Hack-attack mot polisen fiasko


Som en omedelbar reaktion på angreppet mot The Pirate Bay och Piratbyrån startades en Dos-attack mot www.polisen.se

En Dos-attack (Dos = Denial of Service-attack) görs via datorer i andra länder som är programmerade att skicka frågor till adressen www.polisen.se Inte tre frågor utan 33 miljoner frågor. Om ett antal sådana program är aktiverade så hinner inte servern med att svara och även om den fortfarande fungerar så når ingen annan besökare fram. Man får helt enkelt inte kontakt med den.

Normalt så utförs den sortens verksamhet av s.k. ”script kiddies” vilket är benämningen på ett antal fjuniga fjortonåringar som har kommit en bit på väg i konsten att behärska programmering, datorer och Internet.

DN: “Om det blir ett besök på en hemsida som registreras som en miljon besök klarar inte servern av det, den ballar ur, sade Christer Jansson hos Polisen till DN”.

Om man bortser från polismannens något udda ordval så är det en rätt illustrativ beskrivning av sakförhållandet.

Men andra ord så tror jag inte att det är folk bakom The Pirate Bay som ligger bakom detta. Möjligen har dessa personer tillhört dem som utnyttjat tjänsten men åtgärden har en betydande adolecent karaktär.

Dessutom är det ett magnifikt självmål.

Thomas Bodström har under en längre tid agerat för att begränsa medborgarnas fri- och rättigheter, och genom att sabotera en för samhället mycket viktig webbserver så ger dessa script kiddies honom vatten på kvarnen. Vilka nya innovativa lagförslag som kommer med anledning av detta kan jag inte ens fantisera om i nuläget. Men förslaget att Internetleverantörer ska tvingas spara transaktionsloggar för all datatrafik har fått en högst påtaglig aktualitet i och med detta.

Det finns ett stort antal servers som kan och ska användas för information till allmänheten i samband med stora olyckor, naturkatastrofer och liknande. Klarar en bunt småpojkar att slå ut dessa så är det lätt att föreställa sig vad en illasinnad terrorgrupp eller nation kan göra.

Det dröjer inte många timmar tills Bodström sitter på en presskonferens och säger: ”- Det inträffade visar med all önskvärd tydlighet att vi måste skärpa upp den lagstiftning som gäller internet..”

Så protesten mot Bodströmsamhället har över en natt blivit ett av Bodströms bästa argument.

Men det är klart, den konspiratoriskt lagde kan skylla på USA. Det kan vara deras sätt att tacka för hjälpen..

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]bodströmaffären, bodströmsamhället, politik, bodström, ministerstyre, usa-lakej, The Pirate Bay, fildelning, polisen, dos-attack, script-kiddies[/tags]


9 svar till “Hack-attack mot polisen fiasko”

 1. Jo, totalt onödigt och ger inte en bättre bild av det hela.

  Förstår inte hur folk tänker om dom tror att sånt där kommer hjälpa..

 2. Att tro att det utan tvivel är script-ciddies som utfört en DOS-attack är trångsynt, polisens webbserver kan vara dimensionerad för x antal besökare baserad på besöksloggar, kommer det sen en nyhet som gör att deras server blir ”slash-dottad”, dvs på kort tid kommer det massor med nyfikna besökare pga att det länkas från en nyhetssida t ex, då kan belastningen bli för hög pga det.

  Dvs en helt naturlig orsak…
  Jämför med t ex Aftonbladet och Expressens servrar 11/9, då bantade de ner webbinnehållet för att klara besökstoppen dagarna efter..

 3. Stefan: Med tanke på den siffra som nämns i DN är det inte så sannolikt att det handlar om vanliga besökare:

  ”Trafiken till polisens hemsida fick strypas efter en attack på torsdagskvällen. En massa anrop kom då till sidan, närmare bestämt en halv miljon i sekunden”. Dessutom brukar inte slashdottade sidor vara offline flera dygn, iaf inte om det är myndighetssidor.

  Dessutom lär det väl ha börjat på Flashbacks forum med någon som tyckte det var kul att köra

  while[0]
  do wget http://www.polisen.se

  typ. Lite mer än så, men principen är där iaf.

 4. Att dömma alla Sveriges medborgare pågrund av några omyndiga tonåringar finner jag ganska fruktlöst. Tvivlar på att Bodström kan använda det som ett huvudargument för att göra Sverige till ett såkallat ”Bigbrother” samhälle.

 5. Medge att Aftonbladets fråga är ganska rolig:
  ”Vilken sajt tror du kommer igång först?
  Piratebay.org Polisen.se”

  Piratebay leder stort, fast det kanske inte räknas, de tjuvstartade ju.

 6. Attacken mot polisen.se genomförs av ett fåtal hackers, inte av den folkliga majoritet som ägnar sig åt fildelning. Attacken kan vara ett svar på tillslaget mot The Pirate Bay, men om det är en ”hämnd” så är det inte folkets hämnd utan någon enskild hackers hämnd. Det är onödigt, men jag tror inte att det skadar sakfrågan hur gärna Svensk Rättvisa(TM) än vill att det ska ske.

  Folk vet bättre än så. Och den här gången tror jag inte att samhället accepterar den skit som öses över oss.

 7. Aanabel: ”Och den här gången tror jag inte att samhället accepterar den skit som öses över oss.”

  :-) :-) :-)

  ”Samhället” skiter fullständigt i ett antal fildelare som vill fortsätta att stjäla kultur i olika former.. :)