nu igen


Nu har man utsatt moskén i Malmö för ett nytt mordbrandsattentat. Någon hade tagit sig in i lokalerna och anlagt flera mindre bränder.

Och detta trots att det fanns en person som sov över i lokalen för att förhindra den sortens attentat. Lyckligtvis klarade sig den personen med lättare rökskador.

Men det finns all anledning att oroa sig för hur rasism och islamofobi sprider sig i landet. I Sverige så har folkpartisten och prästen Cecilia Wikström agerat mot muslimerna – och misstänkliggjort dem – ivrigt påhejad av sina folkpartistiska kamrater förstås.

I Malmö har kristdemokraten Hans C Pettersson startat en blogg som hetsar mot muslimer på ett sätt som aldrig förut skådats i vårt land. En verksamhet som,

i allra värsta fall, ger bränsle åt de hatbrott som muslimer i Malmö utsätts för.

Cecilia Wikström i DN:

”Enligt Europarådets ramkonvention om skydd för nationella minoriteter (1995) är Sverige skyldigt att vidta lämpliga åtgärder för att skydda personer som kan utsättas för hot om, eller utförande av, diskriminerande handlingar, fientlighet eller våld till följd av deras etniska, religiösa, kulturella eller språkliga identitet.”

Så för en gångs skull blir det lätt att instämma i Wikströms ord från DN debatt.

Men hon avsåg givetvis inte muslimer med dessa ord men inte ens hon själv lär väl kunna förneka giltigheten i detta uttalande..


13 svar till “Hatbrott mot Malmömoskén nu igen”

 1. Det här är för jävligt, ursäkta franskan. Snart får vi väl tillbaka trenden att bensinbomba flyktingförläggningar också, som var poppis i slutet på åttiotalet.

 2. Ja och man kan undra hur folkpartiets ledning funderar när de läser sådana saker. De har aktiva medlemmar som genom sitt agerande bidrar till att öka främlingsfientligheten och islamofobin. Jag skulle skämmas som en hund om jag någonsin röstat på dessa människor..

 3. Var det inte just Cecilia som ville registrera ”radikala” muslimer i en debattartikel i somras? Är det inte dags att börja registrera ”radikala” folkpartister i stället? Den politik de driver är ju en konfrontationspolitik, som bara underblåser eländet. Vill vi ha ett nytt Nordirland i sverige? Inte jag i alla fall.

 4. Jodå. Det var väl rätt så nyligen har jag för mig? Men det har hon kanske gemensamt med alla folkpartister..

 5. Blablabla, det var då ett evigt tjat och påminnande om alla dessa religioner. Som om nåt skulle bli bättre av att alla ”goda” människor hela tiden pekar på folk och säger ”ser du de där som är annorlunda, de är precis som vi”.
  ”Rasismen”, ”främlingsfientligheten” och ”islamofobin” (vilka jobbigt äckliga ord) har INTE ökat i Sverige. Det är ju ett absurt påstående.

  Nästan lika absurt som den hetskampanj som somliga driver mot (fp), den kommer inte att slänga ut (fp) ur riksdagen. Det enda detn tjänar till är att banka in ordet ”rasism” i folks medvetanden, något som omöjligör att de kan se på invandrare som vilka människor som helst.
  Det är anti-rasismen som står för rasismens utbreding i Sverige.

 6. ”Nästan lika absurt som den hetskampanj som somliga driver mot (fp), den kommer inte att slänga ut (fp) ur riksdagen.”

  Man ska hetsa mot folkpartister Snöözer. Hemskt tråkigt att du känner dig träffad.. :)

 7. ”Det är anti-rasismen som står för rasismens utbreding i Sverige”
  Ingen hejd på absurditeterna här inte…rasism har alltid funnits och kommer alltid att finnas (tyvärr). att underblåsa sekteristiskt våld är en helt annan sak.

  Synd om dig att du skall bli påmind om alla religioner hela tiden. Det var enklare förstås när alla var kristna och alla andra hedningar.

 8. Tolkar jag dig rätt, snoozer? bara genom att försöka tänka i antirasistiska banor så kan det göra folk så förbannade att de går och tuttar på närmsta moske? i stället skall alla vara ”lagom” rasistiska för då vet alla var man har varandra?

 9. Nej men Brun! Det var korkat skrivet av Znöözer men ge grabben en chans! Det är LÖRDAGSKVÄLL med allt vad det innebär.. :-) Vi får kanske vara glada att vi ändå lyckades tyda hans meddelande.. :-)

  Det är inte så illa menat Znöözer! Skål! :-)

 10. Jinge, jag ska försöka få hejd på tangenterna ett tag, men du vet hur svårt det kan vara! jag får bara inte stopp på fingrarna! ska försöka coola ned mig med ett glas vin :) happy lördagskväll, snoozer, jinge och ni andra!

 11. Snoozer: ”“Rasismen”, “främlingsfientligheten” och “islamofobin” (vilka jobbigt äckliga ord) har INTE ökat i Sverige. Det är ju ett absurt påstående.”

  Hur vet du det? Sanningen är att vi inte vet om hatbrott mot muslimer ökat eller inte, eftersom Säpo inte för någon sådan statistik, vilket jag skrivit om. Eller har du någon källa som säger annorlunda?