Har du missat Jan Guillou?


Har du missat Jan Guillous kolumn i Aftonbladet söndag så har du faktiskt missat något högst väsentligt.

JG: ”Skillnaden mellan palestinier som blir terrorister om de mördar civilbefolkning i politiskt syfte och amerikaner som inte blir terrorister när de mördar civilbefolkning i politiskt syfte är blott och bart psykologisk och ekonomisk.

Den som använder dyrbara metoder, Apachehelikoptrar, Hellfiremissiler eller F 16-attackflygplan vid massdödandet är icke terrorist. I all synnerhet inte om han har ljusblå eller marinblå uniform på sig vid brottets utövande. Den som inte har råd med avancerade mordvapen och därtill en enklare klädstil är däremot terrorist. Så primitivt enkel är vår uppdelning i goda och onda mördare.”

Så gå genast och läs hans kolumn, den finns på nätet! Den är som vanligt mycket läsvärd, ja till och med extra mycket läsvärd..

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, jan guillou, aftonbladet, mellanöstern, vem är terrorist, terrorism, hamas, hizbollah[/tags]


4 svar till “Har du missat Jan Guillou?”

 1. Väldigt tydlig artikel! Bra att du uppmärksammar den. Bombhögern borde ha den som obligatorisk läsning!

 2. Jag den är läsvärd, men det är inget jag går och väcker barnen för; jag menar inget nytt under solen! Detta har vi som har intresserat oss för maktfrågor under några decennier redan greppat! Däremot så undrar jag vad som kommer att hända när Jan går bort? Vem ska axla Jans flitiga börda som en av våra största (vänster) opinionsbildare? Reaktionärerna kommer att jubla, lika så: våra toppdirektörer, bombhögern, alla Sionister och alla andra ljusskygga skattesmittare och Göran Persson, samt i synnerhet tönten Blodström!

 3. Japp!

  JG är betydligt mera träffsäkra än Israels Hellfire missiler, och i motsats till Qana så vet han vad han skjuter på…

  När USA i decennier har stött Israel med vapen av alla de slag, och härom sisten kostade på sig att offentligt tala om att Israel fick allt vad man frågade efter, så kan man verkligen fundera över vad det är för poäng tokhögern vill göra genom att ideligen påpeka att Syrien & Iran har skickat/skickar vapen till Hezbollah.

  Eller när USA skickade Stinger missiler till Afghanistan, som skulle användas mot rysk militär…

  Men någon kanske kan förklara detta….