Har kvinnor en tegelsten i handväskan?


En av dagens mer intressanta ”uddanyheter” är att kvinnor minsann var med på de härjningar som folk från våra trakter ägnade sig åt för cirka 1000 år sedan.

Att illustrera ett sådant blogginlägg hade jag kunnat göra genom att klippa ihop en bild på någon lättklädd blondin och klistra in en vikingahjälm på hennes huvud.

Men det törs f&%n göra nu när Feministiskt Initiativ börjat vässa klorna.

Nyliberaler törs jag mucka med men inte kvinnor. Påfallande ofta har de en tegelsten i handväskan så det kan sluta riktigt illa.

Läsarna av denna sida vet sedan tidigare att skribenten har dåligt hjärta, jag kan avslöja att skribenten tror sig att ha ett tunt skallben också.. :-)

Under alla omständigheter så var det intressanta nyheter. Radions Vetandets Värld hade ett inslag om detta och man vet det genom att ha studerat gener på de människor som idag bor på öarna norr om Storbritannien.

När folk drog ut på plundringståg hade de tydligen med sig både farmor, morfar, hustru och barn.

Det skrev Frans G Bengtsson inget om.. :-)


7 svar till “Har kvinnor en tegelsten i handväskan?”

 1. Hmmm… måste bara kommentera detta… många av dessa ”plundrartåg” var inte alls för att plundra, utan för att bosätta sig på andra ställen (island, grönland, vinland är lysande exempel). Det var helt enkelt ”vikingar” som gjort sig omöjliga hemmavid och behövde nya hem…… Då är det ju inte så underligt att de tog med sig sin gamla mamma och frugan till sitt nya hem……

 2. Jag undrar om man kan hoppas på att alla nyliberaler/moderater gör sammaledes. Lastar familjerna i ranka träbåtar och ror iväg.. Jag menar, de har ju oxo gjort sig omöjliga hemmavid.. :-)

 3. ”När folk drog ut på plundringståg hade de tydligen med sig både farmor, morfar, hustru och barn.”

  Är det från detta som min barndoms husvagnssemestrar och de som kom att bli charterresor till Mallis härrör?

 4. Du jinge – Att man lastar familjer i ranka båtar, det brukar oftast bero på att man flyr samhällsförstörande fundametalister såsom socialister. Att en åch annan liberal kan vara en potentiell samhällsförstörare är väl möjligt, men några mer lugnt och klokt samhällsförändrande än moderater finns väl inte numer? (Jämför valfri moderat med den radikalsocialisten Ulvskog eller kreativa kvasiideologer som Pgarotsky eller Nuder.)

 5. ”Är det från detta som min barndoms husvagnssemestrar och de som kom att bli charterresor till Mallis härrör?”

  Nope. Dina besvär härrör sig mer troligt från en tegelsten.. :-)

 6. Du tror inte på kulturens kollektiva minne? Den kan ju knappast ha fallit offer för ett antal tegelstenar. F ö tycker jag att du överdriver med tegelsten. Låt oss se i den stora valdebatten om den brokiga samlingen queer-, radikal- och borgerliga feminister lyckas ta sig dit (jag misstänker att de gör det – alltså tar sig dit …fast utan tegelsten).

  (Eller anser du att mina argument framstår som korkade – att jag fått en tegelsten i skallbenet? Nej, jag har inte fått en tegelsten där, så min argumentation är’la 100% perfekt)