Har Zlatan mognat?

Vid några tillfällen har jag skrivit att Zlatan Ibrahimovic förefaller vara en väldigt omogen ung herre, det efter olika händelser som inte varit helt smickrande för honom.1

Men sedan har det hänt en del, bland annat har han haft exempellösa framgångar i den italienska ligan. Idag finns det knappast någon fotbollspelare i Sverige som kan mäta sig med honom, tveksamt om ens Gre-No-Li kan göra det ens i ett idrottshistoriskt perspektiv. Givetvis beror det på att han blivit äldre, men jag skulle tro att det som påverkat honom mest är att han har bildat familj och blivit – pappa.

DN: ”Så – en halvtimme försenad – äntrar Zlatan sin plan i en vit träningsjacka. Och så mycket har det troligen inte jublats i stan sedan Malmö FF tog SM-guld 2004.

– Ända sedan jag åkte härifrån har jag velat ge något tillbaka, säger han.

”Här finns mitt hjärta, här finns min historia, här finns mitt spel. Ta det vidare” står det på en guldplakett vid långsidan. Det är inte bara för att få fram fler fotbollstalanger som han har bekostat planen.

All uppmärksamhet som den har gett hoppas han ska vända bilden av Rosengård som Skånes problemområde nummer ett.

– Jag hoppas att folk börjar inse att Rosengård har en felaktig stämpel. Det är inget fel att komma härifrån.”

Nu har han invigt en elbelyst fotbollsplan hemma i Rosengård, den plan där han själv trillade boll under sina pojkår. Det är extra roligt

eftersom han gör reklam, inte bara för sig själv och sponsorn, utan även för Rosengård. Det vanliga är annars att tidningarna bara skriver om det som är negativt för Malmöförorten, kul att Zlatan lyckats ändra på det.

Det är också skoj att kunna skriva något om Zlatan som är odelat positivt…

Källor: DN SvD

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Zlatan Ibrahimovic, Fotboll, Italien, Professionell, Idrott, Rosengård, Malmö[/tags]

 1. sök på ”Zlatan” []

  5 comments for “Har Zlatan mognat?

 1. Micke B
  9 oktober, 2007 at 10:15

  Zlatan är GUD! Han är redan en av världens 2-3 bästa forwards, får han vara frisk så kommer han att bli 2000-talets främsta forward alla kategorier.

 2. Zlatan i hjärtat
  9 oktober, 2007 at 13:20

  Tack för en mycket bra Blogg Jinge. Det är kul med människor som fortfarande säger sanningar i vår förljugna och tyvärr mediehjärtvättade värld där ”officiella sanningar” har trängt tillbaka sanningen.. Skurk blivit hjälte och hjälte skurk, förtryckt blivit förtryckare och förtryckare förtryckt, ond blivit gog och god blivit ond.. Och miljarder människor gör till ickemänniskor som man mörda, förtrycka, föra krig mot och sno deras tillgångar..

  Håll upp det goda arbetet, din blogg är bra så man inte ledsnar helt på den hopplösa mänskligheten och vår ruttna genom materialistiska och imperialistiska värld.

  Då till ämnet..: ZLATAN.. Han är KUNG, det var han när han slog igenom som 18 åring och det är han nu och det kommer han för alltid att vara. Jag bara ÄLSKAR den mannen, för sin fotboll och för sin person/mänsklighet.

  Sen finns det tyvärr en hel del i vårt land som inte kan få in i sitt lilla huvud att en sådan kaxig kille kan Regera som han gör, och stör sig på det..och tar det på ett personligt plan.. Dessa borde vidga vyerna och och inte vara småsinta människor och istället glädjas för Zlatan är unik och ZLATAN ÄR KUNG!!

 3. 9 oktober, 2007 at 14:45

  Jag har träffat min kära Balkan-boy i Drottninggata i Sthlm, inför machen på Råsunda.
  Kille är jätte spontan, ödmjuk o snäll.
  Det fanns inte den minsta arrogans inom honom som många journalister beskriver.
  När jag sa att jag gärna talar bosniska med honom för att jag inte förstår skånska, då sprack han i skratt :o)
  Talangfulla människor är ofta annorlunda, lite speciella med sitt beteende och man är inte van vid det i Sverige. ”Vi ska vara lagom och alla är lika duktiga”.

  Dessutom hade han en annorlunda väg till kariärr jämfört med andra.
  Zlatan är BÄST, och många har svårt att erkänna det, troligen för att man skapade bild där en människa från Rosengård inte kan vara BÄST bland dom BÄSTA.
  Snacka om fördomar!

 4. Galaxa
  9 oktober, 2007 at 14:59

  Ida: folk i allmänhet missunnar inte Zlatan någonting! Men många tycker att han är divig och det är det faktiskt inget man behöver vara bara för att man är duktig! Tyvärr bidrar hans släpiga Rosengårdsskånska till det hela – det är jag säker på. Hans sätt hade säkert varit mer accepterat om han hade pratat på ett annat sätt. Tyvärr! Men det är ju många som har snacket emot sig… Mona Sahlin t.ex!

  Håller helt med om din lagom-alla-lika-duktiga- analys! Den attityden har majoriteten svenskar – som röstat på socialdemokraterna – tvingat på oss alla andra i flera generationer!!

 5. Jossi
  9 oktober, 2007 at 22:12

  Zlatan är världens bästa fotbollsspelare. Han har allt som krävs och är mycket erfaren spelare. Hans karaktär är en utav de främsta i världen !!! Att vara kaxig eller tydlig med sina åsikter som jag vill kalla det är absolut inte fel. Eller att svara korta svar i intervjuer är inte heller nånting fel. Så de som påstår att Zlatan är en oproffisionell fotbollsspelare har fel, han är trots allt Sveriges och snart världens bästa!

  Håller med ”Ida D”, Snacka om fördomar !!!
  Tack

Comments are closed.