Har USA helt tappat verklighetskontakten?


Vill man ägna sig åt Bushbashing så saknas det minsann inte exempel på politik I USA som är sinnessjuk.

Ekot: ”I den amerikanska senaten förbereds just nu ett lagförslag som skulle göra det olagligt att begå övergrepp på fångar som hålls av den amerikanska militären. Vita huset jobbar dock hårt för att stoppa lagen.

McCain, som kommit med förslaget, skulle göra det olagligt att behandla den som hålls fången av amerikanska myndigheter grymt, inhumant eller förnedrande. Skrivningen är hämtad från FN:s tortyrkonvention, som USA i och för sig redan undertecknat.

Men Bush-administrationen anser att den bara gäller inom USA:s gränser och strider nu hårt för att hindra att senaten får rösta om lagen.”

Och om senaten skulle envisas med att kräva att USA ska följa konventioner om mänskliga rättigheter och FN:s tortyrkonvention så kommer George W Bush att lägga in sitt veto mot lagen.

Men det finns fler republikaner som helt tappat kontakt med verkligheten. Tom Tancredo vill bomba islams heliga platser.

Ekot: ”Efter terrorattackerna mot London debatteras Islam nu med extra intensitet också i USA. Häromdagen väckte den republikanske kongressledamoten Tom Tancredo stor uppståndelse med ett förslag som gick ut på att USA borde överväga att bomba Mecka.

Han tror att majoritetsbefolkningen i den muslimska världen skulle ta i hårdare för att få tag i extremisterna om de trodde att risken verkligen fanns att USA skulle vedergälla genom att utplåna den muslimska världens heligaste platser.”

Lyckligtvis kan man konstatera att Tom Tancredo tillhör en liten extrem minoritet.

Som i Sverige bara kan liknas med de värste islamofobiska och rasistiska hatblobbarna..


4 svar till “Har USA helt tappat verklighetskontakten?”

  1. ”Han tror att majoritetsbefolkningen i den muslimska världen skulle ta i hårdare för att få tag i extremisterna om de trodde att risken verkligen fanns att USA skulle vedergälla genom att utplåna den muslimska världens heligaste platser.”

    Jo, det skulle ju vara synnerligen effektivt om det skulle kosta mer än vad det smakar att utföra terroristattentat, men om man skulle ge sig på religiösa/heliga/civila mål som vedergällning, ja då skulle man inte vara bättre än terroristerna själva…

  2. Bara för man har samma religion som en terrorist innebär det väl inte att man ska utrotas?De flesta i bushs regering behöver läsa på historia,och om det är en en ide som delas av Bushs regeringen så är det dem som är de riktigt stora terroristerna!!!!