Hälges flickvän i poolen


Nu har jag motstått lusten att skriva om Hälge, eller snarare Hälges flickvän, älgdamen som hamnat i en villaägares pool och som riskerat att hamna i hans frys. I ett helt dygn har jag stått ut.


Av bilderna i tidningarna
framgår det att man slängt ner 4-5 lastpallar i poolen som man förväntat sig att denna skogens drottning ska kliva upp på för att återfå sin nu kraftigt beskurna frihet. Och man tror att detta klövförsedda djur ska anpassa sig och kliva upp på dessa rangliga brädförsedda lastpallar och uppföra sig precis som en människa. Men så dumma är inte djur. Det räcker med att en djurart på jorden tror på något så dumt.

Att tidningarna skriver om saken är självklart. Allmänheten engagerar sig i djurs olycka, det är kanske lättare att göra det än att engagera sig i alla palestiniers olycka, att leva under ockupation och ständigt vara utsatt för etnisk rensning påminner nog en del om att vara fången i en pool och dessutom vara utsatt för ett antal skjutgalna människor varje höst. Parallellerna är lite för tydliga för att inte påpekas.

Men även jag reagerar på att se bilder på en älg som står och funderar på livet i en tömd swimmingpool. Hon ser lugn ut på bilderna, men det har hon inga sakliga skäl att vara. I bästa fall så kommer polismyndigheten att göra vad de lovar, en bedövningspil och sedan en lyftkran.

Blir det så överlever hon förhoppningsvis, men hon bör också få hjälp med transporten från det farliga området med övertäckta älgfällor.

De som, liksom undertecknad, njuter av den tecknade varianten kan klicka på länken nedan.

Källor: Hälges hemsida DN SvD AB HD SydSv

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Hälge, Älg, Swimminpool, Älgfälla, Djur, Natur, Palestinier, Mellanösternkonflikten, Politik[/tags]


8 svar till “Hälges flickvän i poolen”

  1. Historien påminner om när ett rådjur gick ner sig på Mälarens is vid Kungsängen. Brankåren och polisen räddade det vilt sprattlande djuret, fick upp det på land, torkade av det och släppte det lös. Det sprang 200 meter och blev sedan skjutet av en jägare.

    Brandmännen, som mer eller mindre riskerat livet för att rädda djuret blev fullständigt ursinniga. Vilket jag förstår.

    Antagligen går älgen samma öde till mötes om de får upp den och släpper den ut i skogen, som vid den här tiden på året kryllar av älgjägare.

  2. Nu gäller det att rädda palestinierna upp ur den pool som israelerna tvingat ner dem i. Eller två kanske man ska skriva, gaza är en riktig pol, västbanken är en pol med 400 000 krokodiler. Bestar som dessutom är beväpnade till tänderna. Palestinierna får inte ens komma i närheten av bertarnas boningar.

  3. Älgen räddad och vilar sig på gräsmattan invid poolen, sade radion för någon minut sedan. Det måste vara Gullan då, om det är Hälges hårtslående dambekant!