Grottliberalerna säger att al Qaida finns


Nu vill uppenbarligen al Qaida bli mer salongsfähiga eftersom Ayman Zawahiri tänker besvara frågor via nätet. Om det nu är han som svarar.

Jag har klurat en stund på vad jag egentligen skulle vilja veta om dem, men jag inser att de frågor jag kommit på knappast skulle besvaras. Det är omöjligt att få svar på om Usama fortfarande lever, hur det är med hans hälsa, precis som frågan om var han befinner sig i händelse av att han de facto är vid liv.

Möjligen skulle jag fråga dem vad de i praktiken gör för att stötta palestinierna i deras kamp för frihet och självständighet.

För man har utnyttjat Israels etniska rensning av Palestina som ett av motiven bakom mycket terrorism, så den frågan känns adekvat. Kan man förvänta sig ytterligare storskaliga terrorattacker där man hävdar att man slår till mot väst för palestiniernas skull. En följdfråga skulle givetvis bli om det inte finns andra metoder.

DN: ”Experter på al-Qaida ser den höjda profilen som ett tecken på att terrornätverket återhämtat sin styrka under det senaste året. Som exempel pekar man på att al-Qaidas sydasiatiska träningsläger är i funktion igen och varifrån soldater sänds till Afghanistan, Irak och Mellanöstern. Islamistgrupper i Nordafrika har svurit sin trohet till al-Qaida och utförde under året flera spektakulära självmordsdåd.”

Det är utan tvekan intressant om Ayman Zawahiri har planer på att besvara frågor, minst lika intressant är om detta i realiteten är ”al Qaida” som agerar eller om det är något slags bedrägeri från ett eller ett par länders underrättelsetjänster. För ett sådant agerande

ligger i farans riktning. Världen ska övertygas om att al Qaida finns och att ”Kriget mot Terrorismen” är nödvändigt.

Alla grottliberaler hävdar att al Qaida finns, själv är jag endast övertygad om att den sortens terrorism finns idag. Det är givetvis möjligt att al Qaida fortfarande finns, men jag är definitivt inte säker på den saken. DN 1 SvD HD

Andra bloggar om , , , , , , , , , , , ,

[tags]Grottliberaler, Israel, USA, CIA, Bush, Kriget mot Terrorismen, Usama bin Laden, Irak, Mellanösternkonflikten, Palestina, Politik, Ayman Zawahiri, al-Qaida[/tags]

Liknande poster: Al Qaida i Algeriet också?
Är al Qaida slagna i Irak?
Extremister, Jihadister och Islamister

13 svar till “Grottliberalerna säger att al Qaida finns”

 1. Här kan MEMRI bli oumbärlig för Ayman Zawahiris möjligheter att få ut sitt budskap…

 2. Kan du vara snäll och definiera ’Grottliberal’ för mig som inte nått din nivå av upplysning? Jag förstår begreppet ’Grotthöger’ men dessa uttryck kan knappast vara synonyma eftersom ’Grotthöger’ syftar på den konservativa delen av ’högern’ och inte den liberala delen.

 3. Gudars skymmning, Krax, tänk efter några varv till!
  Det finns ett begrepp som heter nyliberalism, utgå från det…

 4. En liten reflektion över SvD artikel bara. Artikelförfattaren säger att al-Zawahiri tros röra sig i de otillgängliga bergsområdena mellan Pakistan och Afghanistan, och trots att enorma lösensummor utlovats är alla tre (Zawahiri, Bin Ladin och mulla Omar) fortfarande på fri fot, men först av allt säger han att al Zawahiri nu ska starta en chatt. Men för att delta i en chatt behövs väl tillgång till modern teknologi, hur kan han ha det om han bor i en grotta i dessa otillgängliga bergstrakter, och om han finns tillgänglig för en chatt måste han väl gå att spåra, eftersom chattsidan rimligtvis ligger på en server som kan lokaliseras? Han bör väl finnas i närheten av datorn för att kunna svara på de frågor som kommer in? Jag vet inte, men jag får inte ihop storyn, jag tycker finns väsentliga luckor i artikelns logik. Nån som håller med mig?

 5. jag instämmer i din reflektion.. med den teknik som finns tillgänglig idag rör det sig om minuter att spåra och oom man vill bekämpa en sådan tydlig ”punkt”..
  det är också därför med största sannolikhet inte ens en mikroskopisk chans att några betydande personer överlevde USA:s bombningar av Afganistan.. Man fällde tex mängder av containerstora bomber, specialutformade att ör att nå in i bergsgrottor i området, där tecken fanns på elektronisk verksamhet, bl.a via omfattande satellitspaning..al Qaida och dess ledning är dödade sedan länge men myten och därmed terrorn lever vidare..
  Det är många på båda sidor som tjänar på att odla denna myt..

 6. Grottliberaler är väl alla som kallar sig för något som har ändelsen *liberal eller vars organisation eller åsikter börjar med liberal* Den traditionella bilden av liberaler som slickar på pekfingret för att ta reda på varifrån det blåser är väl på utdöende kan jag tänka. Alltför många fiaskon av typen ”We shall overcome” har väl bränt er? Det är nog vad Jinge skulle ha svarat, men han besvarar sällan idiotfrågor.

 7. En annan sak jag ofta diskuterat med mina vänner är hur aktiva Bin Ladin & Co är vissa speciella år, nämligen de år när det är val i USA. Nu trappas aktiviteterna och hoten från de skäggiga muslimska grottmännen upp successivt, för att troligen nå sin kulmen i höst, innan USA röstar om en ny president. Man kan fråga sig om Bin Ladin inte skulle inse att dessa aktiviteter jämnar vägen för Bush & Co:s valsegrar, det verkar ju otroligt med tanke på hur kunnig han verkar vara om amerikansk politik. Som min kompis sa nyss: ”Bin Ladin finns när Bush behöver honom”. Märkligt, eller hur?

 8. Om.
  Det är inte så konstigt Marie #8. bin Laden & Co behöver en tydlig, förutsägbar fiende. Det gäller att få motståndaren att tillsätta ”rätt” ledare. Det är samma strategi som Baader-Meinhof och Brigate Rosse tillämpade. Få motståndaren att slå till blint för att avslöja sig och tappa ansiktet. Det fanns tecken på att BR var infiltrerade av fascister och/eller säkerhetspolisen. Dessa ville driva opinionen i riktning mot fascism. Hur det var med BM vet jag inte.
  Om inte
  al Quaida hade funnits hade USA varit tvunget att uppfinna det. Detta innebär inte att jag påstår eller ens tror att syster Cia ligger bakom 11 sept. Men med Sovjets sammanbrott behövs ett yttre hot för att en allians under USAs ledning ska kunna hållas ihop.
  På något sätt är det symptomatiskt att när den sammanhållande faktorn för en ”koalition” är att man har en gemensam fiende så hamnar man i säng med med de mest knäppa sängkamrater. Och när den gemensamma fienden försvinner så hugger dessa såta vänner direkt efter halsen på varandra.