Håll i Hatten – Nu kommer hösten!


Vad bilden här bredvid föreställer ser alla direkt. Väderkartan över Sverige visar just nu kulingvarning i samtliga farvatten.

Själv gillar jag ruskväder något alldeles otroligt. Varför vet jag inte riktigt, möjligen är det gener som spökar, gener som bejakar årstidsväxlingar och busväder. Möjligen är det någon sorts genetisk betingad flashback från tidigare generationer då just vädret kunde utgöra en påtaglig fara.

En dagdröm jag alltid haft är att bo i ett litet fiskartorp i yttersta havsbandet under värsta stormsäsongen. Omöjligt eftersom det minsta ruckel längst ut kostar minimum fem miljoner och då finns det vare sig vatten, el eller avlopp. Nyligen var det ett sådant hus till salu ute på Huvudskär och utgångsbudet var sju miljoner.

Samma hus i Arvidsjaur kostar inte ens 100 000.- om så 30 ha skog finns med i fastigheten…

Det gulmarkerade på bilden föreställer områden som SMHI har utfärdat kulingvarning för. Kuling upp till 20 meter per sekund sades det på radions väderrapport, så det kan bli 10 m/s men det kan också slå åt andra hållet. Jag hoppas på det sistnämnda.

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]natur, väder, höst, kuling, smhi[/tags]


Ett svar till “Håll i Hatten – Nu kommer hösten!”

  1. Ja nu ökar vinden snabbt här. ICA-flaggorna står rakt ut! Flaggorna fungerar som vindmätare för mig. Jag ser både vindriktning och vindhastighet på flaggorna.