Hallå Alicio !?


Hallå “Alicio !?”

Vart tog du vägen?

Bara för att jag berättade att du inte heter så, och att du hittat på ett eget fakenamn “nome de plume”, blev du så ledsen så att du plötsligen skippar att uppdatera din blogg?

Kom igen!

Det kanske finns andra som TROR att du finns !!


10 svar till “Hallå Alicio !?”

 1. Från det ena till det andra: hur säker är du på Alicios koppling till en viss känd person du skrev om på Det Progressiva USA? Det vore ju hur coolt som helst om du kommit något på spåren, men samtidigt undrar jag varför en person som har allt att vinna på att hålla sig dold skaffar sig en blogg för att försvara Israels och USA:s utrikespolitik…

  Annars tycker jag att Alicio är rätt schysst i diskussioner, skulle vara synd om han försvann.

 2. Hej!

  Det är ganska intressant att se att ”alicio_hernandez” väcker en viss … harkel … skall vi säga …. hmmm … uppmärksamhet var än han sätter sina avtryck. Nej, MYCKET intressant är det nog.

  Nej, självfallet heter inte ”alicio” Alicio. Till ”alicios” stora förtret så avslöjade jag en gång i tiden – ganska nyligen – att ”alicio” skickar anonyma – låt oss kalla det Mindre Trevliga – brev hitan och ditan bl.a. under den tillika påhittade pseudonymen ”David Nilsson”.

  Det är glädjande att se att frågan väckts om VARFÖR man måste använda sig av så många minst sagt skumma metoder för att förta fram sina åsikter och sin politiska ideologi. Varför? Jag menar om man har rent mjöl i påsen så behöver man ju inte gömma sig bakom en uppsjö av olika identiter. Eller?

  Vi har ju från högre makter fått lära oss att nu handlar det om att försvara Det ÖPPNA Samhället genom Kriget Mot Terrorn – det har ju även storebror Göran proklamerat – och ändå är det så att de individer som mest hetlevrat försvarar detta Krig är de som mest spelar med ICKE ÖPPNA KORT. Visst är det märklig.

  Varför all denna skuggteater? Man undrar.

  Thomas – krigskronikan.com

 3. Thomas:
  Hur kom du på att det var Alicio som skrev förtäckta hotbrev?
  Liknande språk, samma argumentation, mejlheadern, ip-adress etc. Det skulle vara intressant att veta.

  Själv vet jag inte alls vem Alicio är, han kan vara allt från Kungen till Posener, det spelar inte så stor roll för mig (så länge han inte skulle börja hota mig då förstås). Jag uppskattar hans blogg (iaf så länge den förblir seriös).

  Det är alltid fegt att attackera människor anonymnt (alias) i deras eget ”hem” (blogg, brev, mejl etc). Däremot att uttrycka sig anonymnt är en demokratisk rättighet.

 4. ”Det är alltid fegt att attackera människor anonymnt (alias) i deras eget “hem” (blogg, brev, mejl etc). Däremot att uttrycka sig anonymnt är en demokratisk rättighet.”

  Jojo.. Men när Alicio angriper andra så gör han ju det anonymt. Så i konsekvensens namn stoppar den demokratiska ”rättigheten” där. Det finns många bloggare som inte öppet deklarerar namn och adress, det säger jag inget om. Men använder man ett låtsasnamn _samtidigt_ som man har en extrem politisk agenda, ja då väcks MIN nyfikenhet. Och även vi som använder våra riktiga namn har demokratiska rättigheter..

  ..eller hur?

  En av mina rättigheter är bland annat att jag inte tillåta någon hitta på en massa lögner om vad jag sagt, skrivit eller tyckt. En person som försöker posta sådant i kommentarer på min blogg ska inte gnälla öppet på sin egen blogg om att jag censurerar kommentarerna.

  Framförallt inte en person som är en ren VÄRSTING när det gäller att plocka bort kommentarer..

 5. ”Och även vi som använder våra riktiga namn har demokratiska rättigheter..

  ..eller hur?”

  – Absolut.

  Självklart kan jag inte uttala mig om de olika bortcensurerade kommentarerna eftersom jag aldrig sett dom och därmed inte vet innehållet i dom. Det enda jag kan utgå ifrån är din och Alicios två olika versioner om vad som stod i dom. Likaså kan jag omöjligen veta era mejlutbyten. Dvs. ord står mot ord.

  Och som jag skrev i kommentaren ovan så ”spelar inte så stor roll för mig (så länge han inte skulle börja hota mig då förstås).” dvs det är upp till var och en att göra den bedömningen om man känner sig hotad. Du anser dig tydligen hotad av Alicio och det känns tråkigt att det ska gå så långt att man känner sig kränkt.

  Angående censur: Det jag skrivit hos dig och Alicio har aldrig blivit censurerat, så vem av er två som är den ”värsta” kan jag återigen inte säga någonting om. Däremot finns det ett antal andra bloggar som klagar på din censur.

  Det jag försöker säga är att Alicio har en rätt att skriva sin blogg, precis som du, oavsett åsikt eller anonymitet. Jag har inte läst någon smutskastning mot dig på Alicios blogg innan detta intermezzo hände, däremot kan jag läsa på din blogg att du referar till hans blogg som fascistisk. Skulle verkligen en fascist kämpa för det judiska folket rätt till en egen stat?

  Angående alias: Jag kan där inte heller veta om ni båda använt olika ”fake-name” vid olika tillfällen. Men däremot haka upp sig på att någon använder ett alias som är som ett riktigt namn är lite fånigt. Flera olika författare har använt ”riktiga” namn som pseudonym. Ska vi klaga på dom med?

  Du menar här då att det är kombinationen alias och extrema åsikter som är själva pudelns kärna. Vad är det för extrema åsikter hos Alicio som stör dig så fruktansvärt?
  Besvara gärna denna fråga, så vi får fram i ljuset vad det är för otrevligheter du ogillar. Jag kan måhända ha missat något hos Alicios agenda och därmed vore jag tacksam om du kunde visa detta så jag kan kritisera Alicio om så behövs. Alltså det kan vara mycket möjligt att Alicio har väldigt extrema åsikter, jag har dock inte märkt något utöver det vanliga MEN jag kan som sagt ha missat något fundamentalt.

  Sen angående lögner: Jag har läst igenom din blogg de senaste dagarna och ja jag kan snabbt konstatera att din blogg är full med lögner och extrema åsikter av olika grad. Då att påstå att någon annan ljuger blir lite som att kasta sten i glashus. Jag kunde t ex lätt avslöja dina lögner min blogg, men jag väljer att inte göra det eftersom jag antar att jag skulle bidra den redan dåliga stämningen.

  Sen som sista sak, du låter Thomas Lindström påstå olika saker här ovan, var är bevisen?

 6. När det gäller Thomas inlägg så står han för det med sitt namn och fungerande mailadress. Jag har en annan kommentar liggande på hold här bara för att personen ifråga inte använt sitt namn. F.ö. vet jag inte om jag har påstått att den personen som kallar sig Alicio har hotat mig. Jag vet vad den som hotade mig använde för alias i sina två kommentarer, det är allt.

  ”Jag kunde t ex lätt avslöja dina lögner min blogg, men jag väljer att inte göra det eftersom jag antar att jag skulle bidra den redan dåliga stämningen.”

  Nej gör det här så jag får se hur jag avslöjas oxo!

 7. Ett snabbt svar:
  Jag ber om ursäkt för att jag påståd att du sagt att det var Alicio som hotat dig. Fel av mig. Borde varit att du misstänkte det. Jag fattade det som om du kände det så att du var hotad av honom.

  Jag kan återkomma om avslöjandena när jag har mer tid och när du besvarat min frågor jag ställt.

 8. Angående ”alicios” anonyma brev:

  Han berättade om det själv på ett internetforum och bifogade en kopia på hela brevet. Sedan var det bara att fråga den namngivne mottagaren ”vem skickade detta brev till dig?” Svar: ”En viss David Nilsson som förföljer mig med skrivelser om min osaklighet så fort jag skriver något.”

  Thomas – krigskronikan.com