Har inte Hillary Clinton någon stolthet?


Uppriktigt sagt så förstår jag mig inte riktigt på Hillary Clinton och hennes agerande i den pågående primärvalskampanjen.

Jag har tidigare funderat på om det hon egentligen vill uppnå är en seger för John McCain? Skälet är förstås att – om han segrar så är Obama körd i valet 2012 men inte Clinton. Är det hennes motiv så är den amerikanska politiken precis så rutten som många av oss tycker sig förstå. Men hur ska man annars tolka hennes ovilja att ge slaget förlorat?

Det enda rimliga agerandet är att tacka för sig och gratulera Barak Obama till hans framgång och önska honom lycka till i presidentvalet. I stället väljer hon att köra det demokratiska partiet i botten och orsaka en splittring som kan ta många år att överbrygga. Och jag förstår inte alls varför hon verkar vara helt i avsaknad av stolthet. Har man skåpats ut så är det väl bara att lyfta på mössan och vinka till publiken. Som det är nu så kommer alla och envar att ifrågasätta hennes omdöme.

Vad hennes väljare i New York tycker kan man bara ana. David Letterman brukar fråga publiken vilka de vill se som USA:s nästa president. Publiken stampar i golvet och jublar när han frågar om de vill ha Obama men de är praktiskt taget tysta när han säger Clinton. Kan verkligen vissa amerikaner tänka sig att hon ska svara i telefon klockan 03.00 och dessutom ha en väska med en röd knapp i?

Kan inte tro det…

AB1 SvD12 DN1

Andra om: , , , ,

[tags]Clinton, Obama, Primärvalet, USA, Politik[/tags]


3 svar till “Har inte Hillary Clinton någon stolthet?”

  1. Snart kommer vi och fångar dig och sätter dig i vår kibbutz för tvångsarbetande kommunister.

  2. Haha, är det där verkligen en riktig bild? Hon ser ju helt skadad ut.:)