Guillou läser visst bloggar


Ja i alla fall kan man förledas att tro det när man läser hans kolumn i Aftonbladet idag. För det han nämner där är nämnt i bloggosfären massor av gånger.

Jan Guillou i Aftonbladet: ”Söndagen den 3 september informerade Jakobsson sin partiledare Leijonborg om läget i den uppflammande skandalen. Därefter ljög han i tv och radio i ett och ett halvt dygn, vilket Leijonborg måtte ha observerat. Utan att reagera. Det ser ut som om Leijonborg själv behagar narras lite, liksom för övrigt hans ungdomsförbundsordförande, som gick under jorden i valrörelsens slutskede för att slippa förklara hur han i sin tur inte hört talas om att hans pressekreterare Per Jodenius i samma arbetslokaler hade tillgång till socialdemokraternas interna datanät. Och vice partiledaren Jan Björklund har bevisligen använt sig av denna hemliga källa och därmed skaffat sig debattfördelar”.

Att just dessa folkpartister nämns är förstås inte så märkvärdigt. Att Guillou också uppmärksammar Fredrik Malms försvinnande från valrörelsen. Jag har vid ett flertal tillfällen påtalat just detta, och inte bara jag. – Fredrik Malm ljuger om vad han visste om spionskandalen. Det är en utomordentligt försvårande omständighet för den ynglingen. Någon skrev i en blogg att han säkerligen satt i någon källare och raderade gamla hårddiskar för att inte polisen skulle få tag i uppgifter som bevisade hans lögn. Det tror jag var en mycket viktig och dessutom riktig förmodan…

Enligt uppgift så gick han överhuvudtaget inte att nå de tre första dygnen. Gör dig själv en tjänst och läs Guillous kolumn. Jag håller faktiskt med honom i allt.

Men visst läser han bloggar. Det kan inte bara vara Fredrik Malm, Björklund och Leijonbyket som narras…

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Fredrik Malm, Jan Björklund, Lars Leijonborg, Folkpartiet, Spionskandalen, Jan Guillou, Aftonbladet, Politik, Bloggosfären[/tags]


6 svar till “Guillou läser visst bloggar”

  1. Mja, det är ju inte säkert men faktum kvarstår – Just den vinkeln har varit stor bland bloggarna och just de argumenten har använts. Det bevisar ju inget förstås för man kan anta att även – ickebloggare – kan dra slutsatser.. :)

    Men jag vägrar t.ex. att tycka att det som skrivits på bloggar varit ointressant och att det blivit intressant först nu när Guillou skrivit om det. Han har mao sig själv att skylla.. :)

  2. Bloggandet kommer givetvis att innebära att kolumnister och analytiker ständigt kommer att beslås med att deras slutsatser redan offentliggjorts av bloggaren N.N.

  3. Kul grej! Det är ju precis det du skrivit om den senaste månaden :-) Det kanske är fler också som du skriver men jag har inte läst det på andra ställen, bara här. Men det kan ju vara vilket som men nog sjutton läser han vissa bloggar mellan varven, det är jag övertygad om.

  4. Eller så visar Gullou med detta, just det han hävdade, att det mesta som man kan läsa på bloggar kan man också läsa i vanliga massmedia, fast ibland senare än på bloggarna, och det glömde han möjligen att påpeka :-)

  5. Nja Jan G har nog rätt många politiska och mediala kontakter som kan skvallra, jag tycker han borde starta en blogg