Härskare över alla lögner.Dagens gästbloggare är Ulla Johansson från Göteborg, som är pensionär, författare och debattör. Ulla Johansson har medverkat i böckerna “Mona Elsa Ulla“, “Främmande besök“, “Kvinnor i butik, kvinnor på fabrik“ och givit ut boken “Flyktigt förbi“ 1998. Hennes senaste böcker är ”Valets pris” 2008 och ”Frånstulna framtidens samhälle” 2009. Hon publicerade här inlägget ”Fascismen återuppväckt” 8 augusti, ”Vem berättar sanningen om konflikten?” i Syrien 23 september och strax därefter ett inlägg om media baserad på en bra debattartikel som Aftonbladet inte ville ta in. Vidare ett blogginlägg med en skrämmande bild av en turkisk propagandistisk serie, ”Lögnen”, som sänts nästan 50 gånger i svensk TV, om ”Järnhälen” (bok av Jack London) och senast ”Propaganda” 27/5. Här kommer ett nytt viktigt inlägg, där särskilt påminnelsen om historik stämmer till eftertanke.

Dagens inlägg.
Nyligen fann jag på nätet utdrag ur en intervju med Roland Dumas (fransk utrikesminister 1984-86 och 1988-93). Där han berättar att han vid besök i England av högre engelska tjänstemän fått uppgifter att redan två år före inledningen av ”oroligheterna” i Syrien engelska planer lagts för en infiltration i landet. Med andra ord: unconventional warfare. Oro och demonstrationer.
Roland Dumas images

USA planerade sedan länge angrepp mot en rad länder i region Nordafrika-Mellanöstern och England och Frankrike följde som stridslystna kamphundar. Roland Dumas avslöjar en bit av planeringen kring just Syrien. Västs politiker och media spelar villigt med och kallar anfallet mot landet för ett ”folkligt uppror”. Matar oss konsekvent med denna nattsvarta lögn trots att de måste vara medvetna om nykolonialismens aktioner mot land efter land i området. De ljuger för oss och skäms inte. Som om deras lögner skapats ”i demokratins tjänst”. Och skall därmed vara tillåtna. Angreppen på Irak, Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien har krävt över miljonen döda. – Lögnernas pris.
9syrien2

När USA angrep det spanska Kuba vid förra sekelskiftet föregicks detta av hysterisk hatpropaganda mot Spanien. Mest manifesterat i den ”gula pressen”. Så sprängdes krigsskeppet USS Maine på ”fredlig” visit i Havannas hamn. Förmodligen en olyckshändelse men skylldes på spanjorerna och så kunde man starta erövringen av Kuba. Behöll makten över landet i femtio år.
maine

Tonkinbukten : USA påstod lögnaktigt att deras krigsfartyg av Nordvietnam angripits på internationellt vatten. Lögnen togs till intäkt för att ”ha rätt” att obarmhärtigt bomba landet.
Bomplan USA images

Irak: USA:s ledning påstod lögnaktigt att Irak ägde och hotade världen med kärnvapen. Stod i FN och ljög om dessa icke existerande massförstörelsevapen. Som öppnade för angreppet mot det landet.

Libyen: där en indignerad västvärld påstod att ”Gaddafi med flyg angripit den egna befolkningen”. En ren lögn. Så slog NATO-USA sönder landet och lät mörda Gaddafi. I NATO:s flygangrepp deltog även svenskt flyg. – En skam för Sverige.
I Syrien infiltrerade främmande makters agenter de första demonstrationerna – som nog delvis var spontana – och dirigerade beväpningen av ”rebellerna”. ”Rebeller” vars krigare utgörs av Quatars och Saudiarabiens insända legoknektar.
Frihetsgudinna gråter bild

Just i dagarna fabriceras den verkligt stora lögnen kring den syriska regeringen och Bashar al-Assad. USA påstår – och västs media följer lydigt efter – att den syriska armén attackerat ”rebellerna” med stridsgas. (Jämför detta med lögnen om Iraks massförstörelsevapen). Gaslögnen är därtill ovanligt stupid. Hela världens ögon är riktade på Syrien och striderna där. Obama har gång på gång deklarerat att användande av gas utgör en ”röd linje” som innebär ett ingripande från väst till ”rebellernas” stöd. Ingen ledare är så otroligt dum att han i den situationen beordrar gasattacker. Som ju skulle få till följd nya och förödande angrepp på landet. Och ett fördömande från omvärlden. – Det finns ingen logik i just denna lögn. Ändå används den. Som om USA:s ledning tänker: vi struntar i vad världen tror. Detta spel om stridsgas kan duga för att leda er att deltaga i ett angrepp på Syrien.
1984 images

Varför låter vi oss bedragas? Gång på gång och de iscensatta spelen liknar varandra till den grad att vi borde vakna upp. Det gör vi inte. Cyniska iakttagare säger att ”allmänheten” måste vara stockdumma. Sanningen är att etablissemanget – det svenska och det internationella – har en propagandaapparat som vi inte har möjlighet att genomskåda. I Sverige ställer alla dagstidningar och SVT upp bakom USA och de ”sanningar” som tillverkas där. Den muren av falsk information går inte att komma förbi.

Ignorance kills. (José Marti)
MartiJohnManuel_K_TRestauration

Idag är det inte vi i västs ”demokratier” som dödas. Det är ”de andra”. – Den avgrundsdjupa tragedi vår okunnighet låter fortgå.


i Andra om: , ,, , , , , ,

Roland Dumas intervju Sveriges Radio 17/6 Nyhetsbanken 17/6 Expressen 27/2 SvD gevärSvenska Freds SvT ambulanserNyhetsbanken V:s uttalande DN 7/3 Bilderblogg 5/3 SvD 7/3 Knut Lindelöfs blogg Karen Leukefeld i Junge Welt Sunday Times 3/3 GuardianNyhetsbanken GlobalresearchNSA-chefenDN 4/11 2011Guardian 9/6 PRISMDN DN ledare 11/6 Biden 2006 DN 11/6 I Washington Post SvD 10/6AB 10/6 Expressen 10/6 New YorkerTruthdigger Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 AB 8/6 Henrik Alexandersson Nyhetsbanken SvD om Kuba 26/11 Svenssonbloggen Kommunisternas blogg Anarkia FIB-Kulturfront. DN stoppas text om Gaza Dagens ekot om Arne Modig på Kuba Aftonbladet 2008 om mordförsök på Castro SR SvD1 SvD2Aftonbladet.se Expressen SvT Flamman Proletaren Svensk-kubanska


3 svar till “Härskare över alla lögner.”

  1. Du tar upp mycket viktiga frågor. ”Människan är en produkt av sitt samhälleliga vara”. Ungefär så sa Karl Marx. Vi växer upp i ett kapitalistiskt samhälle. I överbyggnanden finns en alltmer (internet, ökad reklam) utbyggd ideologiproduktion som slår vakt om detta, undviker alltför seriös diskussion om viktiga frågor. Den är väsentligen privatägd, på allt färre händer. Vi har yttrandefrihet, det är bra (och det gör det möjligt för Obama och SÄPO fortlöpande registrera de som tycker alltför annorlunda. Yttrandefrihet är jätteviktigt för kontrollapparaten). Men vi får mycket sällan våra inlägg i centrala massmedia, hur bra och faktaunderbyggda de än är.

    En viktig faktor är också realsocialismens relativa misslyckande, till slut förrådd. Men det ska vara åsikts- och yttrandefrihet i framtid, bättre socialistiska samhällen. Dessa kan i lagform stipulera en demokratisk socialism, som man nu i lagform stipulerar en kapitalism, ett odemokratiskt fåtalsvälde.

    Vi är sannolikt definitivt på väg mot ett bestående alltmer barbariskt samhälle, lett av Barba Obama. Hoppingivande är demokratiska protester som i Brasilien, Turkiet, Husby, Ojnareskogen, Occupy Wall Street i massor av storstäder över världen, i Alby. Måtte detta växa! Men det behövs en aktuell socialistisk relvant vision av hur världen kan se ut. En annan värld är inte bara möjlig – den är helt nödvändig.

  2. ”realsocialismens relativa misslyckande” – jag har svårt att tänka mig ett mer totalt misslyckande än realsocialismens. När man t o m mördar de som försöker fly från den. De östtyska, automatiska gevärsfällorna vid gränsen till Västtyskland representerar för mig höjdpunkten av socialistisk teknologi och utveckling.

  3. Instämmer i att muren var ett misslyckande, att skjuta människor som försöker fly. Man kan fråga sig om det är bättre att döda folk i andra länder? Invandrarnas dödande av indianerna i Amerika, de kultiverade engelsmännens dödande av maorier, arboriginer, tasmanier mm (Se Sven Lindqvists ”Döda varenda djävel”). Och är det bättre att döda folk i andra länder, och störta demokratiskt valda regieringar? Här står USA i en klass för sig, särskilt detta millenium? Ett totalt misslyckande för den västerländska demokratin och respekten för mänskliga rätigheter.

    Höjdpunkter för socialismen: Man rimligen tänka på uppskjutande av den första sputniken 1956, 11 år efter det att Sovjetunionen burit huvudbördan i besegrandet av nazismen, med 20+ miljoner dödade i landet- och den första bemannade rymdfärden 4 år senare. Eller den väldiga ökningen av medellivslängden i Kina 1949-80, jämfört med Indien.